Cum depozitezi CORECT alimententele ca să ȚINĂ cât mai mult

Cum depozitezi CORECT alimententele ca să ȚINĂ cât mai mult

Perioada aceasta este una de test pentru mulți români. Obișnuiți să cumpărăm doar alimentele pe care le folosim o dată, mulți dintre noi nu știm cum să păstrăm corect ouăle, laptele sau brânza pentru a nu se strica.

Am descoperit câteva tehnici care par interesante pentru a păstra diferite alimente cât mai mult timp. Încercați și voi dacă sunt de acord!

1. Laptele și ouăle le poți congela

Deși pare dubios, studiile au arătat că laptele congelat rezistă până la 6 săptămâni. Trebuie doar să golești puțin sticla sau punga de lapte pentru că ținută în congelator aceasta va crește în volum. Apoi o poți depozita fără nicio problemă timp de 4-6 săptămâni. De altfel, ouăle le puteți congela în tăvița de la congelator. Se pare că dacă ai consumat doar albușul sau doar gălbenușul peste restul oului spart poți pune puțină sare sau zahar pentru a păstra textura iar apoi la congelator.

2. Sosurile se pot congela în pungi pentru depozitare

Încercați ca alimentele pe care le congelați să nu fie în sticle. Puteți folosi cu încredere pungi pentru depozitare. La fel și în cazul sosurilor, indiferent despre ce tip de sos vorbim.

FOLLOW ME

3. Salata verde se păstrează în prosoape de hârtie

Dacă ați constatat până acum că salata verde nu rezistă prea mult timp ținută în frigider asta se întâmplă pentru că aceasta este ținută în prosoape de hârtie. Excesul de umiditate va fi absorbit, iar frunzele nu se vor ofili.

4. Merele rezită mai mult timp în frigider

Dacă vrei să-ți faci provizii de fructe, merele sunt cele care rezistă cel mai mult în frigider. Singura condiție este ca acestea să nu se atingă între ele. Puteți să le înveliți în ziare, de exemplu.

5. Morcovii se depozitează în nisip, iar ceapa în apă

Se pare că dacă îți dorești ca morcovi tăi să nu putrezească prea curând o să ai nevoie de … nisip! În cazul cepei, ținută într-un pahar de apă cu frunzele în sus aceasta se va păstra mereu verde și va continua să crească.

6. Păstrează verdeața tocată în borcane

Dacă își place gustul proaspăt de verdeață în mâncare, am găsit soluția prin care nu este nevoie să cobori de fiecare dată la magazin. Ceapa, usturoiu sau, pătrunjelul sau mărarul tocate își vor păstra aroma chiar și pentru o lună, dacă sunt ținute într-un borcan de sticlă.

7. Brânza de vaci și smântâna se țin cu susul în jos

Tot ce știai până acum despre depozitarea brânzei de vaci sau smântânii a dispărut. Dacă vrei ca aceste alimente ambalate să reziste mai mult trebuie să le pui cu susul în jos. Astfel se crează un vid interior care impiedică formarea bacteriilor.

8. Depozitează mierea într-un borcan de sticlă

Pentru a evita oxidarea mierii trebuie să o depozitați într-un borcan de sticlă de culoare închisă cu un capac etanş.

 

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.