Cadou de V-Day, gata în 10 minute: ciocolata care nu îngraşă!

Cadou de V-Day, gata în 10 minute: ciocolata care nu îngraşă!

img_1122-7410660Cu paşi repezi, se apropie Valentine’s Day!

Pentru unii, e o zi agitată, o zi cu multe flori, împachetate care mai de care mai elegant, mai romantic. Preferatele mele sunt cele care ascund bileţele pe care sunt scrise puţine cuvinte, dar dintre cele mai sincere și mai inedite mesaje de iubire.

Alt ingredient fără de care ziua aceasta nu ar mai fi aşa „dulce” sunt bomboanele. Apoi, plăcerea de a dărui persoanei iubite acele cadouri la care a visat de mult şi pe care acum, când le va primi, le va aprecia şi mai mult.

Cert este că pentru toţi cei care iubesc, această zi e una magică. Bine, pentru majoritatea pentru că mai sunt şi alţii care transformă Ziua Îndrăgostiţilor în… Ziua Marilor Teste! :)) Unele de răbdare, altele de imaginație, ba chiar și de curaj. Dar toate au un singur scop: să arate jumătății cât de importantă este și cât de mult o prețuiești.

Și totuși…nu e deloc simplu. Valentine’s Day se transformă într-o zi pe care o simțim atât de…apăsătoare. Mai ales pentru domni. Bieții de ei trebuie să (se) reinventeze an de an. Nu de alta, dar ca nu care cumva, jumătatea sa să intre la bănuieli cum că…n-ar mai fi „ca la început”, „că ceva s-a schimbat” ori, Doamne ferește, „nu mă mai iubești”.

Concluzia? Una previzibilă! Ei se zbat să demonstreze, iar noi suntem parcă tot mai oarbe. Sau mult prea pretențioase.

FOLLOW ME

Ce-și poate dori o femeie cadou de Valentine’s Day? Trandafiri roșii? Poate…Inimioare sau ursuleți de pluș? Neahhhh…. Ciocolată?  Să zicem că nouă, femeilor, ne plac foarte mult dulciurile, cu cât mai multe cu atât mai bune. De obicei, ne oprim la ciocolată. Dacă am putea mânca o tonă şi nu ne-am îngrăşa, ar fi perfect! Ciocolată fără zahăr? CU SIGURANȚĂ!  Orice femeie ar zice DA instant. Iar dacă o vei face cu mânuțele tale, îți garantez că te va iubi mai mult 😉 

Eu am întrebat câteva prietene și erau mega-încântate de idee.

Dragii mei, domni, dacă sunteţi unul dintre aceia care nu are prea mult timp să caute un cadou special de Ziua Îndrăgostiţilor, dacă nu ştiţi ce să îi (mai) oferiţi iubitei ca să o surprindeţi, ori dacă pur şi simplu vreţi să faceţi ceva ce nu aţi mai făcut până acum, asta este soluția ideală.

Ciocolată 100% naturală, fără conservanţi, fără zahăr, fără lapte, fără nimic care să îngraşe. Şi surpriza nu se opreşte aici. Reţeta aceasta de ciocolată este foarte simplă şi cu siguranţă va impresiona orice femeie.

Uitaţi de alergatul prin magazine pentru a căuta acel cadou special, ci opriţi-vă în primul magazin de produse bio şi cumpăraţi aşa: ulei de cacao, sirop de agave sau sirop de arţar, fulgi de cocos, cacao neagră.

Mai aveţi nevoie de o formă de bomboane. Unele în formă de inimioară ar fi perfecte!

Rețeta este cât se poate de simplă și este gata în mai puțin de 10 minute.

Se topesc 100 de grame ulei de cacao la bain marie, apoi se adaugă 3-4 lingurițe de sirop de agave (pot fi plus /minus, în funcţie de cât de dulce vrei să iasă bomboanele), în ploaie se adaugă pudra de cacao şi se amestecă până devine o cremă omogenă. Poate avea o textură mai moale sau poate fi şi mai consistentă. La alegere, se pun şi fulgi de cocos, nuci, migdale sau fructe confiate, toate mărunţite în blender sau tăiate mărunt cu cuţitul.

Pusă în formă şi băgată la congelator pentru 10 minute sau la frigider petru câteva ore, ciocolata se va întări. Dacă nu aveţi forme, faceţi crema mai groasă şi cu ajutorul unei linguriţe, realizaţi biluţe pe care le tăvăliţi prin fulgii de cocos.

Indiferent de formă, că sunt inimioare, că sunt steluţe, că sunt floricele sau biluţe, gustul este ceva…greu de povestit. Ale mele au ieşit cam aşa:

img_9536-6716943Aştept să îmi spuneţi, pe blog sau pe pagina mea de facekook ce au spus iubitele voastre.

Sper că, de acum înainte, Valentine’s Day să fie una specială, frumoasă și colorată pentru absolut toţi oamenii. Simplu, frumos și bun. Acum 🙂 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.