Felul în care ne îmbrăcăm copiii spune multe despre noi
Recent am fost întrebată cât de gros îmbrac copiii în perioada aceasta a anului şi cum reuşesc să îi feresc de răceli. Am întâlnit părinţi care îşi îmbracă copiii foarte gros şi cu toate acestea, cei mici răcesc. La polul opus, sunt pici îmbrăcaţi lejer, care nu răcesc. Desigur, acesta este doar un aspect.
Iată care sunt factorii de care ar trebui să ţină cont părinţii când aleg articolele vestimentare ale micuţilor:
temperatura de afară
sensibilitatea copilului
timpul petrecut afară
mijlocul de deplasare
starea de sănătate a copilului
libertatea de mişcare
Fiecare părinte îşi creşte copilul cum crede că este de cuviinţă, însă eu sunt de părere că este bine să fie îmbrăcat cu mai multe hăinuţe, mai subţiri, dar mai multe. Este principiul foilor de ceapă, valabil şi pentru noi adulţii. În acest fel, cel mic va fi mai ferit de frig. Dacă se face cald poate renunţa la ceva haine.
De exemplu, Alesiei îi pun un maieu, o bluziţă cu mânecă lungă şi un pulovăraş, nu lipsesc dresul, pantalonaşii mai grosuţi, dar care să îi permită să se mişte. Sau rochiţe-salopetă. Nu îi lipseşte geaca sau un paltonaş. Alesia nu iese din casă fără eşarfă şi căciulă. Vara şi toamna, la gât îi pun o eşarfă colorată, care să se asorteze cu ţinuta respectivă. Iarna poartă fular, căciulă şi mănuşi.
Ţin foarte mult să aibă mereu mijlocul acoperit şi pieptul şi asta pentru că pediatrul mi-a explicat cât de important este „să nu intre frigul în oase”, mai ales cât este micuţă. Dacă este ferită de frig acum, când va fi mare nu va avea probleme cu reumatismul sau alte dureri cauzate de frig.
Când era mai micuţă, întotdeuna mă asiguram că avem hăinuţe de schimb la noi. Copiii se joacă, aleargă, transpiră şi e important să nu poarte haine umede.
FOLLOW ME
Dacă mergem la locul de joacă, plecăm şi cu hainele de schimb.
În general, nu sunt foarte strictă când vine vorba de hainele pe care le poartă, nu ţin să o îmbrac cu toate hainele din dulap, dar încerc să îi fie bine şi să se poată mişca. Copiii sunt mereu activi şi au nevoie de confort.
Alegem haine de calitate, în general din bumbac, şi neapărat colorate şi la modă 🙂 E important să simtă şi cel mic că este în trend, că hainele pe care le poartă sunt de calitate, sunt frumoase, asta îi dă încredere în el. De fapt, copiii sunt şi simt ceea ce simţim şi noi. Cu cât ne simţim mai bine în hainele pe care le purtăm, cu atât căpătăm mai multă încredere în noi şi suntem mai fericiţi. Şi pentru asta nu este nevoie să cheltuim o grămadă de bani, important este să alegem acele articole care ne reprezintă şi care ni se potrivesc.
Şi mai e ceva ce aş vrea să împărtăşesc tinerelor mămici: felul în care ne îmbrăcăm copiii spune multe despre noi. Apoi, acum este momentul în care se formează gustul pentru frumos şi „de calitate”. Când e copilul mic şi îl îmbrăcăm, el vede şi deprinde obiceiurile bune.
Ştiu o familie modestă care avea două fete, şi mama şi fetele erau îmbrăcate foarte frumos şi bine, dar cu un buget redus. În timp, fetele au crescut, au început să câştige suficienţi bani cât să îşi permită să îşi cumpere orice de îmbrăcat. Se îmbracă cu gust, elegant şi rafinat, dar nu cheltuie sume mari pe haine. Când am întrebat-o pe una dintre ele cum reuşeşte să arate aşa cu bani puţini, mi-a răspuns că a avut model pe mama sa şi că totul depinde de cum îţi alegi hainele şi de felul cum le porţi.
Aşadar, dragii mei părinţi, nu înfofoliţi copiii şi încercaţi să îi îmbrăcaţi cu cât mai mult stil. Aşa vor şi sănătoşi şi îşi vor creea, în timp, propriul stil.
Photo Credits: earlyyearschildcare.com
Nici foarte gros, nici foarte subtire. Eu am invatat ca daca tu porti un tricou si iti este bine, trebuie sa ii pui celui mic niste haine copii gen o bluza cu maneca lunga sau un sacou.
Nici foarte gros, nici foarte subtire. Eu am invatat ca daca tu porti un tricou si iti este bine, trebuie sa ii pui celui mic niste haine copii gen o bluza cu maneca lunga sau un sacou.