Câtă apă ar trebui să bea un copil pe zi

Hidratarea este mereu importantă, indiferent de anotimp. Mai ales în timpul verii, copilul fiind expus la temperaturi ridicate are nevoie de și mai multă apă pentru a face față situațiilor meteorologice. Știi deja că adulților le este recomandat să bea cel puțin 2 litri de apă, însă în cazul copiilor poate fi diferit.

Așadar, câtă apă ar trebui să bea un copil?

Recomandările pentru o hidratare corespunzătoare se referă la consumul de lichide pe zi. Prin lichide nu ne referim doar la apă. În această categorie pot intra și ceaiurile, supele, laptele, sucurile naturale de fructe și chiar și legumele și fructele bogate în apă (spre exemplu citricile, pepenele, roșiile)
În medie, un copil are nevoie de 1 litru și jumătate de lichide pe zi, bineînțeles în funcție de vârsta pe care o are.

Astfel, în funcție de vârstă putem spune că:

Copiii de 1 – 3 ani au nevoie de 1,3 litri de lichide (băuturi și alimente).

Copiii de 4 – 8 ani au nevoie de 1,6 litri de lichide (băuturi și alimente), dintre care 1,1 – 1,3 litri să fie băuturile.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

De la vârsta de opta ani, se poate face o diferențiere bazată pe sexul copilului, astfel:

Fetițele între 9 și 13 ani au nevoie 1,9 litri de lichide (băuturi și alimente), dintre care 1,3 – 1,5 litri să fie băuturile.

Băiețeii între 9 și 13 ani au nevoie de 2,1 litri de lichide (băuturi și alimente), dintre care 1,5 – 1,7 litri să fie băuturile.

După 14 ani, copiii vor avea nevoie de aproximativ 2,6 litri de lichide pe zi.

Unele situații prin care poate trece copilul pot schimba aportul de apă cerut de corp, astfel:

Febra și alte afecțiuni medicale pot crește nevoia organismului copilului de apă, iar o vreme rece poate reduce această nevoie.

În orice situație, trebuie să știi câte lichide a consumat copilul pe parcursul zilei.

Cum să îți dai seama că cel mic e bine hidratat?

Ca să îți dai seama că cel mic s-a hidratat corespunzător într-o zi, verifică dacă urina copilului e deschisă la culoare și inodoră.

Motivele pentru care copilul trebuie să se hidrateze corespunzător sunt destul de simple și logice, după cum urmează:

Apa reprezintă 75% din totalul greutății unui copil( în cazul adulților apa reprezintă 60%)

Temperatura organismului nu trebuie neglijată. Apa menține o temperatură constantă în organism.

Apa ajută mușchii să funcționeze corect.

Lubrifiază încheieturile

Apa poate creşte nivelul de concentrare

Ajută la menținerea greutății

Reduce riscul bolilor cronice

Reduce riscul constipației sau infecțiilor de tract urinar

Hidratează corpul. Deshidratarea poate duce chiar și la deces.

Și totuși uneori poate fi destul de greu să faci un obicei din consumul lichidelor pentru copil. Iată cum poți să faci asta:

Dă-i să bea apă în fiecare dimineață pe stomacul gol până își face un obicei.

Asigură-te că are mereu o sticlă de apă la el sau un pahar la îndemână.

Alege o sticlă de apă atractivă pentru un copil ( cu un design amuzant, colorat)

Fii un exemplu și bea apă în fața lui.

Articolul a fost publicat in LIFESTYLE si etichetat cu .
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.