Ce exerciții fizice NU trebuie să faci dacă ai probleme cu inima

În cazul în care ai anumite probleme cu inima, viața ta intră într-o serie de interdicții. Printre acestea se numără și tipul exercițiilor fizice permise. Unele dintre ele îți pot fac mai mult rău. Cu toate acestea, eliminarea definitivă a sportului din viața ta nu este o obțiune. Sportul are rolul său în sănătate, așadar trebuie doar să eliminați câteva tipuri de exerciții și totul va fi bine. Brightside a întocmit o serie de sfaturi de care trebuie să țineți cont.

Ce exerciții fizice NU trebuie să faci dacă ai probleme cu inima

Exercițiile izometrice implică încordarea mușchilor împotriva altor mușchi sau a unui obiect stabil. Acestea includ următoarele:

– Ridicări și împingeri cum ar fi flotările

Antrenamentul de forță crește masa musculară slabă. Aceasta poate crește tensiunea arterială și poate limita oxigenul în sânge. Astfel de exerciții includ:

-Benzi de rezistență
-Ridicare de greutăți

Avertisment: Cei care suferă de insuficiență cardiacă necontrolată, probleme de ritm necontrolate și stenoză aortică severă trebuie să fie atenți la activitățile fizice pe care le desfășoară.

FOLLOW ME

Le puteți înlocuite cu asta:

Stretching: întinderea nu afectează în mod direct sănătatea inimii. În schimb, vă oferă un echilibru mai bun, o capacitate mai bună de a vă deplasa și vă îmbunătățește mușchii și sănătatea articulațiilor. Exercițiile de flexibilitate includ stretching, yoga și tai chi.

Exerciții aerobice: acestea pot îmbunătăți fluxul de sânge și modul în care corpul tău folosește oxigen. Principalul lucru aici este să le facem cu moderație. Aceste exerciții pot include mersul cu viteză rapidă, aerobic în apă cu impact redus, jogging ușor sau mersul cu bicicleta.

Trucuri extra

Rămâi întotdeauna hidratat! Bea apă chiar dacă nu îți este sete, mai ales în zilele toride. Odihnește-te suficient. Nu exagera cu nicio activitate și acordăți timp pentru a te recupera între activitățile fizice.

Nu faceți exerciții în aer liber atunci când este prea cald, rece sau umed. Condițiile meteorologice extreme pot influența circulația sângelui într-un mod rău, îngreunând respirația și chiar provocând dureri în piept.

Ascultă-ți corpul: dacă te simți obosit, incomod, amețit, lipsit de respirație sau extrem de transpirat, este mai bine să încetezi să faci exerciții fizice și să te odihnești.

Consultă-te cu medicul pentru un plan de activitate. Medicul tău va ține cont de starea ta de sănătate specifică și va compune un set special de exerciții care îți vor fi potrivite.

Cât de des te antrenezi? Ai sfaturi suplimentare sau exerciții utile pentru persoanele cu insuficiență cardiacă? Să le împărtășim în comentarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.