Ce nume am ales pentru bebeluș

Povestea cu numele bebelușului a fost una foarte complicată. Am încercat să alegem un nume încă de dinainte să se nască, am făcut consiliu de familie ca să vină toată lumea cu propuneri, dar nu am ajuns la nicio concluzie și am stabilit că vom alege după ce îi vom vedea fățuca.

Când s-a născut Alesia, eu îmi propusesm să-i punem numele Anastasia Bianca, dar Alex a vrut să-i punem numele Alesia chiar de când i-am zis că o să aibă o surioară și a ținu-o așa până când am născut. Îmi amintesc și acum că stătea la geam și se uita la bebeluși când a venit un domn lângă el și l-a întrebat dacă are un frățior sau o surioară și el i-a spus: am o surioară și se numește Alesia. Așa că i-a rămas numele Alesia Bianca.

Alesia a știut povestea așa că s-a gândit că în calitate de soră mai mare îi revine dreptul de a alege numele frățiorului mai mic. Dar nu a fost așa simplu… Pe tot parcusul sarcinii l-am alintat Vasilică, iar Alesiei nu i-a plăcut deloc și ne distrau reacțiile ei când le spuneam oamenilor că o să-i punem numele Vasilică.

Cu câteva zile înainte de naștere eu m-am gândit la numele Nicholas, mai aveam și varianta Andrei, iar soțului meu îi plăcea numele Amza. Eu deja eram hotărâtă cu Nicholas, îmi plăcea foarte mult, dar ne-am dorit să aibă mult să aibă și un nume care începe cu A, aşa cum este cazul celorlalţi doi copii ai noştri, Alex şi Alesia.

Am tot zis că aștept să îl văd și că o să îmi fie mai ușor așa să văd ce i se potrivește, dar tot nu eram deciși și mai rău de atât, nu cădeam cu toții de acord. V-am cerut ajutorul și pe pagina de facebook și pe grupul meu, Mămici și copii fericiți, și vă mulțumesc mult pentru susținere.

Dacă vă vine să credeți, eram deja de o săptămână cu bebelușul acasă și noi încă nu stabilisem ce nume să îi punem… Într-o zi, în timp ce stăteam cu el, l-am rugat să mă ajute puțin, să îmi dea un semn, să îmi spună ce nume vrea. L-am lăsat să doarmă și așteptam o prietenă în vizită care a venit cu un cadou. Mi-a adus o brățară cu 3 inimioare pe care erau scrise numele Alex, Alesia, Nicholas și mi-a plăcut foarte mult asocierea celor trei. Aveam deci un nume, trebuia să-l mai alegem pe al doilea ca să împăcăm toată familia.

FOLLOW ME

Până la urmă, soțul meu a cedat și a fost de acord. Așadar, după aproape trei săptămâni ne-am înţeles la varianta Nicholas Andrei. Sunt două nume frumoase, de sfânt. Şi cel mai mult mă bucură faptul că și copiilor le plac aceste variante. 🙂

 

În rubrica Jurnal de bebe veți găsi materiale utile, experiențele mele și informații de la specialiști cu privire la tot ce înseamnă viața unui bebeluș.  Dacă vreți să vedeți cum a fost sarcina, puteți citi articolele din categoria Jurnal de Sarcină. Vă aștept și în grupul Mămici și copii fericiți. ❤

 

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

 

0 comentarii pe “Ce nume am ales pentru bebeluș

 1. Mirabela Matei says:

  Este superb numele să va trăiască și să vă aducă multe bucurii alături de familie d-voastră frumoasă .
  Și eu am ales La al doilea băiat Raul, soțul Andrei iar nași Cristian.
  Am avut si varianta aleasă de voi numai că a trebuit să fim cu toții mulțumiti.

 2. Hortensia Stefan says:

  Numele astea…o problema mereu.
  La noi a fost asa…Aleg eu la primii doi, sotul la restul:)))
  Prima fetita poarta numele Roberta dupa numele unui baietel pe care il adoram si care imi fusese elev;
  Al doilea copil, Dragos, poarta numele doctorului care mi-a uramarit sarcina si cu care am nascut. Am visat ca acesta ii va fi numele si asa a fost.
  Acum, la al treilea am emotii. Va fi o fetita.
  Imi plac tare mult Flavia, Gratiela si Eliza.
  Doar ca e randul sotului, desi…sper ca tot eu il voi alege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.