Cât TIMP petrec în fața TELEVIZORULUI și la CALCULATOR în funcție de țară

Odată cu apariția internetului și a diverselor gadget-uri , oamenii au început să interacționeze mult mai puțin în viața reală.
Oare cât timp petrec oamenii din întreaga lume în fața televizoarelor sau cu ochii în calculatoare și smartphone-uri? Iată răspunsul

1. Italia

Aici, se pare că oamenii petrec cel mai mult timp pe telefon și anume 109 minute pe zi, cel mai puțin pe calculator, 85 de minute și 89 în fața ecranului TV.

2. Franța

În Franța, situația este diferită. Oamenii aleg să-și petreacă mai mult timp la televizor, 134 de minute, decât pe telefon, doar 79. La calculatoare, francezii nu stau mai mult de 83 de minute pe zi.

3. Japonia

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Japonezii petrec în fața calculatoarelor în jur de 68 de minute. Telefonul mobil este pe prima poziție, cu 135 de minute, iar televizorul este și aici destul de important, 125 de minute pe zi.

4. Canada

Față de locuitorii țărilor anterioare, canadienii petrec cel mai mult timp în mediul virtual sau televizat și anume: 104 minute la TV, 97 de minute la calculator și 124 pe telefon.

5. Germania

Cu 137 de minute, germanii se clasează până acum pe prima poziție, în cadrul utilizatorilor telefonului mobil. La calculator, ei petrec cam 77 de minute, iar la TV se uită 2 ore și 9 minute.

6. India

Se pare că indienii sunt mari fani ai telefoanelor smart. În urma unui sondaj, s-a aflat că aceștia stau 162 de minute pe smartphone, 96 la televizor și 95 la calculator.

7. Spania

Aici, activitățile preferate ale oamenilor se petrec în jurul televizorului și al telefonului (124 de minute, respectiv 122), la calculator stând 97 de minute pe zi.

8. Australia

În Australia, sondajul se învârte în jurul duratei de 2 ore, oamenii petrecând 125 de minute le TV, 132 pe telefon și 102 la calculator.

9. Regatul Unit

Cei din Regatul Unit, față de restul, petrec mai mult timp la televizor (148 de minute). În fața calculatoarelor nu stau mai mult de 97 de minute, ia telefonul îl folosesc 111 minute pe zi.

10. Rusia

Rușii folosesc extrem de mult calculatoarele, mai exact 158 de minute pe zi. Timpul petrecut la TV și pe telefon este împărțit în mod egal, 98 de minute.

11. Cehia

În Cehia, cifrele sunt destul de asemănătoare, încadrându-se între 111-122 de minute pe zi.

12. China

Probabil vă așteptați ca aici cifrele să crească. Locuitorii Chinei își petrec aproape 90 de minute le televizor, în timp ce telefoanele sunt accesate 170 de minute pe zi, iar calculatoarele 161. Astfel, chinezii se clasează pe prima poziție.

13. România

Românii petrec 5 ore și jumătate pe zi în mediul online și 2-3 ore în fața ecranului TV. Unul din 10 români afirmă faptul că se poate uita la televizor chiar și peste 8 ore pe zi. Un studiu indică faptul că România este una dintre țările în care durata de vizionare a canalelor TV este în creștere, remarcându-se asta și în anii trecuți: in 2015, timpul mediu era de 3,14 ore pe zi, iar in 2016 de 3,37.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.