#JURNAL DE BEBE

Cum am scăpat de colici

Scris de Ela Crăciun la 28 februarie 2019

Foarte multe dintre mămicile care îmi scriu mă roagă să le recomand tratamente pentru colici, una dintre cele mai mari probleme din primele luni de viață ale unui bebeluș. Nu fac niciodată acest lucru din două motive:

 

 1. Nu sunt medic și nu pot recomanda medicamente.
 2. Cred că medicamentele funcționează numai pe moment și că trebuie rezolvată sursa problemei.

 

La Nicholas am avut prea puține nopți de nesomn ca să fi simțit ceva, dar la Alex am trăit un chin. Nu știam ce să mai fac. Vedeam cum plânge și se chinuie și intram în panică. Am încercat o mulțime de siropuri, dar toate dădeau rezultat pe termen scurt și apoi trebuia să le schimb. La Alesia a fost la fel în primele 6 săptămâni. Plâns, stres, nervi. Da, nervi… Pentru că să îți vezi copilul cum plânge de durere și să nu știi ce să-i faci te aduce într-o stare în care îți vine să bați pe toată lumea. Din fericire atunci a venit la mine Adriana pentru prima oară și am învățat ce să fac ca să scăpăm de colici. Tot secretul stă în poziția în care îi dai să mănânce și tehnicile de scos aerul din burtică.

În primele săptămâni cu Nicholas am avut câteva nopți în care mă trezeam la 4, 5 și 6 dimineața, pentru că uitasem care sunt tehnicile și pozițiile exacte, dar imediat ce a venit Adriana, când avea 7 săptămâni, s-a rezolvat orice problemă. Nu a mai fost situația chiar așa ca la Alesia pentru că aveam idee de ce trebuie să fac. Mă pregătisem oricum cu un sirop de colici din Germania, pe care i l-am dat de câteva ori, dar când a ajuns mi-a zis din start: „Nu există colici dacă îi dai să mănânce cum spun eu”. Și chiar așa a fost. Din prima seară în care a ajuns și s-a ocupat ea de el, nu s-a mai trezit noaptea.  Pac, au dispărut colicii! Pentru cei cărora li se pare că ce zic eu aici e SF, găsiți pe curs.elacraciun.ro și testimonialele altor părinți care au lucrat cu ea.

Am auzit de multe ori exemple ca „nu mânca picant când alăptezi că o să aibă copilul colici”. După ce am născut mi-au adus la Regina Maria în meniul de a doua zi varză și am fost foarte surprinsă pentru că știam că varza e unul dintre alimentele nerecomandate în perioada în care alăptezi, dar mi-au zis că s-au făcut studii în acest domeniu și că alimentația mămicii nu ar influența colicii. Nu știu exact despre ce studii era vorba, până la urmă cred că mămicile trebuie oricum să fie atente la ce mănâncă și să observe ce alimente nu le fac bine.

Dacă și voi experimentați aceleași probleme cu colicii sau urmează să deveniți mămici și vă îngrozește gândul că trebuie să treceți prin acest chin, vă aștept alături de Adriana Bachmann la workshop-urile din luna martie pe 19, 20 și 21.

 

Ce veți învăța de la acest curs:

Vei învăța cum să hrănești corect bebelușul

Vei ști cum să îl faci să ia în greutate

Vei seta obiceiuri sănătoase pentru copil

Vei ști care este ciclul sănătos de evoluție al bebelușului și cum să îl susții

Vei învăța să crești copii sănătoși și independenți

Vei învăța cum să alimentezi emoțional relația mamă-copil

Vei recunoaște cele mai frecvente greșeli pe care le faci în relația cu copilul tău

Vei primi o listă de produse pe care să le cumperi

Vei învăța când și cum să introduci alimente în diversificare pentru a seta obiceiuri alimentare sănătoase pentru toată viața

Fiecare mămică va primi kit-ul bebelușului fericit în valoare de 300 de lei, dar și alte surprize și cadouri din partea sponsorilor evenimentului.


 

Evenimentul este susținut de Baby Spa, SoffiPlanet.ro, Clementoni.ro, BabyNeeds.ro, Axiology, Holle, La Roche-Posay, Adinish.com, Regina Maria și Color Juice.

Parteneri Media: Antena 1.

În rubrica Jurnal de bebe veți găsi materiale utile, experiențele mele și informații de la specialiști cu privire la tot ce înseamnă viața unui bebeluș.  Dacă vreți să vedeți cum a fost sarcina, puteți citi articolele din categoria Jurnal de Sarcină. Vă aștept și în grupul Mămici și copii fericiți. ❤

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

Alţii au citit şi despre:


8 thoughts on "Cum am scăpat de colici"

 1. Oana Cristina Panait spune:

  Atunci zic să o trimitem la toți bebelușii cu colici! 😊 Glumesc, nici mie nu prea îmi vine să cred, dar dacă într-adevăr așa a fost, mă bucur că ați trecut de situația aceea neplăcută!

 2. Mirabela Matei spune:

  Chiar ma bucur pentru mamicile norocoase care vor învăța cum să aibă o experiență frumoasa cu bebelușii lor.

 3. Alyna Marya spune:

  Felicitari…eu cred ca o mamica stresata este echivalentul bebelusului cu colici,cu cat mămica este linistita cu atat si bebe va fi la fel

 4. Ica trandafir spune:

  Am avut lama pe ma 3 muni.I_-am dat espumisan plus madam pe burtica

 5. Adriana spune:

  Am nevoie de sfaturi

 6. Sovoiu Elena Ramona spune:

  Norocoase mămicile care o sa ia parte la acest curs minunat

 7. IULIA spune:

  Buna!Ne-ai putea impartasi si noua aceste tehnici de alaptare si scos aerul din burtica te rog?Din pacate cred ca multe mamici sunt in situatia mea si nu pot ajunge la acest curs si ne-ar fi de folos sa aflam si noi aceste lucruri.

  1. Ela spune:

   Bună, eu povestesc pe blog tot ce fac. Evenimentele sunt făcute pentru a o întâlni pe Adriana, care este specialistul. Mămicile care vin la eveniment o vor cunoaște, Adriana le va arăta personal ce mi-a arătat și mie, le va oferi sfaturi personalizate. 🙂 Despre asta e vorba. Eu am încercat dintotdeauna să împărtășesc cât mai multe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--