Scrisoare către Ela mică

Azi fac 33 de ani. Da, ca în cărțile grele, trecute peste secole. Însă, cu tot 33-ul magic, nu am, parcă, loc de cugetat ca un cărturar.

Poate că e de la anotimp, poate că e de la ADN dar cred că altă lună mai frumoasă și mai ca mine în care să mă fi născut, nu există:)))). Da, știu, sună…prostesc. Alternativa ar fi fost să vă scriu despre cum să nu faci riduri la 40. Că doar așa ne-am învățat. Trăim mâinele, azi.

Ei bine, nu. Azi e al meu și, oricum aș face, îmi vin în minte sute de motive să zâmbesc. Iar dacă ar fi să mă întorc în timp, în urmă cu vreo 25-30 de ani și să mă întâlnesc cu mine, varianta pitică, m-aș sfătui:

photo 3

1. Să am răbdare cu mine. Și înțelegere. O să am zile mai bune și zile mai puțin bune. Zile în care voi încerca din răsputeri să fiu bine dispusă, plină de energie și zile când aceste lucruri vin natural, fără a face vreun efort deosebit.

2. Să dorm, să mănânc, să mă bucur de munca mea și de realizările mele. Indiferent dacă am inventat un bec nou sau am reușit să nu…mănânc dulciuri o zi :))). Timpul trece repede. Viața nu trebuie să fie atât de grea și nici atât de încrâncenată!

3. Să cultiv iubirea și optimismul în viața mea. Și a celor care au apărut și care acum depind de mine și de care mai târziu eu voi depinde. Într-un el sau altul. 🙂 În definitiv, cât dai, atât primești, credeți-mă.

FOLLOW ME

amor

 

photo 2

4. Să las deoparte resentimentele și ranchiuna. 
E destul de simplu să fim resentimentari atunci când am fost răniți sau când ne-au fost înșelate așteptările, dar acesta scot la suprafață partea negativă a personalității noastre, ne afectează capacitatea de a accepta și de a merge mai departe. Iartă, uită și construiește-ți starea de bine pe o minte eliberată de gânduri negre.

5. Să spun ceva frumos, oricui. Dacă nu poț, atunci să nu spun nimic. Sinceritatea nu e calea câștigului imediat dar e calea câștigului sigur.

photo 1

6. Să fiu tolerantă. Fiecare purtăm bătălii cu noi înșine.

PS – vă promit, la anul scriu despre riduri :)))

 

PHOTO CREDITS featured image: FOTOGRAFII DE CITIT

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.