Cum am scăpat de colici

Foarte multe dintre mămicile care îmi scriu mă roagă să le recomand tratamente pentru colici, una dintre cele mai mari probleme din primele luni de viață ale unui bebeluș. Nu fac niciodată acest lucru din două motive:

 

  1. Nu sunt medic și nu pot recomanda medicamente.
  2. Cred că medicamentele funcționează numai pe moment și că trebuie rezolvată sursa problemei.

 

La Nicholas am avut prea puține nopți de nesomn ca să fi simțit ceva, dar la Alex am trăit un chin. Nu știam ce să mai fac. Vedeam cum plânge și se chinuie și intram în panică. Am încercat o mulțime de siropuri, dar toate dădeau rezultat pe termen scurt și apoi trebuia să le schimb. La Alesia a fost la fel în primele 6 săptămâni. Plâns, stres, nervi. Da, nervi… Pentru că să îți vezi copilul cum plânge de durere și să nu știi ce să-i faci te aduce într-o stare în care îți vine să bați pe toată lumea. Din fericire atunci a venit la mine Adriana pentru prima oară și am învățat ce să fac ca să scăpăm de colici. Tot secretul stă în poziția în care îi dai să mănânce și tehnicile de scos aerul din burtică.

În primele săptămâni cu Nicholas am avut câteva nopți în care mă trezeam la 4, 5 și 6 dimineața, pentru că uitasem care sunt tehnicile și pozițiile exacte, dar imediat ce a venit Adriana, când avea 7 săptămâni, s-a rezolvat orice problemă. Nu a mai fost situația chiar așa ca la Alesia pentru că aveam idee de ce trebuie să fac. Mă pregătisem oricum cu un sirop de colici din Germania, pe care i l-am dat de câteva ori, dar când a ajuns mi-a zis din start: „Nu există colici dacă îi dai să mănânce cum spun eu”. Și chiar așa a fost. Din prima seară în care a ajuns și s-a ocupat ea de el, nu s-a mai trezit noaptea.  Pac, au dispărut colicii! Pentru cei cărora li se pare că ce zic eu aici e SF, găsiți pe curs.elacraciun.ro și testimonialele altor părinți care au lucrat cu ea.

Am auzit de multe ori exemple ca „nu mânca picant când alăptezi că o să aibă copilul colici”. După ce am născut mi-au adus la Regina Maria în meniul de a doua zi varză și am fost foarte surprinsă pentru că știam că varza e unul dintre alimentele nerecomandate în perioada în care alăptezi, dar mi-au zis că s-au făcut studii în acest domeniu și că alimentația mămicii nu ar influența colicii. Nu știu exact despre ce studii era vorba, până la urmă cred că mămicile trebuie oricum să fie atente la ce mănâncă și să observe ce alimente nu le fac bine.

Dacă sunteți viitoare mămici sau proaspete mămici și vă confruntați cu problemele pe care le aveam și eu înainte să-mi stabilesc un program și reguli pe care să le urmez, vă aștept să aflați de ce bebelușul tău nu are un somn liniștit și cum să devii o mama odihnită cu un copil fericit!

Ce veți învăța de la acest curs:

FOLLOW ME

Vei învăța cum să hrănești corect bebelușul

Vei seta obiceiuri sănătoase pentru copil

Vei ști care este ciclul sănătos de evoluție al bebelușului și cum să îl susții

Vei învăța să crești copii sănătoși și independenți

Vei învăța cum să alimentezi emoțional relația mamă-copil

Vei recunoaște cele mai frecvente greșeli pe care le faci în relația cu copilul tău

 

În rubrica Jurnal de bebe veți găsi materiale utile, experiențele mele și informații de la specialiști cu privire la tot ce înseamnă viața unui bebeluș.  Dacă vreți să vedeți cum a fost sarcina, puteți citi articolele din categoria Jurnal de Sarcină. Vă aștept și în grupul Mămici și copii fericiți. ❤

În rubrica Jurnal de bebe veți găsi materiale utile, experiențele mele și informații de la specialiști cu privire la tot ce înseamnă viața unui bebeluș.  Dacă vreți să vedeți cum a fost sarcina, puteți citi articolele din categoria Jurnal de Sarcină. Vă aștept și în grupul Mămici și copii fericiți. ❤

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

0 comentarii pe “Cum am scăpat de colici

  1. Oana Cristina Panait says:

    Atunci zic să o trimitem la toți bebelușii cu colici! 😊 Glumesc, nici mie nu prea îmi vine să cred, dar dacă într-adevăr așa a fost, mă bucur că ați trecut de situația aceea neplăcută!

  2. IULIA says:

    Buna!Ne-ai putea impartasi si noua aceste tehnici de alaptare si scos aerul din burtica te rog?Din pacate cred ca multe mamici sunt in situatia mea si nu pot ajunge la acest curs si ne-ar fi de folos sa aflam si noi aceste lucruri.

    • Ela says:

      Bună, eu povestesc pe blog tot ce fac. Evenimentele sunt făcute pentru a o întâlni pe Adriana, care este specialistul. Mămicile care vin la eveniment o vor cunoaște, Adriana le va arăta personal ce mi-a arătat și mie, le va oferi sfaturi personalizate. 🙂 Despre asta e vorba. Eu am încercat dintotdeauna să împărtășesc cât mai multe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.