Sunt mare fană a tuturor dulciurilor, așa că nu puteam să ratez șansa să vă povestesc despre prăjitura acestei veri: pandișpanul cu rubarbă.
Eu știu rețeta de la bunica mea de la Cincșor, care ne-o făcea mereu, iar eu eram înnebunită după gustul dulce-acrișor pe care îl are rubarba. De când am devenit mamă, am început să recreez rețetele copilăriei mele, iar cu această rețetă sunt foarte aproape de gustul pe care îl aveau prăjiturile bunicii:
Ingrediente prăjitură cu rubarbă:
• 4 ouă
• 200 de grame de zahăr
• 270 de grame de făină
• 1 praf de sare
FOLLOW ME
Pască fără aluat 🥮 Rețeta asta se face extrem de ușor, de asta o aleg de fiecare dată. INGREDIENTE: ✨ 90 grame făină
✨ 75 grame griș
✨ un praf de sare
✨ 750 grame brânză dulce
✨ 675 grame smântână
✨ 6 ouă
✨ 6 linguri de miere
✨ coaja rasă de la 2 lămâi bio
✨ esență de vanilie
✨ esență de rom Într-un blender, pune ouăle, esența de vanilie și rom, mierea și coaja de lămâie și amestecă-le. Adaugă apoi ingredientele uscate (făina, grișul, praful de copt și sarea), iar după ce se omogenizează cu restul ingredientelor, încorporează și smântâna și brânza dulce. După ce le mai mixăm o dată, compoziția e gata de pus la cuptor la 180 de grade, pentru aproximativ 90 de minute. Voi faceți Pască de Paște? 💛
De ce mergem atât de des în Dubai?🌞 În 2014 am descoperit Dubaiul și a fost dragoste la prima vedere. Ne-am dat seama imediat că este destinația de vacanță perfectă pentru noi. Aici am găsit tot ceea ce căutam și orice familie cu copii apreciază: confort, siguranță și o mulțime de activități și atracții turistice. Iată care sunt principalele 5 motive pentru care noi iubim vacanțele la Dubai/ Abu Dhabi: 💫Siguranță și confort: Deși păstrează aerul fascinat al lumii arabe, Dubaiul este un oraș turistic foarte civilizat și curat, unde știm că nu vom întâmpina probleme. Indiferent de hotelul în care ne-am cazat, am avut camere curate, locuri moderne și plaje îngrijite. 💫Zbor direct: Spre deosebire de alte destinații exotice, către Dubai avem zbor direct de la Aeroportul Otopeni, așa că nu trebuie să ne facem griji pentru escale. Durează aproximativ 5 ore, ceea ce este la limita suportabilității pentru copii. 💫Vreme perfectă: Suntem o familie care iubim vacanțele exotice. Ne place să ne bronzăm la soare, să simțim briza oceanului, să stăm la plajă cu picioarele în nisip fin și să ne bălăcim în apă curată. În plus, nu trebuie să ne facem griji în după-amiezele toride, pentru că aici avem la dispoziție o mulțime de activități interioare, iar clădirile au aer condiționat. 💫Diversitatea activităților: În Dubai nu ne plictisim niciodată. Orașul oferă atracții atât pentru adolescenți greu de impresionat, cât și pentru micuți curioși și plini de energie. Abia aștept să vă povestesc pe larg despre experiența fascinantă la SeaWorld, un acvariu uriaș în care intri și descoperi viața marină. Nicho a fost încântat de Grădina Zoologică, deoarece se află la vârsta la care este pasionat de animale, iar nouă ne-a plăcut Crystal, un spectacol Cirque du Soleil. 💫Mâncarea: Pentru mine, secretul unei vacanțe reușite este mâncarea bună. Probabil vă aduceți aminte cât de dezamăgită am fost de preparatele pe care le-am încercat în Bali și Egipt. În schimb, Dubaiul nu m-a dezamăgit niciodată. Mâncarea este pe toate gusturile, proaspătă și savuroasă, iar prețurile sunt asemănătoare. În acești 8 ani de când l-am descoperit, Dubaiul a devenit orașul la care ne întoarcem
• 400-500 g tulpini de rubarbă
• 1 linguriță praf de copt
• 1 lingură esență de vanilie
• 200 g de unt de unt
• zahăr vaniliat pentru pudrare
Mod de preparare prăjitură cu rubarbă:
Încep prin a preîncălzi cuptorul la 170 de grade, apoi mă ocup de rubarbă. Spăl tijele și le tai în cubulețe de aproximativ 1 centimetru. Dacă sunt fragede, nu le mai curăț de pielița lucioasă, însă dacă par mature, îndepărtez partea ațoasă.
Pun în mixer untul și zahărul, până când se omogenizează, apoi adaug pe rând fiecare ou.
Adaug treptat făina cernută amestecată cu praful de copt şi omogenizez cu o lingură, cu mișcări largi, ca să rămână aerată și să devină pufoasă, apoi sarea și esența de vanilie.
Pun aluatul în tavă tapetată cu unt şi faină și adaug rubarba deasupra.
Coc prăjitura la 170°C pentru aproximativ 40-50 de minute.
Dacă nu dispare imediat de pe masă, o las aproximativ 10 minute să se răcească, apoi o pudrez cu zahăr vanilat.
Rețeta video prăjitură cu rubarbă:
Rubarba face parte din categoria legumelor, însă este folosită predominant în prepararea deserturilor. Își are originile în Asia, însă poate fi cultivată și la noi și se găsește în majoritatea supermarketurilor. Frunzele sunt toxice, se consumă doar tulpina de rubarbă, care este: corcantă și dulce-acrișoară.
Ce beneficii are rubarba pentru sănătate
– este bogată în vitamina C
– conține fosfor, potasiu, magneziu, fier, zinc și vitamine
– este bogată în fibre
– are rol antioxindant
– are efect antiinflamator
– reglează nivelul de colesterol
Cum poate fi folosită rubarba
– în prăjituri
– în dulcețuri
– în siropuri
– în murături
Dați-mi de veste dacă încercați și voi rețeta, printr-o poză sau un tag pe story!
Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.
Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?
- Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
- Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
- Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
- Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI
Ce reteta faina, abia astept sa o fac cand o sa am ceva timp.