ADEVĂRAT sau FALS? 10 întrebări despre epilarea definitivă

După mașina de spălat și concediul de paternitate, epilarea definitivă este, fără doar și poate, una dintre invențiile moderne cele mai adorate în rândul femeilor. Fie că am îmbrațișat-o deja, fie că o contemplăm, fie că ne e teamă, doamne și domnișoare, trebuie să recunoaștem: epilarea definitivă ne-ar scuti de (extrem de) multe bătăi de cap! Pentru că întrebarile și speculațiile născute în jurul acestui subiect nu sunt deloc puține, am venit în întâmpinarea lor cu ajutorul unui specialist: Andreea Iftimie, medic estetician și manager clinicile Coquette, care ne va ajuta sa înțelegem ce este adevărat și ce nu despre epilarea definitivă.

Epilarea definitivă este…definitivă
ADEVĂRAT – Epilarea definitivă este definitivă, dacă este făcută cu echipamente performante, de calitate, dacă procedura este realizată de personal calificat, bine pregătit, cu multă experiență.

Epilarea definitivă se face exclusiv cu laserul
FALS – Epilarea defintivă se face cu sursă de lumină care are absorbție în melanină, așadar atât cu laser, cât și cu lumină intensă pulsată. Mecanismul prin care epilarea se produce este de fototermoliză selectivă (“foto” – cu lumină, “termo” – cu căldură, selectivă – doar ținta este eliminată și distrusă, țestutul înconjurător este protejat).

Epilarea definitivă nu doare
ADEVĂRAT – Epilarea definitivă poate să nu doară, poate să fie resimțită ca o ușoară senzație de pișcătură. Cu cât sunt mai multe fire de păr într-o zonă, cu atât mai intensă este senzația.

Epilarea definitivă se întinde pe o perioadă lungă de timp
ADEVĂRAT – Epilarea definitivă se realizează în mai multe ședințe care se suprapun peste ciclurile de creștere ale firelor de păr, la date periodice: o lună, o lună și jumătate, în funcție de zona pe care se face tratamentul de epilare definitivă.

 Epilarea definitivă nu este lipsită de riscuri și pericole
ADEVĂRAT – Cea mai mare grijă trebuie să se îndrepte către expunerea la soare și la răcirea pielii în timpul procedurii pentru ca pielea să nu absoarbă mai multă energie decât trebuie și să se ardă.

FOLLOW ME

Nu oricine poate apela la epilarea definitivă
ADEVĂRAT- La epilarea defintivă pot apela toți cei care nu își mai doresc păr pe corp, excepție făcând persoanele albinoase, cei cu păr blond, femeile însărcinate, bolnavii de anumite maladii, cei care sunt sub tratament cu anumite medicamente.

Epilarea definitivă este o procedură scumpă și foarte scumpă
FALS – Epilarea definitivă este o procedură care te ajută să economisești bani. Alternativa este epilarea la salon, cu ceară, pe care o facem toată viața, și care per total costă mult mai mult ( timp+bani). Epilarea definitivă poate fi și foarte ieftină, dar de cele mai multe ori, din cauză că nu este cu adevărat efiecientă din cauza calității slabe a echipamentelor sau lipsa know-how-ului, nu este altceva decât o foarte scumpă epilare cu ceară.

Epilarea definitivă poate duce, în timp, la cancer de piele
FALS – Epilarea definitivă are un istoric de peste 15 ani și nicio legatură cu această boală. Din punct de vedere fizic, lumina cu care se face epilarea nu are niciun impact asupra celulelor pielii.

Epilarea definitivă impune o atenție sporită la restul procedurilor pe care le facem în salon
ADEVĂRAT – Orice procedură impune o atenție mărită

Epilarea definitivă se face la salonul de cosmetică
FALS – Epilarea definitivă de cea mai bună calitate este făcută de cele mai multe ori în clinici specializate sau în clinici medicale, acolo unde înțelegerea proceselor fiziologice și stăpânirea tehnologiilor este la un nivel mult mai ridicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.