Ce vrea să îți spună copilul tău când te întreabă „te joci cu mine”?

De fiecare dată când copilul tău te întreabă: „Mami, vrei să colorezi cu mine?” sau „ Mami, vrei să te joci cu mine?”, adevărata sa întrebare nu este aceasta.

Îți poți da seama ce vrea el de fapt să-ți transmită copilul tău?

Cel mai de preț dar pe care îl poți oferi copilului tău este timpul tău. Sentimentul că el este prioritatea ta numărul 1, iar vasele nespălate și postările noi de pe facebook nu îți stau în cale când vine vorba de a vă juca împreună.

Alex, la 14 ani, deja spune lucrurilor pe nume, nu îmi cere să mă joc cu el, îmi cere direct ajutorul. Iar eu sunt fericită să i-l pot oferi. Nicholas încă nu a învățat să folosească această propoziție. Alesia, însă… o folosește ori de câte ori vrea să ascundă printre aceste cuvinte adevăratele ei frământări.

Fiecare categorie de vârstă vine cu anumite nevoi pentru copiii noștri, iar Alesia (8 ani) este în faza în care vrea atenția mea, dar fără să simtă că mă deranjează. De când a apărut și Nicholas în familia noastră și a înțeles cu ce responsabilități vine rolul de soră mai mare, încearcă să îmi facă viața mai ușoară, să mă ajute cu Nicholas, sperând că în felul acesta voi termina mai repede treaba și voi avea mai mult timp pentru ea.

Mulți îmi spuneau că sunt curajoasă să am un al treilea copil, să sunt mamă eroină și că e foarte dificil să ai 3 copii. Nu o să spun că nu este, este dificil. Iar cea mai dificilă parte mi se pare să le acorzi atenție în mod egal, să petreci timp cu toți trei, să îi crești cu iubire și să îi înveți să fie uniți, dar și să petreci timp cu fiecare în parte. Să te joci cu fiecare, în felul lui.

Știu că mulți dintre voi sunteți deseori epuizați după o zi grea la serviciu, stresați, îngândurați, dar copilul vostru nu vede lucrurile atât de departe. Pentru el, în momentul în care ați intrat pe ușă, lipsa atenției va fi egală cu lipsa de iubire. Va simți că el este sursa stării proaste și ușor-ușor va încerca să nu vă mai stea în cale. În viitor, această teamă a lui de a vă aborda poate duce la o fisurare a relației pe care o aveți. Știu că e greu să spui da de fiecare dată când copilul întreabă „te joci cu mine?”, dar trebuie să găsim puterea să spunem de mai multe ori DA decât NU.

FOLLOW ME

Poți să auzi cu adevărat ce îți cere copilul tău când îți cere să te joci cu el?

 • Mami, sunt eu o prioritate în viața ta?
 • Mami, mă simt nesigur acum, vei petrece ceva timp afirmându-ți dragostea pentru mine?
 • Mami, am nevoie de un prieten. Vrei să fii tu?
 • Mami, eu sunt special?
 • Mami, îți place să fii mama mea?
 • Mami, sunt eu la fel de distractiv precum telefonul tău mobil?
 • Să te joci cu mine e la fel de distractiv ca atunci când stai pe telefonul tău?
 • Mami, vrei să investești timp în viața mea sau aștepți să cresc mare?
 • Mami, vom putea să trecem împreună peste toate greutățile care vor veni în viața noastră?

Dacă vă întrebați cum să începeți să vă jucați cu copiii, doar stați jos. Stați jos pe podea, lângă ei. Lăsați-vă ghidați de ei și jucați-vă cu orice jucărie vă pune în brațe.

Da! Este important să ai o casă curată. Da! Este important să le oferi copiilor mese calde și mâncare sănătoasă. Da! Este important să miroasă frumos în casa ta și lucrurile să fie aranjate.

Dar nu este la fel de important precum copiii tăi și sentimentele lor. Ei își vor aduce aminte de timpul pe care l-ați petrecut împreună, nu de fiecare masă caldă pe care le-ați oferit-o. Când se pun noaptea la somn, inima lor va zâmbi datorită faptului că v-ați jucat cu ei în acea zi, nu pentru că le-ați dezinfectat jucăriile și pentru că prânzul a fost hrănitor.

Îți garantez că copiii tăi te iubesc deja așa cum ești. Pentru fiecare copil mama sa e cea mai bună.

 

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?

 1. Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
 2. Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
 3. Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
 4. Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI

0 comentarii pe “Ce vrea să îți spună copilul tău când te întreabă „te joci cu mine”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.