Ce probleme de sănătate îți indică unghiile

Culoarea schimbată, grosimea crescută sau formele ciudate ale unghiilor tale sunt simptome care indică diverse probleme de sănătate. Aceste simptome te pot avertiza în legătură cu problemele serioase din corpul tău.

Culoarea unghiilor

Unghiile sănătoase ar trebui să fie roz, iar capătul lor alb. Unghiile verzi indică o infecție cu bacterii. Dacă ai linii roșii pe unghii înseamnă că ai putea avea ceva la inimă. Culoarea albastră înseamnă că nivelul de oxigen din sânge e scăzut. Unghiile nepigmentate indică o deficiență a vitaminelor din corp. Culoarea albă este un semn al problemelor cu ficatul, iar punctele negre la rădăcina unghiilor reprezintă un semn de îmbătrânire.

Unghii groase

Unghiile groase nu sunt ceva normal. Acestea indică probleme cu plămânii. Unghiile groase și striate sunt semn de infecție cu drojdie, în timp ce unghiile crăpate și groase înseamnă că ai probleme cu glanda tiroidă. Grosimea neobișnuită este, de asemenea, un semn pentru o circulație foarte proastă.

Unghii crăpate

FOLLOW ME

Unghiile crăpate sunt un semn că îți lipsesc vitamina C, proteine și acid folic. Psoriazisul este o boală care, în 10% din cazuri, începe cu niște buline albe la rădăcina unghiilor. Unghiile crăpate sunt și un semn de alimentație cronică.

Unghii adâncite

Dacă forma unghiilor tale este curbată în afară și arată ca o lingură înseamnă că ai niște probleme cu inima sau nivelul de fier este ridicat sau scăzut.

Unghii crestate

Unghiile crestate semnalează boli care cauzează pierderea părului sau psoriazis, o boală de piele care poate fi foarte neplăcută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.