Cât de diferit văd oamenii lumea în funcție de starea fizică și psihică în care se află


Te-ai gândit vreodată că oamenii din jurul tău ar putea să vadă lumea într-un mod diferit? Iată cum arată lumea înconjurătoare pentru oamenii aflați în diverse stadii și stări:

1. Un adult sănătos

1-6-1529060
Pentru un adult sănătos, care nu a consumat alcool sau droguri, lumea arată așa:

2. Strabism


2-6-6254483
Se crede că oamenii care au strabism văd dublu sau că pot privi în două direcții simultan. De fapt, creierul acestor oameni ignoră ce vede unul dintre ochi, astfel că imaginea nu are cum să fie dublată. Cu alte cuvinte, poți vedea așa cum văd ei dacă îți acoperi un ochi cu mâna.

3. Miopia

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

3-7-1099165
Ai miopie atunci când poți vedea bine de aproape, dar la distanță mai în ceață.

4. Hipermetropia

4-7-8237195
Hipermetropia e exact invers: nu poți să vezi ceea ce e chiar lângă tine, dar ce e în fundal e destul de vizibil.

5. Orbirea

5-6-9532671
Așa văd oamenii orbi – ei pot distinge forme abstracte, culori, lumini.

6. Pierderea parțială a vederii

6-5-8931954
Așa arată lumea pentru cei care și-au pierdut vederea, dar mai pot percepe încă partial lumina. Pentru ei există diferențe numai între lumină și întuneric. De obicei, așa văd cei care s-au născut fără vedere și cei care au orbit mai târziu în timpul vieții.

7. Orbirea completă

7-5-4586773
Orbirea completă arată ca un întuneric complet. Un orb nu ar defini însă lumea din jurul său ca neagră sau întunecată, deoarece pur și simplu nu știe ce înseamnă culorile. Orbii nu văd nimic nici în vis.

8. Incapacitatea de a percepe culorile

8-5-9800123
Există mai multe forme de orbire. Cea mai obișnuită este cea în care culorile (mai ales roșul și verdele) își pierd puțin din saturație.

9. Un copil nou-născut

9-4-7191871
Așa vede un copil nou născut – imaginea este aproape complet în ceață. Practic, el nu poate să distingă decât între prezența și absența luminii.

10. La o lună după naștere


La o lună după naștere, copilul distinge obiectele mari și pe cele care se află la 20cm depărtare – de exemplu, pe mama lui când îl alăptează.

11. La șase luni după naștere


După trei luni, copiii pot să distingă fețele părinților. După șase luni, ei încep să perceapă culorile – în special roșu și galben.

12. Persoanele în stare de ebrietate


Pentru a ajunge să vezi așa e nevoie de mult mai mult decât un pahar de vin.

13. După ce fumezi canabis

13-2048947
După ce fumezi canabis, vezi într-un mod asemănător cu persoanele care sunt în stare ușoară de ebrietate

14. După ce ai consumat LSD

14-9745512
Așa arată lumea pentru persoanele care au consumat LSD.

15. Heroina

16-3396407
Efectele vizuale nu sunt prea importante pentru consumatorii de heroină, deoarece când se droghează viața lor își pierde complet sensul, iar corpul e copleșit de euforie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.