Ce beneficii are înotul pentru bebeluși

De ceva timp mă gândesc că poate ar fi cazul să îl duc pe Nicholas la înot, mai ales că se distrează foarte tare când e momentul băiței. Pe Alesia am dus-o de la 6 săptămâni la aclimatizare, iar de la un an dus-o la piscină. Acum e ca un peștișor în apă, poate ați văzut pe instagram că ea își face baie în costum de sirenă. 🙂

Înotul este unul dintre cele mai recomandate sporturi pentru bebeluși, iar beneficiile sunt sunt de ordin fizic, dar și social, afectiv și emoțional. Bebelușii-înotători au sistemul imunitar întărit, inteligența emoțională mult mai dezvoltată decât copiii care nu practică această activitate, deci o dezvoltare fizică și psihică armonioasă.

Workshop-urile Bebe Doarme Toată Noaptea s-au ținut la Baby Spa Aviației și în fiecare zi treceam pe lângă bazinul lor și vedeam ce fericiți sunt bebelușii în apă. Era o piscină foarte mare, înconjurată de geamuri de sticlă, iar pe lateral era un restaurant, unde părinții puteau să aștepte ca bebelușii să-și termine programul și să savureze ceva bun.

A trecut ceva timp de când era Alesia bebeluș și făcea înot, așa că am vrut să-mi reactualizez cunoștințele și să împărtășesc și cu voi câteva dintre beneficiile înotului:

1. Înotul este un sport aparent ușor, dar care lucrează întregul corp, stimulând dezvoltarea musculaturii, a plămânilor și a inimii copilului.

2. Un studiu de caz realizat de către Ruth Brenner a arătat că participarea la lecțiile de înot poate reduce riscul de înec al copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 și 4 ani cu 88%. Cu cât un copil învață mai repede să înoate, cu atât îți va putea construi o fundație solidă a abilităților de plutire și a siguranței în apă.

FOLLOW ME

3. Înotul încurajează dezvoltarea mentală. Institutul Griffith pentru Cercetare Educațională, din Australia, a testat 180 de copii cu vârsta cuprinsă între 3-5 ani care au făcut cursuri de înot. Cercetările finale au arătat cum copiii au obținut rezultate mai bune decât colegii lor la aptitudinile motorii vizuale, cum ar fi abilitățile practice, colorarea, desenare de linii și forme, concepte matematice și lingvistice.

4. Înotul îi ajută pe bebeluși să mănânce mai bine și să se odihnească mai mult.

5. Studiile au demonstrat că cei care iau lecții de înot până la 4 ani au mai multă încredere în ei, sunt mai independenți și pot adapta mai bine la situațiile noi.

Când sunt foarte mici, se recomandă să meargă la înot alături de un specialist, dar pe măsură ce cresc, puteți înota împreună și sunt sigură că atât voi, cât și micuții vă veți bucura de acel timp. Eu una abia aștept să fac asta cu Nicholas.

Voi ce părere aveți despre înot? Credeți că este util pentru bebeluși?

 

În rubrica Jurnal de bebe veți găsi materiale utile, experiențele mele și informații de la specialiști cu privire la tot ce înseamnă viața unui bebeluș.  Dacă vreți să vedeți cum a fost sarcina, puteți citi articolele din categoria Jurnal de Sarcină. Vă aștept și în grupul Mămici și copii fericiți. ❤

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

 

0 comentarii pe “Ce beneficii are înotul pentru bebeluși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.