Scrisoare către fiica mea

Draga mea Alesia,

În fiecare an de ziua ta am la fel de multe emoții ca și în ziua în care te-am adus pe lume. Aș vrea, ca atunci când te vei face mare, să poți citi această scrisoare și să te recunoști în acea femeie puternică și frumoasă  de care eu voi fi atât de mândră. Dar până acolo este o călătorie. O facem împreună de cinci ani și am învățat deja atât de multe alături de tine.

Am învățat să fiu curajoasă, pentru că tu m-ai provocat să iau decizii pentru tine.

Am învățat să fiu responsabilă, pentru că fragilitatea ta m-a îndemnat să mă gândesc mereu cu un pas înaintea deciziilor mele.

Am învățat să fiu generoasă cu voi pentru că dragostea unui părinte are valoare doar atunci când o poți împărtății cu copii tăi.

Alături de tine și de Alex am parcurs o călătorie incredibilă în care iubirea mi-a fost ghid.

Draga mea,

Eu sunt o mamă fericită pentru că mi-a fost dată șansa de a vă iubi și de a trăi alături de voi, de familia mea, momente de normalitate și bucurie. Aș vrea să îți aduci aminte de momentele astea, ale noastre, peste ani, când vei fi mare și să poți zâmbi. Aș vrea să simți căldura și siguranța casei tale și protecția noastră care te va însoți dincolo de momentele în care noi nu te vom mai putea apăra.

În curând vei crește. Vei pleca să descoperi o lume proprie, în care te vei avânta cu mult curaj, așa cum faci acum când te arunci în piscină, fără să te gândești că există riscuri sau pericole. Vreau să râmâi așa cum ești, draga mea. Aș vrea să îți păstrezi inocența și puterea de a iubi necondiționat. Mai mult de atât, aș vrea să nu îți piezi niciodată puterea de a iubi, indiferent de câte dezamăgiri vei avea.

În final, vreau să își spun că: 

Este normal să îți fie teamă dar vreau să știi că cele mai frumoase lucruri în viață vin după ce îți găsești curajul să îți îți înfrunți temerile și să descoperi o lume cu totul nouă în fața ta. 

Vei fi mereu iubită necondiționat de familia ta, că suntem aici atunci când cazi și vei avea mereu brațele mele deschise atunci când vrei să te simți în siguranță.

Iubește-te și respectă-te ca om și ca femeie. Nu te lăsa amăgită de promisiuni și nu te lăsa dezamăgită de oameni care nu își merită respectul

După orice căzătură, ridică-te și mergi mai departe. Viața are suprize incredibile pentru oamenii care cred în miracole.

Te iubesc,

Mami

PS: Îţi mulţumesc că eşti unul dintre cei 1 milion de români care mă citesc!

Hai cu mine pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.