Pielea ta ştie cel mai bine cât de fumătoare eşti

Pielea ta ştie cel mai bine cât de fumătoare eşti

Fumatul dăunează grav sănătăţii şi frumuseţii pielii

Cine mă cunoaşte de mulţi ani, ştie că a fost o vreme în care am fumat. Nu am fost o fumătoare înrăită, (mama nici acum nu ştie 🙂 ) şi sper să nu citească acest articol, însă dacă o va face, va afla că m-am lăsat. Na, copiii tot copii rămân!
Dar să revin la lucrurile serioase despre care vreau să vă vorbesc azi. Am fumat puţin şi mă bucur că m-am lăsat la timp pentru că ştiam că nu face bine pentru sănăţii mele, ca să nu mai vorbesc de banii pe care îi ardeam, la propriu. Însă mai mult, fumatul dăunează grav sănătăţii şi frumuseţii pielii. Cred că nu o să îţi placă foarte mult ce vei citi în următoarele rânduri, mai ales dacă eşti fumătoare, dar trebuie să ştii că un fum de ţigară conţine peste 4.000 de substanţe chimice diferite, din care peste 300 sunt toxice pentru om.

Nu am să ţi le enumăr pentru că denumirile sunt greu de reţinut (nicotină, arsenic, radon, cianuri, fenol, azbest, benzen, monoxid de carbon etc). Însă medicii ne avertizează că 43 din aceste substanţe sunt cancerigene.

Oare mai este necesar să explic de ce sănătatea şi fumuseţea se distrug în urma fumatului?

 • pielea îmbătrâneşte deoarece fumatul produce blocarea porilor
 • stimulează producţia enzimei care inhibă producerea de colagen din corp
 • tenul unui fumător poate fi îmbătrânit vizibil, ca şi când peste tenul fumatorului ar fi trecut 10-15 ani faţă de cel al nefumătorului
 • după vârsta de 40 de ani, ridurile vor fi vizibile

Poate nu este cazul tău, dar să nu spui că nu ţi-am spus: dacă fumezi, pielea va căpăta în timp un aspect tern, gri,va fi uscată şi aspră.
Cel mai bine ar fi să renunţi imediat la ţigări, dar cred că aştepţi şi a doua variantă, prima e o chestiune de voinţă, şi fie vorba între noi, voinţa se poate educa.

Fumatul dăunează grav sănătăţii şi frumuseţii pielii - www.elacraciun.ro

Aşadar, trebuie neapărat să ai grijă de tenul tău mai atent decât ar fi normal:

 • redu numărul ţigărilor fumate/zi
 • hidratează-te cu apă, ceaiuri, compoturi, supe, ciorbe
 • curătă-ţi tenul cu un gel foarte gras
 • foloseşte cremă ce are la bază acizi de fructe; poţi folosi un exfoliant natural, cum este cel cu tărâţe de grâu
 • ziua aplică creme sau măşti care să conţină antioxidanţi, vitamine A, C, E, dar şi alte elemente cu efect anti-rid
 • nu sări niciodată peste demachiere
 • foloseşte doar produse profesionale sau naturale pentru îngrijirea tenului
 • renunţă la curăţarea tenului cu săpun

Şi pentru că ţigara face casă bună cu sucurile sau cafeaua, ar fi bine să renunţaţi la aceste băuturi. Zahărul care ajunge în sânge nu face altceva decât să vă îmbătrânească tenul. Ce vă pot spune din propria experiență este că între a investi în creme cu efect de întinerire, în operaţii costisitoare sau în tratamente-minune şi a reduce numărul fumurilor de ţigară, eu am ales să am grijă de sănătatea şi de bugetul meu.

FOLLOW ME

 

Photo Credits: www.billionheartsbeating.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.