Ce înseamnă când o femeie îți spune că nu vrea nimic de sărbători

Sunt genul de persoană care adoră să dăruiască. Îmi place să iau cadouri personalizate, să mă gândesc mult la ce să le iau prietenilor, copiilor, celor din familie. În decembrie, cea mai mare parte din scrisorile către Moș Crăciun sunt lăsate sub stricta mea supraveghere, doar nu mi se spune degeaba Nepoata lui Moș Crăciun.

Doar că, atunci când vine vorba de cadoul meu, lucrurile stau cam așa:

Îi cumpăr soțului meu ceva din partea mea. Cumpăr părinților și socrilor ceva din partea mea și a soțului, cumpăr copiilor ceva din partea soțului și tot așa și pentru prieteni. Și surpriză: tot eu îmi cumpăr și mie ceva din partea soțului.

Iar pe mine situația nu mă înveselește deloc, mai ales că după atâția ani împreună, soțul meu tot nu pare să înțeleagă că „nu vreau nimic” nu înseamnă real că nu vreau nimic. Deși în alte cazuri traducerea răspunsului nu e valabilă, în cazul lui nu vreau nimic înseamnă „vreau să depui efort, să te gândești la ce mi-ar plăcea și să mă surprinzi”:

Cu toate astea, de când ne cunoaștem avem aceleași supărări și discuții: Moș Crăciun nu-mi aduce nimic pentru că vrea să-mi iau eu singură, eu nu vreau să-mi iau singură și sfârșesc fără cadouri sub brăduț. Dar Moșului îi e mai simplu să mă pună la treabă decât să depună efort și să stea puțin pe gânduri „hmm, oare ce i-ar plăcea Elei?”, nu?

Și așa îmi petrec de cele mai multe ori dimineața de Crăciun supărată și bosumflată, în timp ce soțul meu nu are nicio mustrare de conștiință. Să nu credeți totuși că las situația așa. Când ies din starea de supărare, îl taxez dublu față de cât l-ar fi costat dacă îmi lua singur un cadou. :))

Ca să vă răspund la întrebarea pe care o ridicam în titlu, ce înseamnă când o femeie îți spune că nu vrea nimic de sărbători:  vreau să vă lămuresc că în cazul nostru nu vreau nimic nu înseamnă cu adevărat că nu vrem nimic. Înseamnă că vrem să vă gândiți la noi, să ne arătați că suntem importante și să știm că v-ați petrecut ore bune căutând cadoul PERFECT. 

Doamnele care citesc aceste rânduri sunt sigură că mă aprobă, iar domnii ar face bine să ia acest articol ca pe un semn că trebuie să rezolve situația cadourilor. 

Dacă sunteți în pană de idei, sunt sigură că pe eMAG veți găsi rapid cadoul perfect, după ce faceți puține căutări, desigur. Nu uitați că vrem să vedeți că ne pasă, așa că navigați mult pe site înainte să finalizați comanda. 

Anul acesta, eMAG a făcut un experiment social pentru a înțelege motivația și dorințele reale ale oamenilor care, atunci când sunt întrebați ce cadou își doresc de Crăciun, răspund că „nu își doresc nimic”. Din acest experiment a reieșit că, în realitate, acest răspuns ascunde diverse motive precum „nu vreau să deranjez”, „nu vreau să oblig”, „nu vreau sa fiu dezamăgit”, deși oamenii își doresc să primească niște cadouri care au o semnificație, „meaningful”, care pot fi alese de cei dragi dacă sunt atenți în timpul anului la dorințele pe care le exprimă. Chiar dacă oamenii spun că nu vor nimic, de fapt, în adâncul sufletului, le-ar plăcea să primească un cadou, care să fie relevant prin prisma relației pe care o au cu cel care îl oferă. Concluzia este că un cadou ales atent, urmărind semnele transmise în mod indirect, va aduce bucurii.

Există pe site-ul eMAG și opțiunea de a adăuga produse în lista de „favorite” în timpul anului, pentru că dacă ești atent la ceea ce își doresc cei dragi, la finalul anului, alegerea cadoului perfect atât pentru copii, cât și pentru adulții din viața noastră va fi mult mai ușoară. Găsiți aici câteva idei de cadouri pentru femei care să vă inspire.

Eu sunt foarte organizată când vine vorba de capitolul cadouri, dar eMAG e de multe ori salvarea mea și îmi place cel mai mult să caut produse care vin a doua zi, să nu stau mult după ele, și să mă asigur că am timp să le și împachetez frumos înainte să le ofer. 

Nu iau niciodată în seamă un „nu vreau nimic”. Îmi place să ofer, să caut ceva special pentru o persoană anume și să văd apoi cum se bucură de surpriză, mai ales dacă chiar nu se aștepta să primească ceva. Bucuria pe care o simți când vezi că ai ales cadoul perfect este imensă. Mi-ar plăcea să o experimenteze și Moșul meu o dată ca să devină dependent de ea. 😀

Sunt tare curioasă cum stau lucrurile la voi și dacă nici Moșul vostru  nu se pricepe să vă aducă cadourile sau dacă sunteți mai norocoase, caz în care o să vă invidiez puțin. Sau poate sunteți din categoria care preferă să meargă singure să-și aleagă cadoul? Aștept comentariile voastre mai jos sau pe pagina mea de facebook. 

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?

  1. Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
  2. Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
  3. Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
  4. Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI

2 comentarii pe “Ce înseamnă când o femeie îți spune că nu vrea nimic de sărbători

  1. Amalia says:

    Aprob situațiile în care spun că nu vreau
    nimic. De fapt vreau, dar să gândească singur. De regulă cadourile de Crăciun nu au fost niciodată cele mai frumoase, pentru că bugetul din perioada asta este limitativ, copiii au prioritate. Dar recuperează când poate, cu vreo geantă, parfum sau cosmetice și apreciez asta. 🥰

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.