Ce înseamnă, de fapt, atunci când sughiți

Ce înseamnă, de fapt, atunci când sughiți. Mulți dintre noi punem acest lucru în baza unor obiceiuri din popor. Se spune că dacă sughiți cineva te vorbește pe la spate. Însă, acest fenomen are o explicație medicală cât se poate de logică. Ba chiar mai mult, sughițul poate fi un semn al unei afecțiuni grave.

Ce înseamnă, de fapt, atunci când sughiți

Sughițul este o contracție involuntară a mușchilor diafragmei, cea care are un rol important în respirație. Când inspirația se oprește spontan se formează acel sunet din cauza aerului care trece prin glotă. În mod normal, un sughiț durează câteva minute, însă dacă durează destul de mult acesta poate indica boli grave și trebuie mers la medic. Dacă sughițul devine cronic (durează zile la rând sau poate chiar ani) acesta poate semnala afecțiuni ale sistemului nervos central sau periferic.

Cauzele sughițului:

– mâncatul repede şi mult
– alimentele picante
– băuturile reci sau fierbinţi
– băuturile carbogazoase
– râsul
– sensibilitate digestivă

Cauzele posibile ale sughiţului de lungă durată:

– stres
– alcoolul în exces
– probleme digestive
– tumori cerebrale
– infecţii
– scleroză
– diabet
– ulcer
– epilepsie
– meningită
– faringită
– laringită
– chimioterapie
– intervenţii chirurgicale
– tratament medicamentos
– Parkinson

FOLLOW ME

Cum scăpăm de sughiț

Există și niște leacuri băbești în cazul în care sughițul se datorează cauzelor frecvente menționate mai sus. Așadar o sperietură puternică a celui care sughite, sau o îmbățișare ar putea alunga acest fenomen. De altfel, este recomandat să luați înghițituri mici de apă cu pauze între ele, să consumați unt de arahide sau să vă opriți respirația pentru câteva secunde. Consumul unei lingurițe de zahăr poate alunga sughițul, la fel de bine puteți să suflați și într-o pungă, dacă nu puteți să folosiți una dintre metodele menționate anterior. Nu trebuie să vă forțați. Max 30 de sucunde sunt suficiente. Trbuie să simțiți că vă înroșiți.

Nu uitați că dacă sughițul persistă și nu se datorează cauzelor frecvente trebuie să vă adresați unui specialist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.