Ce greutate medie au oamenii în funcție de ȚARĂ

Ce greutate medie au oamenii în funcție de țară Nu-i așa că și tu te-ai întrebat de multe ori? 🙂

Primul lucru pe care trebuie să îl avem în vedere este diferența între greutatea pe care ne-o dorim și greutatea potrivită pentru noi. Este esențial să facem această distincție pentru că dacă ignori acest aspect, s-ar putea să suferi de tulburări de alimentație sau alte boli.

Acest infografic a fost creat de specialiști și include parametrii ce ar trebui să indice greutatea ideală pe care ar trebui să o avem în funcție de înălțime și constituție.

Te încadrezi? 🙂

Dacă vrei să îți menții o greutate ideală, iată ce ar trebui să faci:

1. Află care este greutatea ta ideală

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Există multe formule care îți permit să îți calculezi greutatea ideală. Poți să îți calculezi și indicele de masă corporală, care te va ajuta să îți dai seama dacă trebuie să mai slăbești sau să te menții la greutatea actuală.

2. Află câte calorii ar trebui să consumi pentru a slăbi

Pentru a te asigura că obții numărul corect de calorii, calculează-ți rata metabolică bazală, care îți spune de câte calorii are nevoie corpul tău pentru a funcționa în stare de repaus. Trebuie să ții cont de vârstă, de înălțime și de greutate.

3. Ține socoteala caloriilor

Odată ce ai aflat care este cea mai sănătoasă greutate pentru tine și câte calorii ai nevoie să consumi pentru a slăbi, trebuie să te asiguri că nu mănânci prea multe sau prea puține calorii. Ține socoteala caloriilor – notează-ți ce și cât mănânci și apoi caută valoarea nutrițională a acelor alimente. Asigură-te că tu consumi calorii ce provin din fructe, legume, dar și proteine din carne și carbohidrați din cereale integrale.

4. Schimbă modul în care te gândești la mâncare și exerciții

Greutatea ta are legătură cu sentimentele legate de mâncare și exerciții. Mâncarea ar trebui să fie văzută ca sursă de energie și ca un mod de a obține o sănătate bună, de a avea mai multă vitalitate și de a-ți îmbunătăți calitatea generală a vieții.

5. Fă-ți un program de exerciții fizice

Caută să faci exerciții fizice moderate pentru cel puțin 30 de minute în fiecare zi, deși s-ar putea să fie nevoie de mai mult, în funcție de scopurile pe care ți le-ai setat pentru a ajunge la greutatea ta ideală.

Ce greutate medie au oamenii în funcție de țară

Greutatea medie a unui om este de 62 de kilograme. S-ar putea să te întrebi unde trăiesc cei mai corpolenți oameni din lume. Se pare că greutatea medie diferă de la țară la țară. Acest lucru are multe cauze, dar cel mai mult contează condițiile de trai și mediul. Iată câteva exemple:

1. Canada 


2. Statele Unite ale Americii Bărbați – 88 kg. Femei – 75 kg.


3. Japonia Bărbați 


4. Germania 

5. Anglia


6. Bangladesh 

7. Ethiopia 

8. Rusia Bărbați – 73 kg. Femei – 69 kg.

sursa:brigtside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.