Perioada aceasta este una de test pentru mulți români. Obișnuiți să cumpărăm doar alimentele pe care le folosim o dată, mulți dintre noi nu știm cum să păstrăm corect ouăle, laptele sau brânza pentru a nu se strica.
Am descoperit câteva tehnici care par interesante pentru a păstra diferite alimente cât mai mult timp. Încercați și voi dacă sunt de acord!
1. Laptele și ouăle le poți congela
Deși pare dubios, studiile au arătat că laptele congelat rezistă până la 6 săptămâni. Trebuie doar să golești puțin sticla sau punga de lapte pentru că ținută în congelator aceasta va crește în volum. Apoi o poți depozita fără nicio problemă timp de 4-6 săptămâni. De altfel, ouăle le puteți congela în tăvița de la congelator. Se pare că dacă ai consumat doar albușul sau doar gălbenușul peste restul oului spart poți pune puțină sare sau zahar pentru a păstra textura iar apoi la congelator.
2. Sosurile se pot congela în pungi pentru depozitare
Încercați ca alimentele pe care le congelați să nu fie în sticle. Puteți folosi cu încredere pungi pentru depozitare. La fel și în cazul sosurilor, indiferent despre ce tip de sos vorbim.
FOLLOW ME
Să vă spun o poveste: atunci când eram prin liceu, obișnuiam seara, înainte să adorm, să-mi spun o poveste.💫 Povestea era în mintea mea și era creată de mine. Erau situații ideale, locuri în care voiam să mă aflu. Exact așa cum vezi un film, exact așa erau și poveștile mele. Vedeam și simțeam "filmele" minții mele aproape în fiecare seară. După ani și ani, mi-am dat seama că ele, mai devreme sau mai târziu deveneau o realitate. Era puterea minții sau doar o coincidență? Parcă nici mie nu-mi venea să cred că, pe rând, poveștile mele erau reale. Și acum fac același lucru: când vreau să mă relaxez, când nu pot să adorm, când sunt singură în mașină la un drum lung, aleg o poveste, povestea vieții mele, așa cum vreau să fie ea. Să faceți acest exercițiu și să-i învățați si pe copiii voștri. Încet, încet, cu multă răbdare și totul va fi cum vreți voi🙏
Pască fără aluat 🥮 Rețeta asta se face extrem de ușor, de asta o aleg de fiecare dată. INGREDIENTE: ✨ 90 grame făină
✨ 75 grame griș
✨ un praf de sare
✨ 750 grame brânză dulce
✨ 675 grame smântână
✨ 6 ouă
✨ 6 linguri de miere
✨ coaja rasă de la 2 lămâi bio
✨ esență de vanilie
✨ esență de rom Într-un blender, pune ouăle, esența de vanilie și rom, mierea și coaja de lămâie și amestecă-le. Adaugă apoi ingredientele uscate (făina, grișul, praful de copt și sarea), iar după ce se omogenizează cu restul ingredientelor, încorporează și smântâna și brânza dulce. După ce le mai mixăm o dată, compoziția e gata de pus la cuptor la 180 de grade, pentru aproximativ 90 de minute. Voi faceți Pască de Paște? 💛
De ce mergem atât de des în Dubai?🌞 În 2014 am descoperit Dubaiul și a fost dragoste la prima vedere. Ne-am dat seama imediat că este destinația de vacanță perfectă pentru noi. Aici am găsit tot ceea ce căutam și orice familie cu copii apreciază: confort, siguranță și o mulțime de activități și atracții turistice. Iată care sunt principalele 5 motive pentru care noi iubim vacanțele la Dubai/ Abu Dhabi: 💫Siguranță și confort: Deși păstrează aerul fascinat al lumii arabe, Dubaiul este un oraș turistic foarte civilizat și curat, unde știm că nu vom întâmpina probleme. Indiferent de hotelul în care ne-am cazat, am avut camere curate, locuri moderne și plaje îngrijite. 💫Zbor direct: Spre deosebire de alte destinații exotice, către Dubai avem zbor direct de la Aeroportul Otopeni, așa că nu trebuie să ne facem griji pentru escale. Durează aproximativ 5 ore, ceea ce este la limita suportabilității pentru copii. 💫Vreme perfectă: Suntem o familie care iubim vacanțele exotice. Ne place să ne bronzăm la soare, să simțim briza oceanului, să stăm la plajă cu picioarele în nisip fin și să ne bălăcim în apă curată. În plus, nu trebuie să ne facem griji în după-amiezele toride, pentru că aici avem la dispoziție o mulțime de activități interioare, iar clădirile au aer condiționat. 💫Diversitatea activităților: În Dubai nu ne plictisim niciodată. Orașul oferă atracții atât pentru adolescenți greu de impresionat, cât și pentru micuți curioși și plini de energie. Abia aștept să vă povestesc pe larg despre experiența fascinantă la SeaWorld, un acvariu uriaș în care intri și descoperi viața marină. Nicho a fost încântat de Grădina Zoologică, deoarece se află la vârsta la care este pasionat de animale, iar nouă ne-a plăcut Crystal, un spectacol Cirque du Soleil. 💫Mâncarea: Pentru mine, secretul unei vacanțe reușite este mâncarea bună. Probabil vă aduceți aminte cât de dezamăgită am fost de preparatele pe care le-am încercat în Bali și Egipt. În schimb, Dubaiul nu m-a dezamăgit niciodată. Mâncarea este pe toate gusturile, proaspătă și savuroasă, iar prețurile sunt asemănătoare. În acești 8 ani de când l-am descoperit, Dubaiul a devenit orașul la care ne întoarcem
3. Salata verde se păstrează în prosoape de hârtie
Dacă ați constatat până acum că salata verde nu rezistă prea mult timp ținută în frigider asta se întâmplă pentru că aceasta este ținută în prosoape de hârtie. Excesul de umiditate va fi absorbit, iar frunzele nu se vor ofili.
4. Merele rezită mai mult timp în frigider
Dacă vrei să-ți faci provizii de fructe, merele sunt cele care rezistă cel mai mult în frigider. Singura condiție este ca acestea să nu se atingă între ele. Puteți să le înveliți în ziare, de exemplu.
5. Morcovii se depozitează în nisip, iar ceapa în apă
Se pare că dacă îți dorești ca morcovi tăi să nu putrezească prea curând o să ai nevoie de … nisip! În cazul cepei, ținută într-un pahar de apă cu frunzele în sus aceasta se va păstra mereu verde și va continua să crească.
6. Păstrează verdeața tocată în borcane
Dacă își place gustul proaspăt de verdeață în mâncare, am găsit soluția prin care nu este nevoie să cobori de fiecare dată la magazin. Ceapa, usturoiu sau, pătrunjelul sau mărarul tocate își vor păstra aroma chiar și pentru o lună, dacă sunt ținute într-un borcan de sticlă.
7. Brânza de vaci și smântâna se țin cu susul în jos
Tot ce știai până acum despre depozitarea brânzei de vaci sau smântânii a dispărut. Dacă vrei ca aceste alimente ambalate să reziste mai mult trebuie să le pui cu susul în jos. Astfel se crează un vid interior care impiedică formarea bacteriilor.
8. Depozitează mierea într-un borcan de sticlă
Pentru a evita oxidarea mierii trebuie să o depozitați într-un borcan de sticlă de culoare închisă cu un capac etanş.
Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.
Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:
1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK
4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI