Scrisoare deschisă către nesimțiții din trafic

Dragii mei, aș vrea să trag un semnal de alarmă pentru cei care sunteți șoferi. Oameni buni, nu acum că e postul Paștelui, ci mereu trebuie să fim buni. Răutatea și încrâncenarea pe care o avem în inimă și pe care insistăm să o arătăm lumii, mai ales în trafic, nu duce nicăieri. Nu pot înțelege de ce unii oameni sunt așa… încuiați.

Conduc zilnic, îmi petrec multe ore din zi la volan și credeți-mă, văd atât de multe… am momente în care îmi vine să scot capul pe geam și să îl întreb pe cel care face tot felul de mizerii ce câștigă dacă face lucrurile acelea. Nu fac asta, dar în sufletul și în mintea mea mă tot întreb „de ce?”.

Cred că și voi, cei care înțelegeți despre ce vorbesc, întâmpinați situații care vă enervează. De exemplu, m-am oprit să las pe cineva să treacă pentru că în fața mea era coadă, oamenii așteptau la semafor, iar șoferul, perpendicular cu mine, își dorea să schimbe sensul de mers, să întoarcă. Eu l-am lăsat, dar cel din stânga nu a vrut să îl lase. S-a oprit la trecerea de pietoni și tot a blocat ieșierea.

Când vezi așa ceva, stai și te gândești un pic, dacă ai fi puțin inteligent, clar nu ai încura circulația, ci l-ai lăsa și pe X, și pe Y să treacă pentru că și tu ești în locul fiecăruia dintre ei de un milion de ori.

Alt caz, parcarea. Îti dau semnal că vreau să parchez, iar tu începi să claxonezi, să nu mai ai răbdare, să vrei să treci pe lângă mine. Gândește-te puțin! Tu nu vrei să parchezi, tu nu ai nevoie să faci asta niciodată? Unde mai pui că de atât de multe ori nu e nevoie de nici măcar un minut ca să parchezi, poate că în 30 de secunde ai parcat, dar nu, trebuie să fii tu mereu grăbit și contra. Nu pot înțelege nici răutatea asta.

Sau, stai la un semnafor și sunt străduțe în stânga și în dreapta din care unii mai ies, alții mai vor să intre, de ce trebuie să blochezi acel acces pentru că poate omul vrea să schimbe sensul de mers, practic să traverseze toată strada ta nu să fie înaintea ta, ci vrea să întoarcă.

Mă enervează foarte, foarte tare și răutatea pentru că la unii este chiar răutate; de ce să te lase să treci și cred că e vorba și de multă, dar foarte multă nesimțire, nepăsare când totul ar putea să meagă foarte ușor. Sunt unii care sunt născuți să se grăbească, să fie primii, să nu lase pe nimeni să treacă. Toate gesturile ascestea mi se par extrem de urâte. Dar din păcate pentru acești șoferi, la fel de urât le e și caracterul. Ca să nu mai vorbesc de educație și bun-simț!

Ce te costă să fii mai atent? Să fii mai intelegător si mai bun? Încercați, oricât de grăbiți ați fi, să aveți răbdare. Nu pierdem nimic dacă așteptăm 30 de secunde, un minut până parchează alt participant în trafic, la fel cum nu vom câștigăm ceva dacă îi vom „tăia fața” altcuiva.

Și vreau să vă mai spun ceva, toți ne dorim să trăim într-o lume mai bună, mai civilizată atunci trebuie să ne schimbăm. Puțin de la fiecare…

0 comentarii pe “Scrisoare deschisă către nesimțiții din trafic

  1. Ciulei says:

    Ai perfectă dreptate! Si eu văd lucrurile exact ca tine!
    Dacă an incerca să fim putin mai toleranți, sa ne punem din ce in ce mai des in locul celorlalți din jurul nostru, am transforma un pic viața noastră în bine! Plus ca am fi niste modele pozitive si in trafic pentru copiii noștri.
    Continuam cu perseverență principiile noastre!
    Te îmbrățișez!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.