Mame cu superputeri: Asul din mânecă-tatăl

Dragii mei, o nouă ediție a evenimentului ”Super mame cu super puteri” s-a încheiat cu succes. Sunt entuziasmată de numărul mare de părinți care au fost alături de noi în Centrul comercial Auchan Titan și de cei 100.000 de fani care ne-au urmărit pe pagina de Facebook.

De data aceasta am vorbit despre superputerea secretă a mamelor: tatăl. Psihologul Emilia Oprișan și tăticul Șerban Copoț, prezentatorul emisiunii Iumor, au discutat despre rolul tatălui în familie și au dezvăluit cum să activăm super puterea ”asul din mânecă: tatăl”.

A fost o oră plină de emoții, în care am găsit răspunsul la multe dintre întrebările pe care mi le-am pus de-a lungul timpului. Ce-i drept, eu mă consider o persoană norocoasă. Soțul meu își asumă din plin rolul de tată, iar asta m-a determinat să aleg tema acestei întâlniri cu voi. Vreau să promovez exemplele pozitive din jurul nostru, de tați care și-au asumat rolul în familie și care au reușit să crească copii extraordinari. Cred cu tărie că o familie completă, cu bucuriile și responsabilitățile ei, reușește să dea lumii oameni mai buni. Șerban Copoț este unul dintre tații model pe care îi știu, dar nu este singurul. Cu cât vom vorbi mai mult despre echilibrul pe care îi poate aduce un tată implicat în familie, cu atât copiii noștri vor crește urmând aceste modele.

„Mă trezesc și eu, știu că mama este foarte obosită și mă trezesc. Dacă stau mai târziu și lucrez, până la 4 dimineața, primele două plantoane le fac eu. Stăteam treaz, îi făceam laptele, binînțeles mami pregătea formulele, toate erau dozate. Eu făceam procedura și asta era. Nu am visul ăsta, că vreau să-l fac pe băiatul meu nu știu ce. Vreau să fie fericit. Aș vrea să facă ceva care să-l facă să fie împlinit. Nu uitați să-i faceți pe tătici să se simtă importanți. Este un lucru foarte important la rândul lui. În momentul în care venim să vă ajutăm nu ne faceți să ne simțim ca ultimii , este foarte frustrant.”


Așa cum spuneam, Șerban este implicat în totalitate în viața de familie. El le-a dat mămicilor un sfat: să-și aprecieze soții să să-i înțeleagă atunci când nu se descurcă cu cei mici. Ei vor să învețe, dar nu trebuie descurajați. Șerban ne dezvăluie secretul unui super tată, implicarea în tot ce înseamnă creșterea și educarea copiilor. ”Copilul nu a cerut să vină pe lume, este o chestie pe care tu ai făcut-o cu mama, așadar trebuie să o duci la capăt toată viața. Este bine ca acest lucru să ți-l asumi de la bun început

Invitatul meu, psihologul Emilia Oprișan a atins un subiect extrem de sensibil pentru părinții care aleg să își continue viața separat. “Este extrem de important pentru copil ca vestea să fie primită de la ambii părinți. Amândoi trebuie să-i explice pe înțelesul lui că separarea nu are loc între copil sau unul dintre părinți, ci numai între soți. Cea mai mare frica a copilului este că mama, tata sau ambii vor fi absenți din viața lui” ne-a spus Emilia.

Vă invit să citiți, în câteva rânduri, care au fost concluziile invitaților mei despre rolul tatălui în creșterea și educarea copiilor.

1. Fii responsabil

Tatăl trebuie să se implice direct în luarea deciziilor în familie: să discute despre alegerea grădiniței, a scolii, a activităților extrașcolare sau despre orice altă problemă care-l privește și pe copil.
2. Fii disponibil

Cei mici așteaptă ca părinții să aibă timp pentru ei. Cel mai adesea mama este cea care se joacă cu ei, îi duce la plimbare sau are grijă de ei și îi supraveghează atent atunci când se îmbolnăvesc. Tatăl trebuie să preia din sarcinile mamei pentru a fi mai apropiat de copii.
3. Fii implicat

În viața de zi cu zi sunt nenumărate situații în care copilul are nevoie de atenția ta. Fiind alături de el și răspunzând nevoilor lui, el va înțelege și va vedea în părinte un sprijin permanent.

Pentru a vedea întreaga discuție, vă așteptăm pe pagina de Facebook!


Vreau să vă mulțumesc că ați fost alături de mine la toate cele trei ediții ale evenimentului ”Super mame cu super puteri”. Bucuria de a vă întâlni și energia voastră pozitivă sunt cele mai importante. Pentru voi, super mame, pregătesc încă un eveniment pe 17 iunie ”Mama știe tot!”.

Multumesc și sponsorilor noștri Cofetaria Ana Beller și Maxi Toys. Evenimentele sunt susținute media de Revista Femeia, www.mami.ro și www.parinti.com, Radio Smart FM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.