După ce ieri dădeam scroll pe rețelele de socializare printre flori, felicitări și inimioare, astăzi mă uitam cum totul a dispărut. Pentru că ziua mamei e doar o dată pe an, apoi ne întoarcem brusc la viețile noastre?
De ce așteptăm 8 Martie cu atâta entuziasm? Pentru că, de fapt, o dată pe an, vrem să ni se spună lucrurile pe care ar trebui să le auzim în fiecare zi. Ziua mamei este în fiecare zi, pentru că obligațiile și dedicarea ei nu încetează niciodată.
Ziua mamei este în fiecare zi când te trezești cu lista de urgențe gata completată. Cumpărăturile și emailurile se îngrămădesc în mintea ta până când scot în afara creierului toate lucrurile de care nu ar fi trebuit să uiți niciodată: să respiri cu calm, să te bucuri de soare, să zâmbești și să te iubești.
Ziua mamei este atunci când răspunzi cu blândețe la al 520-lea strigăt de ajutor al copilului care nu își găsește jucăriile, care își caută hainele, care nu înțelege istoria contemporană, care nu ajunge la dansuri sau care doar testează să vadă dacă vei răspunde și de data asta.
Ziua mamei nu pune în așteptare alte responsabilități. Întâlnirile pe Zoom nu îngheață în timp pentru că supa dă în clocot pe aragaz, nici când curierul cu noile manuale sună disperat la ușă și amenință că va trebui să le ridici singură coletul de la sediu. Toate fac parte din viața ta iar după ora 16.00 deja te simți ca un acrobat mergând pe sârmă fără plasă de siguranță, cu certitudinea că vei ajunge și azi la capătul ei, cu bine.
Zilele unei mame sunt adrenalină pură. În lipsa oricărui spectator, ea face cel puțin 2 lucruri odată și plănuiește alte 10 în gând. Este pregătită oricând pentru leadership, în timp ce unii bărbați trec asta cu fast pe cărțile de vizită.
V-ați gândit cum arată cartea de vizită a unei mame?
Bun organizator. Se ocupă cu planificarea activităților, meselor, activităților familiei punctual și eficient.
Project manager de excepție. Facem planuri pe 10 ani + și ne ținem de ele. Planificăm școlile, grădinițele și serviciul în funcție de proximități la care alții nici nu s-ar gândi. Executăm, cu precizie excursii, vacanțe, petreceri și proiecte de științe fără asemănare.
Comunicator de criză. Nu există o criză adevărată dacă nu ajunge să fie mediată de mamă. Doar începătorii neinstruiți ar putea avea curajul să intre întru-un conflict care începe cu “te urăsc” dar numai o mamă ar putea să răspundă, fără să clipească, cu “știu, acum fă-ți lecțiile”
Specialist în Lobby și networking. Viața unei mame este bazată pe networking. Primele lecții se iau în grupul de mame din parc, când copilul nu are mai mult de o lună. De acolo încep adevăratele lecții ale lobby-ului. Să știi când este ziua învățătoarei, să te evidențiezi în grupul mamelor cu putere de decizie, să te uiți cu nonșalanță când scoți din poșetă 21 de mărțișoare cu numele scrise deja pe ele, împărțite în funcție de orele din orarul școlar. Ar trebui să existe un minister al networkingului și acela să aibă un grup de mame pe post de secretari de stat. Crede-ți-mă, am construi imperii….
Specialist în micromanagement. Eu cred că mamele au altfel de creier. Nu mă contraziceți cu argumente medicale, sunt sigura că așa ceva există. Spre deosebire de partenerul de viață căruia îi trebuie reminder pe telefon când are mai mult de 3 zile de naștere de reținut, tu știi când este născut fiecare om din viața ta, ce îi place, ce a primit anul trecut și ce își dorește.
Coordonator de bugete. Facem cumpărături de Crăciun de Black Friday ca să economisim bani pentru decorațiunile pentru casă. Ne gândim la culoarea globurilor din pomul de Crăciun imediat ce ne-am întors din vacanța de vară, pe care am plănuit-o de la Sfântul Valentin. Știm când sunt reduceri, unde sunt reduceri și executăm cu atenție bugete ca și cum toată viața am studiat economie. Trimitem soții la cumpărături cu liste, unde balanța calitate/preț este mereu la un optim absolut.
Master chef la categoria „Gătit în 10 minute”. Măsurăm lipide și glucide, le îmbinăm în feluri de mâncare cu iepurași și animale și le întindem pe masa în maxim 10 minute. Suportăm fără să ne plângem când “lipsește ceva”. Căutăm rețete noi pentru ca familia noastră să trăiască 100 de ani pentru a ne serba tot pe noi, o data pe an iar asta ne ține motivate și entuziasmate.
Guru în mindfulness. Dacă ați ajuns până aici cu cititul, este clar că facem multe lucruri. Acum , imaginați-vă cum este să îți se adreseze întrebări precum “Dar tu ce ai făcut toată ziua?”. Ei bine, acesta este momentul în care, dacă nu ești lovit fizic, poți considera că mama este un monument de calm și pace.
Dragii noștri copii, soți și prieteni, acest material este o satiră și nu reprezintă nici 1% din lucrurile pe care le putem face. Iubirea este motorul nostru principal și vom fi aici pentru voi pentru a pune lumea în mișcare.
La mulți ani, nouă! În fiecare zi.
Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.
Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?
- Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
- Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
- Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
- Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI
Foarte mare dreptate ai în tot ceea ce ai scris ,de multe ori toată ziua când sunt acasă nu stau mai deloc ,dar seara aproape că nu se vede mai nimica în urmă ,dar acasă este treabă non-stop ,mai ales dacă locuiești la țară și ai curte,grădină sunt foarte multe de făcut ,de primăvara până ce vine iarna tot muncă ! Eu una prefer să mă duc la servici decât să stau acasă cu fetele ,dar nu se poate deocamdată ,trebuie să mai crească puțin .Mulțumim pentru articol draga mea .