Ce faci când ai digestia lentă? Alimente care ne ajută stomacul și colonul

Problemele digestive sunt un loc comun al zilelor noastre. Cauza principală: stresul. Fie mâncăm prea mult, prea puțin, prea gras, prea dulce, prea repede, preocupați de gânduri grele, de dead line-uri și de obligații, fie suntem prea obosiți iar starea ne afectează buna funcționare a organismului. Fie consumăm prea multe alimente procesate care dezechilibrează flora intestinală.

Una din trei, un lucru e clar: ce ne facem atunci când suntem balonați? Sau constipați?

Varianta cea mai la îndemână o reprezintă ajustarea dietei. Alimentele ne pot ajuta în reechilibrarea și menținerea tranzitului intestinal.

Aloe vera

Aloe vera este o plantă cunoscută sub numele de „crinul desertului”. Deși, traditional, e folosită pentru a trata rănile deschise, ulcere, arsuri și infecții, în ultimii ani, ea a devenit populară datorită faptului că poate trata, de asemenea, aceste tipuri de afecțiuni interne.

Datorită conținutului enzimatic foarte mare; antibacterian, antifungic, antiviral și anti-inflamator, aloe vera a fost folosit cu succes pentru a trata o mare varietate de afecțiuni intestinale precum:

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

• ulcer, IBS, boala Crohn, colita
• infecții cu Candida
• infecții parazitare
• reflux acid
• constipație

Chefir de nucă de cocos

Sau apa de nucă de cocos fermentată este o băutură bogată în probiotice și enzime care susține echilibrul bacterian sănătos și ajuta la curățarea ficatului.

Chefirul de nucă de cocos accelerează hidratarea, recolonizarea intestinului și a membranele mucoase cu microfloră. Acesta conține, de asemenea, drojdii benefice care distrug drojdiile patogene precum ar fi Candida și ajută la curățarea, consolidarea și purificarea pereților intestinali astfel încât să poată deveni mai rezistenți la agenții patogeni periculoși (E. coli, salmonella și paraziți).

Facilitează asimilarea nutrienților, a complexului de vitamine B și a mineralelor.

Ceai de semințe de in

Este excelent pentru vindecarea colonului, mai ales dacă suferiți de sindromul intestinului permeabil sau de colon iritabil. Este o sursa excelentă de omega-3 acizi grași, fibre solubile și lignani (polifenoli), care creează un efect anti-inflamator și de lubrifiere – critice pentru recâștigarea sănătății digestive.

Acest ceai elimină problemele asociate cu consumul de semințe de in întregi (care nu se digera corect).

Varza roșie

Glutamina este o parte esențială a sistemului nostru digestiv și ajută la prevenirea și reconstruirea unui intestin permeabil. Glutamina s-a dovedit a fi eficace la persoanele cu colita ulcerativă, boala celiacă, boala Crohn și sindromul de intestin iritabil.

Varză roșie trece drept alimentul cel mai bogat în L-glutamina. Atunci când e stoarsă sau fermentată se asimilează cel mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.