Ce faci când te apucă dorul de vacanță

Săptămâna asta, Alesia e în vacanță, iar eu simt că am atâtea de făcut încât mai că tânjesc și eu după vremea în care eram elevă și aveam vacanțe mici, vacanțe mari… Cu toții avem nevoie de o perioadă de deconectare pentru a putea reveni cu forțe proaspete, exact așa cum fac copiii, așa că mă întreb: de ce își pierd adulții dreptul la vacanță?

S-ar putea crede că nu prea am motive să mă plâng, având în vedere că mai toată vara am fost pe la mare, dar credeți că am stat vreo zi fără să răspund la mail-uri, telefoane și ce mai aveam de rezolvat? Toată vara am lucrat la cartea „12 luni fără griji”, acum suntem în săptămânile de foc până la lansare, așa că mă credeți sau nu, copilul din mine țipă după vacanță.

La sfârșitul fiecărui proiect mare de anul acesta am zis, gata, mă liniștesc, iau o pauză. Dar până să ajung ca de la simplul gând să și reușesc să fac asta, e cale lungă… Așa că iată-mă tot în fața laptopului visând frumos la ziua în care o să mă relaxez și o să stau măcar o zi fără să răspund la niciun telefon, la niciun mail, să nu mai tratez toate lucrurile ca fiind urgente și să nu mă tem că o să se dărâme totul în jurul meu dacă lipsesc o zi.

Totodată, pe lângă toate lucrurile pe care le fac în viața profesională, am și îndatoririle de mamă full time. Alex e mai mare, face multe lucruri singur, dar Alesia și Nicho au nevoie de foarte multă atenție. Pe Alesia trebuie să o rog în fiecare dimineață să se spele pe dinți, să se îmbrace, să stea la pieptănat, să o întreb de un milion de ori dacă și-a pus totul în ghiozdan, să o duc la școală. Urmează o pauză până la ora 17, când o iau de la școală, apoi o luăm de la capăt și încerc să petrecem cât mai mult timp împreună. Dacă dimineața suntem amândouă foarte agitate și pe fugă, seara încerc să facem lucruri care îi plac, să ne relaxăm și să ne bucurăm de momentele mamă-fiică.

Până miercuri a stat la Sinaia, dacă tot a fost în mini-vacanță, iar de când s-a întors a stat cu mine mai toată ziua. Din fericire ei îi place să mergem împreună la evenimente, la serviciu, la întâlniri și, pe unde ajunge, toată lumea o bagă în seamă, deci nu se plictisește.

Mai am în continuare multe lucruri de făcut, dar i-am promis că o să mergem și la Therme înainte să înceapă școala, locul ei preferat din București. Până anul trecut, în vacanța asta de o săptămână obișnuiam să mergem în locuri exotice în familie, dar anul trecut nu am putut pentru că abia îl născusem pe Nicholas, anul acesta nu am putut să îl învoim pe Alex de la școală, pentru că deja în clasa a 7-a are multe de făcut și ar fi pierdut lecții, iar ea, bineînțeles că s-a bosumflat. Așa că dacă nu putem să mergem într-o vacanță, aducem vacanța la noi. La Therme e și oaza mea de relaxare și reușesc să mă mai deconectez puțin mai mult cu forța, pentru că nu prea am semnal la telefon și nici nu pot să îl țin după mine mereu. Alesia e ca un peștișor și ar sta numai în apă, iar atunci când mergem doar noi două, trebuie să stau și eu cu ea. Parcă văd că o să ne dăm toată ziua în tobogane… Eu, sincer, prefer să mă duc la masaj, să fac saună uscată. Tatăl ei e cel care e responsabil cu distracția și giumbușlucurile la tobogane, dar atunci când merg doar eu cu ea, încerc să-i fac pe plac mai bine de jumătate din timp.

FOLLOW ME

La Therme, până pe 30 noiembrie e campania „Heroes of the Galaxy”, cu multe activități și brățări pe care sunt sigură că Alesia o să vrea să le colecționeze imediat ce află de ele. În fiecare săptămână au o altă temă: Creativitate, Curaj, Energie, Prietenie, Generozitate, Curiozitate, Bucurie, Responsabilitate și Perserverență. Noi o să mergem acum la săptămâna cu tema Bucurie și o să mai vreau să mergem în săptămâna Generozității. Știu că atunci se face o strângere de fonduri pentru construirea și dotarea „Camerei cu Jucării” pentru copii de la INSTITUTUL DE ONCOLOGIE BUCUREȘTI și mi-aș dori să pot contribui.

Cu cât colecționează copiii mai multe brățări cu super-puteri, cu atât pot debloca mai multe premii:

• Două superputeri – un masaj pentru părinţi!

• Trei superputeri – brăţară de argint HERO MOM sau HERO DAD!!

• Cinci super puteri – o zi specială pentru întreaga familie la Therme!

Mai multe detalii despre campania „Heroes of the Galaxy” găsiți aici:

Așadar, eu v-am zis cum a fost vacanța de o săptămână la noi și ce planuri avem, aștept să îmi povestiți și voi ce ați făcut și cum vă deconectați de la provocările cotidiene. Vă pup și ne vedem la Therme, dacă aveți și voi asta în plan!

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE. Pe mine mă găsești zilnic și pe pagina mea de facebook, Instagram sau pe canalul de Youtube.

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.