Andreea Marin: ”Sunt mulți oameni cărora le datorez ceea ce sunt astăzi”

andreea-marin-ela-craciunV-am promis, dragii mei, că în luna martie o să vă prezint acele femei de care suntem toți mândri. Andreea Marin este, fără doar și poate, una dintre ele. Am simțit multă forță în rândurile de mai jos. Determinare. Liniște. Și multă muncă, lecții învățate de la oameni importanți. Femeia, mama, soția, vedeta au găsit echilibrul și frumosul. Mi-a plăcut foarte mult cum s-a descris Andreea în doar trei cuvinte:  iubire, viață, putere. Însă, cel mai mult am apreciat ceea ce o inspiră: oamenii pozitivi.

Este luna femeilor,  luna în care doamnele sunt omagiate și răsfățate. Ce înseamnă femeia pentru tine?

Izvor de viață și de frumusețe, înainte de toate. Iubire. Sacrificii din dragoste. Ingeniozitate. Vulnerabilitate. Frumusețe, într-un cuvânt.

Există „femeia perfectă”?

Nu cred. Așa cum nu cred că există nici bărbatul perfect. Uneori, imperfecțiunea are farmecul ei.

O femeie pe care o admiri.


Audrey Hepburn. O combinație de gingășie rar întâlnită și talent. Păcat că astfel de oameni nu se nasc în fiecare zi.

Sunt 3 ipostaze cu care ne întâlnim toate: femeia la serviciu, femeia în oraș și femeia acasă. Spune-ne câteva secrete – cum ar trebui să se poarte femeile în aceste situații? Cum sunt aceste „roluri”?

Eu nu cred că există secrete. Fiecare dintre noi se descurcă cum poate mai bine. Visul meu a fost să reușesc să găsesc un echilibru, și nu e deloc ușor. Întotdeauna ai impresia că nedreptățești una dintre ipostaze dedicându-te mai mult celorlalte. Cert e că echilibrul nostru mental și sufletesc ne ajută să găsim și o balanță corectă în ecuația propusă de tine. Tocmai de aceea, chiar dacă la prima vedere pare egoist, trebuie să știm că nu vom putea avea grijă de ceilalți dacă nu avem grijă de noi, înainte de toate. Nu vom putea da tot ce e mai bun copilului nostru, soțului nostru dacă nu suntem împăcate cu noi înșine.

Care este cea mai mare realizare a ta de până acum?

Copilul meu, negreșit.

Care este cel mai mare vis al tău?

Să îmi văd fetița mare, sănătoasă, să am parte de liniște și de dragoste.

Cine te inspiră?

Oamenii pozitivi care după părerea mea sunt și oamenii cei mai frumoși  totodată.

Trei cuvinte care te caracterizează.

Iubire. Viață. Putere.

Care este obiectul tău preferat?

Pianul.

Ce apreciezi cel mai mult la mama ta, la imaginea pe care o ai în suflet în ceea ce o privește?


Mama e înger de când eram copil. Feminitatea ei e de neuitat.

 Ce îți dorești să știe Violeta  despre femeie?

Că merită să se iubească pe sine.

 Care au fost oamenii care ți-au influențat viața profesională? Care te-au inspirat, motivat, care te-au învățat lecții prețioase. Care au fost acelea?

Sunt mulți oameni cărora le datorez ceea ce sunt astăzi și nu vreau să nedreptățesc pe nimeni. Un profesionist care nu mai este astăzi în viață, dar care și-a pus amprenta pe devenirea mea așa cum o face un mentor a fost regizorul Valeriu Lazarov. De la el am învățat cât de importante sunt detaliile, culisele, nu doar lumina reflectoarelor. Dar și respectarea cuvântului dat și omenia.


Știu că ai interacționat cu studenții cu diferite ocazii. Ce sfaturi le-ai da celor care visează la o carieră ca a Andreei Marin?

Deși sună a clișeu, eu sunt o încăpățânată care nu acceptă compromisuri. Pe termen scurt, pare că ai de pierdut, pe termen lung, nu se se poate să nu fii apreciat pentru verticalitate și munca temeinic făcută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.