Băutura care îți garantează un somn profund și o digestie ușoară

Toate am trecut prin asta măcar o dată și toate am jurat să nu mai cedăm tentațiilor de moment data viitoare. Vorbesc de cina copioasă, delicioasă, irezistibilă, consumată chiar înainte de a merge la culcare. Fie am dat comandă de o porție de paste savuroase, fie am ciugulit dintr-un platou de brânzeturi în timp ce ne uitam la un film sau citeam, cert este că am comis greșeala de a mânca târziu și mult. Senzația de balonare a apărut imediat însoțită de un somn neliniștit.

Cel mai bine ar fi să mâncăm cu 3 ore înainte de pune capul pe pernă dar când nu reușim, există un remediu pentru problemele digestive, 100% natural. O băutură anti-inflamatoare este cheia unui somn liniștit. Pentru preparare, ai nevoie de ghimbir, lapte de cocos, turmeric, piper negru și miere. Sună… bizar? Nu ar trebui.

Ghimbirul este o plantă cu proprietăți anti-inflamatoare puternice, folosită pentru o digestie ușoară și prevenirea senzației de greață. Laptele de cocos conține grăsimi sănătoase și are proprietăți antimicrobiene care luptă împotriva afecțiunilor stomacului. Turmericul este de mult timp considerat o armă împotriva ulcerului, iar laptele de turmeric este băutura care aduce somnul în India, așa cum este laptele simplu, cald, la noi. Piperul negru ajută organismul să absoarbă curcumina din turmeric, în timp ce mierea nu îi dă doar un gust plăcut, ci conține și o serie de enzime, aminoacizi, vitamine și minerale ce pot lupta împotriva iritațiilor digestive.

Te-am convins să prepari băutura-minune mâine noapte? Dacă da, urmează acești pași cu atenție:

Ingrediente: 500 ml lapte de cocos, 1 linguriță de turmeric, un sfert de linguriță de piper negru, rădăcină de ghimbir feliată (cam 3 cm), miere după gust.

Mod de preparare: Pune toate ingredientele, în afară de miere, într-un bol și amestecă. Toarnă lichidul într-o tigaie și las-o la foc mic, până începe să fiarbă ușor. După 5-8 minute, scoate rădăcina de ghimbir, pune mierea și bea cât timp este caldă.

FOLLOW ME

Somn ușor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.