Ce cadou le-am făcut copiilor la final de vară

Acum două săptămâni postam pe insta story despre cum le-am făcut copiilor mei un cadou fără nicio ocazie și am primit de la voi multe întrebări, așa că am vrut să vă explic și pe blog cum mi-a venit ideea. Dacă ați ratat filmulețele, a fost vorba despre o fotocarte cu poze din vara anului 2019, pentru că a fost o vară frumoasă, prima în care l-am avut și pe Nicholas alături de noi și mi-am dorit să păstrăm amintirile acestea. Am strâns poze cu toate momentele noastre importante de vara asta, de la serbările de sfârșit de an, primul zbor al lui Nicholas, vacanțele la mare, tabăra Alesiei, evenimentele de familie, tot ce nu voiam să uităm.

Ideea mi-a venit la începutul verii, când am avut un proiect pentru care aveam nevoie de o poză cu mine de când eram mică și mi-a adus mama toată cutia cu poze de familie. Am stat o oră să mă uit prin toate și să le trimit poze pe whatsapp surorii și verișoarei mele ca să le amintesc de vremurile alea. A fost o altfel de senzație, nu era ca un scroll pe telefon.

De ce am vrut să strâng pozele într-o fotocarte?

1. Acum câțiva ani am pierdut un telefon în care aveam 7000 de poze pe care nu apucasem să le salvez în altă parte. Așa că și dacă am vrea să ne uităm peste pozele din telefon sunt situații în care chiar nu mai avem cum să facem asta. Telefoanele se pierd, se strică și nu avem certitudinea că se păstrează pozele.

2. Îmi e greu să îmi imaginez că peste 10 ani o să luăm hard-urile cu poze și să ne uităm peste ele pe laptop. Deși avem foarte multe poze în telefonul mobil sau pe laptop, nu apucăm să ne uităm la ele și să ne bucurăm din nou de acele momente. Când ai pozele în mână, parcă e altfel.

3. Mi-aș dori ca atunci când se fac mari copiii, când ne întâlnim cu toții să ne putem uita peste poze și să ne amintim ce frumos ne distrat atunci când le-am făcut.

Cum se face o fotocarte online?

În video o să vedeți și cât de rapid am creat o fotocarte online. E foarte simplu să folosiți site-ul celebook.ro și au multe teme din care puteți alege. Dacă vă place cum a ieșit fotocartea meu și vreți să vă faceți la fel, tema pe care am ales-o a fost Arabesque. Mi-am dorit ceva mai simplu, pentru că pozele noastre erau oricum foarte colorate.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Dacă vreți să fiți foarte organizați, puteți să vă faceți în calculator un folder cu pozele pe care vreți să le aveți în fotocarte sau puteți să le puneți direct din Facebook, Instagram și Google Photos. Eu am făcut o combinație între Google Photos și Instagram și pozele și-au păstrat calitatea inițială. Dacă aveți în temă file în care fotografia e pe toată pagina, acolo ar fi bine să puneți poze direct din calculator sau care au o dimensiune mai mare. Oricum, programul de editare o să vă atenționeze dacă dimensiunea pozelor e prea mică, ca să puteți să schimbați. E foarte simplu de făcut, cred că și pe Alesia dacă o las s-ar descurca, deci nu trebuie să vă puneți probleme.

Am în plan să mai fac o astfel de fotocarte personalizată și cu poze din primul an cu Nicholas, cât de curând și mi se pare că e o idee foarte drăguță de cadou și pentru cineva apropiat, mai ales dacă e genul de persoană activă pe social media, ca să aveți și de unde să alegeți pozele. Eu am o prietenă care mi-a dăruit un album personalizat cu poze de când eram însărcinată până la primul Crăciun cu Nicholas și m-a emoționant mult, așa că dacă erați în pană de idei, puteți merge pe un astfel de cadou și nu o să dați greș.

Mă bucur că le-am făcut copiilor această surpriză, au fost super încântați și ei, dar și noi. Când mă uitam la poze nu îmi venea să cred că abia au trecut 4 luni de când am făcut pozele alea și că părea în același timp și că timpul a trecut foarte repede și că parcă totul a fost ieri. Probabil nostalgia va fi și mai mare când îl vom răsfoi atunci când Nicholas o să mai crească și o să îi povestim cum a fost prima lui vară.

Aștept să îmi spuneți și voi într-un comentariu dacă preferați pozele pe telefon sau în format fizic și cum vă păstrați amintirile. Cât despre fotocartea noastră, la cine credeți că o să rămână? La Nicholas, la Alesia sau la Alex?

Pe pagina mea de Facebook și pe instagram vă așteaptă două concursuri la care puteți câștiga și voi două fotocărți de la Celebook! Iar cealaltă veste bună este că până pe 14 octombrie au și reduceri de 20% pentru fotocărți și albume dacă folosiți codul ELA20!

 

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE. Pe mine mă găsești zilnic și pe pagina mea de facebook, Instagram sau pe canalul de Youtube.

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

0 comentarii pe “Ce cadou le-am făcut copiilor la final de vară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.