Supermame cu Superputeri revine online!


Înainte să intru live, m-am gândit să vă scriu pe blog ca să mă mai debarasez puțin de emoții. Unul dintre planurile pentru 2020 era să reiau evenimentele Supermame cu Superputeri, dar nu m-aș fi gândit vreodată că voi fi nevoită să fac asta online.

Ce îmi plăcea cel mai mult la evenimentele offline era că puteam să ne cunoaștem, să stăm de vorbă, să facem poze. Se pare că pentru moment va trebui să ne rezumăm în continuare la schimburile de mesaje pe instagram (și pe Facebook, dar pe instagram răspund mult mai repede).

Așa cum vedeți deja și în titlu, mi-am propus ca toamna asta să aduc în fața voastră specialiști din diverse domenii alături de care să dezbatem cele mai importante subiecte ale momentului.

Întotdeauna când dezbat un subiect pe blog, instagram sau în evenimentele pe care le organizez, țin cont, în primul rând, de ce este util pentru publicul meu, în majoritate părinți și viitori părinți. Avem un grup Facebook de discuții foarte activ, și de acolo și din comentariile mesajele primite direct, aflăm ce este cel mai important pentru ei în acel moment. Acum, subiectul principal îl reprezintă redeschiderea școlilor în plină pandemie, după o jumătate de an în care copiii au stat acasă. Este un subiect polarizat, controversat și, tocmai de aceea, este bine să fie explicat de specialiști. Alături de mine se vor afla:


Invitații ediției 1 Supermame cu Superputeri: Școala acasă sau… la școală

Epidemiologul Adrian Marinescu, care va explica în ce mod se poate ține sub control răspândirea virusului în școli și care sunt măsurile de protecție care dau rezultate.

Psihologul Radu Leca, care va trata impactul emoțional pe care îl au măsurile de distanțare socială asupra copiilor.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Diana Răducanu – directorul Liceul Teoretic Jean Monnet, care va dezbate în detaliu schimbările pe care le implementează în programul zilnic al copiilor și în modul în care se vor derula orele.

Edițiile următoare ale evenimentelor „Supermame cu superputeri” vor avea ca subiecte sănătatea, starea emoțională și provocările de fiecare zi ale mamelor. O să le anunț în avans pe rețelele mele de socializare, ca să știți în timp util.

Sper să ne vedem în număr cât mai mare. Nu uitați că evenimentul va fi LIVE de la ora 18:00 atât de pagina mea de facebook, cât și pe canalul de Youtube. Fiți pe fază, pentru că am de gând să premiez cele mai active persoane!

Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?

  1. Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
  2. Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
  3. Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
  4. Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.