Știți toate pozele amuzante de pe internet cu copii lăsați sub supravegherea tăticilor care ajung să facă tot felul de năzdrăvănii? Sau pe care îi găsești încălțați cu un pantof de-un fel și altul de alt fel?
Care sunt diferențele dintre mame și tătici
Să nu mă înțelegeți greșit, nu pot să mă plâng de Alex la niciun capitol. M-a ajutat cu copiii încă de când erau bebeluși, când ne împărțeam turele de noapte și restul sarcinilor. E un tată foarte grijuliu, pe care simt că mă pot baza și pe care copiii îl adoră. Există totuși un dar. Ori de câte ori copiii (în special Alesia acum) fac câte ceva ce mie nu îmi convine, el îmi servește replica: dar și ce are, ce mare lucru?
Ce mare lucru dacă adoarme la 1 într-o noapte, ce mare lucru dacă nu vrea să mănânce 3 zile, ce mare lucru dacă stă murdară și nepieptănată? Ce are? Ce se poate întâmpla?
Vă dați seama că pe mine mă scot din sărite toate aceste mici abateri, care, necontrolate, pot deveni regula. Eu cunosc deja importanța unui program de somn sau de masă, grija pe care o domnișoare trebuie să și-o poarte. Pentru mine, sunt importante aceste lucruri. Pentru Alex, nu contează prea tare. Și cine credeți că iese pe plus în toată schema asta? EL, normal.
De obicei, lucrează destul de mult, iar atunci când vine acasă, copiii abia așteaptă să-i sară în brațe și să se joace cu el. După o zi în care pe mine m-au secat de puteri, el e partenerul ideal de joacă și se și aventurează în jocuri care nu sunt neapărat pe placul meu.
Tăticii în vacanță cu copiii
În vacanță, lucrurile se amplifică și mai tare. Eu sunt toată ziua cu: nu sta la soare, nu pune mâna pe aia, nu băga asta în gură. Ca toate mamele din grupul nostru. Tăticii, în schimb, sunt în programul de joacă și relaxare și se țin de șotii cot la cot cu copiii. Așa că nu te-ai aștepta să poată face față unei vacanțe întregi în care să fie singuri cu copiii, pentru că, vă garantez eu, după 3 nopți de „ce-are dacă doarme la 1 noaptea”, cam are…
Eram setată pe ideea asta, că un tătic nu se poate descurca singur cu copilul în vacanță. Așa că ultima dată când am fost la mare, când am aflat că dintr-o familie din grupul nostru de prieteni vin doar tatăl și fetița, am fost puțin sceptică cu privire la abilitățile amicului nostru de a face față situației.
FOLLOW ME
Mămici, și tăticii pot avea grija de cei mici
Prietenul nostru s-a descurcat exemplar cu fiica lui de 5 ani pe care în fiecare dimineață o pieptăna și o aranja, pe care o ducea la somn după-amiază și cu care s-a comportat exemplar toată vacanța. Mai puțin când era vorba de masă, normal. Ca la orice masă cu tăticii, fetița a mâncat numai prostioare. Nu că Alesia sau Alex și-ar alege întotdeauna cele mai sănătoase lucruri din meniu, dar îi întreb tot timpul dacă ce mânâncă ei acolo e sănătos sau nu și încerc să le ofer alternative (obligatoriu avem și o masă cadă/sănătoasă pe zi).
Prietena noastră (soția absentă din vacanță) era foarte îngrijorată și ea, credea că nu o să facă față singur, dar uite că s-a descurcat de minune. Pe mine m-a uimit foarte tare grija lui pentru cea mică, pentru că nu îl știam așa implicat.
În concluzie, așa cum v-am spus în repetate rânduri, trebuie să aveți încredere în partenerii voștri și să îi lăsați să vă ajute. Asta e valabil și pentru bunici, mătuși, verișoare. Dacă cineva în care aveți încredere e dispus să vă ajute, acceptați. Poate că în ochii voștri, tăticul nu se va descurca niciodată la fel de bine ca voi, însă, cu siguranță, își iubește copiii, își va da toată silința și nu îi va lăsa de izbeliște.
Sunt foarte curioasă cum se comportă partenerii voștri în vacanță, dar și când îi lăsați singuri cu copiii. Credeți că s-ar descurca singuri cu ei?
Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:
1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK
4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI