5 jocuri pentru bebeluși

Pentru că filmulețele cu Nicholas sunt cele mai cerute pe canalul meu de youtube, dar și pentru că îmi doresc să adun în rubrica Jurnal de Bebe cât mai multe informații, o să vă arătăm și vouă ce activități avem împreună.

Toate aceste „joculețe” sunt pentru bebeluși atât distractive, cât și utile, pentru că îi ajută la dezvoltarea fizică și emoțională.

 

Jocuri cu mingiuța

 

Noi avem o mingiuță colorată, care îi place mult lui Nicholas și facem tot felul de exerciții cu ea: o împinge cu piciorușele, sau facem răsuciri. Puteți să îl puneți fie pe burtică, fie pe spate și să îl răsuciți ușor în stânga și dreapta. Aveți grijă să faceți aceste mișcări foarte încet și pe o suprafață plană. Dacă nu aveți o mingiuță puteți să îl puneți și în pat să îl întoarceți de pe o parte pe alta.

 

Stat pe burtică

 

FOLLOW ME

Pentru bebeluși e recomandat încă de la naștere să stea pe burtică. Asta îi ajută să își încordeze musculatura spatelui și să își țină capul mai bine.  Așezați-l pe o suprafața moale ca să stea cât mai comod.

 

Stretching

 

După ce stau în poziție fetală atât de mult timp, bebelușilor le place să se întindă. Ridicați ușor mânuțele și apropiați-le din nou de corp, apoi faceți același lucru și cu piciorușele. Mișcați piciorușele ca și când ar merge pe bicicletă. Pentru ei e o modalitate distractivă de joacă și ajută și la ameliorarea gazelor.

 

 

Vorbitul în oglindă

Bebelușilor le place foarte mult să descopere fețele și expresiile celor din jur și de aceea le plac foarte mult și oglinzile, pentru că le dau ocazia să se observe și să exploreze. Veți vedea că atunci când îl puneți în fața oglinzii încearcă să își atingă reflexia din oglindă, iar cu timpul va învăța să își recunoască propriul chip. În timp ce vă uitați în oglindă, puteți să atingeți și numiți părțile feței, fiind o modalitate excelentă pentru bebeluș să le învețe.

 

Salteluța de activități

 

Lui Nicholas îi place foarte mult să stea pe salteaua interactivă. Deși e o modalitate foarte bună prin care să își facă de lucru și singur, e mult mai distractiv dacă stați alături de el și îi povestiți despre modelul pe care îl vede pe salteluță, fie că sunt animăluțe sau culori.

 

În timpul tuturor joculețelor, e foarte important să vorbim cu bebelușul. Putem chiar să îl gâdilăm și să îl facem să râdă. Dar sunt sigură că asta nu e prea greu pentru nicio mămică. Majoritatea acestor exerciții sunt recomandate în primele luni, dar firește că nu trebuie să le faceți pe toate în fiecare zi. Le alternați în funcție de starea lui și de ce îi place mai mult.

 

Voi ce credeți, ce joc îi place mai mult? Așteptăm răspunsurile voastre în comentarii.

 

Dacă sunteți viitoare mămici sau proaspete mămici și vă confruntați cu problemele pe care le aveam și eu înainte să-mi stabilesc un program și reguli pe care să le urmez, vă aștept să aflați de ce bebelușul tău nu are un somn liniștit și cum să devii o mama odihnită cu un copil fericit!

Ce veți învăța de la acest curs:

Vei învăța cum să hrănești corect bebelușul

Vei seta obiceiuri sănătoase pentru copil

Vei ști care este ciclul sănătos de evoluție al bebelușului și cum să îl susții

Vei învăța să crești copii sănătoși și independenți

Vei învăța cum să alimentezi emoțional relația mamă-copil

Vei recunoaște cele mai frecvente greșeli pe care le faci în relația cu copilul tău

 

În rubrica Jurnal de bebe veți găsi materiale utile, experiențele mele și informații de la specialiști cu privire la tot ce înseamnă viața unui bebeluș.  Dacă vreți să vedeți cum a fost sarcina, puteți citi articolele din categoria Jurnal de Sarcină. Vă aștept și în grupul Mămici și copii fericiți. ❤

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

0 comentarii pe “5 jocuri pentru bebeluși

 1. Ica Trandafir says:

  Doamna els sper sa vada toate mamicile acest video clip.Sa scoata cliseul”nu am timp”.Copilul nu e o jucarie de care te plictisesti.L-ai nascut,ai grija de toate nevoile lui.Daca esti mama cresteste-l bine

 2. Mirabela Matei says:

  Este superrr adorabil!😍🤗😘 Eu cred ca ii place sa se joace cu mami cel mai mult. După în scăunel pare foarte fericit! O seară minunată. 🤗🤩

 3. Elena Ramona Sovoiu says:

  Nicholas pare incantat de toate😍
  Asa ne jucam si noi cand eram mititei, lui Eduard ii placea salteua cu activitati, si cred ca si lui Nicholas la fel😍

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.