Atenție, mămici! Până la vârsta de un an, bebelușii nu au voie să bea lapte de vacă

Ieri am postat pe contul meu de instagram o poză cu Nicho și am povestit care sunt mesele lui de pe parcursul unei zile și am primit foarte multe mesaje de la mămici care mă întrebau ce fel de lapte bea Nicholas și dacă e mai bine să le dea lapte de vacă din comerț sau „de la țară” . Atenție, mămici! Până la vârsta de un an, bebelușii nu au voie să bea lapte de vacă! Lui Nicholas, deși a împlinit un an, nu i-am dat nici acum. Îi fac brânzică de casă cu lapte de vacă, i-am dat iaurt, dar nu i-am dat niciodată să bea lapte de vacă în biberon.

O să vă las aici un pasaj din cartea mea, „12 luni fără griji”, în care Dna. Dr. Raluca Ghionaru ne explică de ce bebelușii nu trebuie să bea lapte de vacă: „Laptele de vacă este destinat vițeilor, nu copiilor. E bogat în proteine, dar acestea nu au calitatea celor din laptele matern. De aceea au apărut acele formule adaptate pentru sugari, în care este scăzut procentul de proteine din laptele de vacă brut și se găsesc aminoacizi și vitamine adăugate. Este schimbată și compoziția lipidelor și a carbohidraților, astfel încât să sporească asemănarea cu laptele mamei. De asemenea, conținutul de fier al laptelui de vacă este extrem de scăzut – ca și al laptelui de capră –, ceea ce poate provoca anemia. Acest lapte este recomandat după vârsta de un an – dacă se poate, după vârsta de doi ani. Este în regulă să facem brânză de casă. Până la urmă este un aliment, un aport de proteine de origine animală. Dar în alimentația unui sugar – care este 80% lactată – nu ar trebui să ne bazăm pe laptele de vacă.”

Mai multe despre diversificare și primul an de viață al bebelușului, puteți citi în cartea mea, „12 luni fără griji”, în capitolul dedicat meselor bebelușilor.

Găsiți în continuare cele două cărți ale mele „9 luni fără griji” + „12 luni fără griji” la un preț special pe site-ul https://shop.elacraciun.ro/.

În rubrica Jurnal de bebe veți găsi materiale utile, experiențele mele și informații de la specialiști cu privire la tot ce înseamnă viața unui bebeluș.  Dacă vreți să vedeți cum a fost sarcina, puteți citi articolele din categoria Jurnal de Sarcină.

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

FOLLOW ME

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

0 comentarii pe “Atenție, mămici! Până la vârsta de un an, bebelușii nu au voie să bea lapte de vacă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.