Ce e mai greu să crești? Fetiță sau băiețel?

Multe femei se tem să aibă un băiat pentru că au impresia că va fi mai dificil de crescut. Această idee poate fi generată de mai mulți factori: vârsta, diferența de sex etc.

Așa că dacă te-ai întrebat vreodată care sunt mai greu de crescut-băieții sau fetele, vei găsi răspunsurile aici. Ce trebuie să știi este că depinde de fiecare aspect al vieții, cum ar fi disciplina, comunicarea sau încrederea de sine. Așadar, pornind de la aceste puncte, iată cine sunt mai greu de crescut:

1. Disciplina

Mulți spun că e mai dificil să crești un băiat din punct de vedere al disciplinei. Băieții nu ar fi la fel de flexibili și nu acceptă la fel de ușor indicațiile tale. Și nu e vorba de stereotipuri, ci se bazează pe știință. Totul se datorează faptului că auzul fetelor e mai fin în ceea ce privește frecvența sunetelor, comparativ cu cel al băieților. Cum băieții reacționează mai bine la stimulii tactili, aceștia au nevoie de mai multă mișcare și gesturi pentru a-și consuma energia.

2. Siguranța

E mai greu să crești un băiat din punct de vedere al siguranței fizice. Conform experților, băieții sunt mai activi, mai energici și poate chiar și mai agresivi. E firesc ca ei să își dorească să își asume mai multe riscuri, pentru că asta le provoacă plăcere prin stimularea centrilor de plăcere din creier.
Poate ai observat că băieții au mai multe semne – zgârieturi, vânătăi. Și totuși, un copil are nevoie să exploreze lumea pentru a se dezvolta. Iar fetele tind să fie prea puțin active și au nevoie de încurajare.

FOLLOW ME

3. Comunicare

Din punct de vedere al comunicării poate părea mai dificil cu băieții. Și într-adevăr este, dar doar la început. Cu fetele poate fi dificil pe tot parcursul vieții. Băieții nu sunt atât de atrași de culori și texturi precum fetele, ceea ce le face pe fete să fie mai analitice și atente la semnalele nonverbale. Astfel, fetele pot deveni destul de sensibile și asta poate îngreuna comunicarea cu cei din jur.

5. Siguranța de sine

Din punct de vedere al stimei și siguranței de sine este mai dificil să crești o fată. Cercetătorii susțin că pe măsură ce cresc, fetelor le poate scădea nivelul stimei de sine. Asta se întâmplă de obicei dacă încerci să îți educi copilul în așa fel încât să fie mereu drăguț cu cei din jur și prea interesat de nevoile celorlalți. Trebuie să existe un echilibru.

În cazul fetelor, aspectul fizic este mai important și asta le poate face să își piardă mai ușor stima de sine. Se recomandă practicarea unui sport în adolescență pentru ca copilului să i se dezvolte stima de sine.

6. Școala

Din punct de vedere al educației convenționale, e mai dificil atunci când ai un băiat. În primul rând, un băiat e mai activ și își pierde răbdarea mai repede, astfel lecțiile și statul în bancă atâtea ore poate fi un adevărat coșmar pentru el.

Fetele pot întâmpina greutăți în ceea ce privește materiile care implică orientarea în spațiu, precum geometria și fizica dar totuși pot avea mai multă răbdare să le depășească. Încurajează copilul să își descopere pasiuni și afinități.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.