Ai nume de floare? Află-ți povestea dintr-un buchet!

Foarte puțin timp ne mai desparte de sărbătoarea Paștelui, însă, așa cum știți deja, până atunci purtătoarele și purtătorii numelor de flori au încă un prilej de bucurie și, de ce nu, de cadouri. E adevărat că în ziua cu pricina, cele mai fericite vor fi doamnele și domnișoarele cu nume de flori pentru că spre ele se îndreaptă, de obicei, buchetele impresionante de flori sau aranjamentele fanteziste. Cu atât mai mult cu cât statistica arată că una din douăsprezece românce poartă un nume de floare. Cele mai populare nume de floare din România, sărbătorite în ziua de Florii, sunt Viorica, Lăcrămioara și Camelia.  Alături de ele, nume mai puțin populare precum Iris, Sânziana, Crina, Anemona sau Vanda se bucură de buchetele create din florile al căror nume este celebrat.

 
Anul acesta, cu ajutorul designerilor de la Floria.ro, o să vă dau o veste bună, iar celor foarte norocoase, o să le fac și un cadou. Aceștia au creat pentru doamnele și domnișoarele ce poartă numele de mai sus aranjamente și buchete din flori în culori solare, în care predomină galbenul, portocaliul și roșu intens. Astfel, va fi mai ușor, dar și mai…creativ să dăruiți un buchet format din florile care dau chiar numele celei care îl va primi.
 
V-am menționat deja că am o veste bună. Este vorba despre un CONCURS. Pentru toate numele de mai sus, însă, și pentru celelalte nume de flori, cea mai mare florărie online din România, a creat o colecție de 20 de buchete spectaculoase, realizate din florile al căror nume este celebrat. Așadar, dacă sărbătoriți o Crina, Florina, Violeta sau Florentina, vă aștept cu like & share la postul de pe facebook, iar buchetul perfect poate fi al vostru.

  flori-orhidee-vanda-pentru-vanda-2609

Orhidee Vanda pentru…Vanda

Poate nu este cel mai comun nume de floare, însă este, cu siguranță, unul dintre cele mai frumoase. Până la urmă, vorbim despre orhidee. Ei bine, da, orhideea vanda este o specie de orhidee rafinată, cu nuanțe de albastru și mov intens, a cărei frumusețe te copleșește. Aceasta crește foarte rar în sălbăticie, motiv pentru care este o specie protejată. În culturi, vanda este extrem de apreciată datorită nuanțelor vii și intense de albastru și mov.
Surpinsă pentru prima dată în anul 1847, într-o descriere despre o orhidee “de un albastru uluitor” descoperită în regiunea deluroasă Khasia Hills of Assam din India, astăzi aceasta este considerată o floare de lux sofisticată, distingându-se de alte flori prin splendoare și delicatețe.

Dacă aveți o Vanda în cercul de prieteni, apropiați sau în familie, Floria.ro vă propune buchetul de mai jos.

 flori-crini-pentru-crina-2622

Crinul, una dintre cele mai vechi flori ale lumii

 

În poezia grecilor, crinul reprezentă fragilitatea și vocea muzelor. Și în zilele noastre, crinul simbolizează puritatea și virginitatea. În antichitate se mai credea că floarea de crin poate vindeca depresia, iar în Europa era folosită pentru a vindeca diverse boli. Crinul este considerat și un simbol al fertilității: în vechile ceremonii ale căsaătoriei, femeile din Grecia purtau pe cap coroane de crini și spice de grâu, simboluri ale purității și bogăției. Avându-și originile în Asia, crinul reprezintă pentru chinezi vară și abundență.

 iris

Irisul și povestea curcubeului

 

În antichitate, Iris era Zeița Soarelui. Se spune că irișii erau plantați pe mormintele femeilor pentru ca Zeița să le poată ghida traseul către cer. Totodată, se pare că floarea de iris s-a născut atunci când aceasta a personificat curcubeul, făcând legătura între cer și pământ. După apariția creștinătății, irisul a fost considerat floarea Fecioarei Maria, iar în Franța a fost primul simbol al regalității. Astăzi, irisul este floarea de stat din Tennessee, iar fleur-de-lis este emblema statului New Orleans.

 

FOLLOW ME

An error occurred while retrieving media

 florina

Florina și prosperitatea

 

Un prenume de origine latină, care celebrează florile în deplinătatea lor, acesta își are rădăcina în cuvântul “florens”, care, în latina veche înseamnă “înfloritor”, “prosper”. Considerat încă din Antichitate un nume de bun augur, acesta este unul dintre cele mai populare și vehiculate nume românești, 150.000 de femei purtând acest nume, cu variațiuni precum Florentina, Florica sau Florența.

flori-violete-pentru-violeta-2624

Violeta, nimfa transformată în floare

 

În folclor, violeta este asociată cu o iubire delicată. Sensibilitatea și delicatețea sunt, de asemenea, atributele violetei în mitologia antică. Vechile mituri romane și grecești spun povestea tragică a uneia dintre nimfele ce o însoțeau pe Zeița Diana (Artemis) și care jurase să rămână fecioară. Nimfa a fost neîncetat urmărită de către Apollo, fratele geamăn al Dianei, așa încât aceasta din urmă a transformat-o într-o violetă pentru a o proteja. De aici, modestia și pudoarea atribuite violetei. Astăzi, numele de “Violeta” este considerat de sorginte rusă, iar culoarea să simbolizează regalitatea și puterea, dar și încrederea și spiritualitatea.

narcisa

Narcisa vestește primăvara

 

Narcisa este floarea care echivalează cu primăvara. Însă aceasta are, în egală măsură, și rădăcini în mitul antic al lui Narcissus, frumosul tânăr care fusese binecuvântat de către Dumnezeu cu frumusețea perfectă. O frumusețe ce avea să fie eternă, atâta vreme cât acesta nu își vedea propria reflexie în apă. Pâăa când nimfa Echo s-a îndrăgostit iremediabil de el. Narcissus, însă, nu avea să fie înduplecat, așa că i-a respins acesteia iubirea. Consumată de iubire și de tristete, aceasta piere încet, încet. Când Zeița Nemesis a aflat despre Echo, l-a ademenit pe Narcissus către un lac limpede precum cristalul. Acolo, în starea de auto-contemplație, acesta nu a putut rezista tentației de a se privi și s-a îndrăgostit de el însuși. Astfel, pedeapsa divină s-a înfăptuit, iar acesta a dispărut. În locul în care se afla, a răsărit o floarea galbenă, ce îi poartă astăzi numele, narcisa.

anemone

Anemona, floarea vântului

Un nume care derivă din cuvântul grecesc “anemos”, care înseamnă vânt. În mitologia greacă, anemonele roșii simbolizează picaturile sângelui vărsat de Adonis la moartea sa. Totodată, la rădăcina poveștii anemonei se afla o altă nimfă transformată în floare.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.