Ce se întâmplă dacă nu faci duș două zile. Nu mi-aș fi imaginat…


Majoritatea persoanelor care au acces la apă curentă fac dușuri de cel puțin 5 ori pe săptămână. Dar ce s-ar întâmpla dacă ai renunța la acest obicei? Există lucruri evidente care s-ar întâmpla, cum ar fi un miros neplăcut al corpului, dar de-a lungul timpului ai deveni imun la miros. Dar există și alte efecte secundare.

Iată ce se poate întâmpla dacă renunți la a-ți face duș și ce efecte îți pot afecta sănătatea:

1. Probleme de piele

Odată ce te oprești din a te spăla, eventualele probleme de piele pe care le ai sunt susceptibile de a se înrăutăți în timp. Pielea va fi plină de bacterii și va apărea mâncărimea. Scărpinatul poate cauza pătrunderea pielii de către bacterii, cauzând astfel infecții. Acestea fiind spuse, renunțarea la duș poate provoca o mulțime de probleme persoanelor cu probleme dermatologice preexistente.


2. Infecții

Imaginează-ți cantitatea de bacterii și germeni pe care o primești de fiecare dată când îți atingi telefonul mobil, mânerele ușilor și toaletele.  Dacă nu te speli, germenii și bacteriile vor intra în organismul tău și vor cauza o simplă răceală sau chiar hepatita A.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

3. Ciuperci

Pe lângă bolile infecțioase, ciupercile și alte infecții similare ale pielii pot cauza multe probleme. Ciupercile pot trăi pe piele, în gură și pe organele genitale. Copiii, femeile gravide și persoanele supraponderale sunt cele mai susceptibile de a dezvolta infecții fungice. Cu toate acestea, unul dintre cei mai mari factori este, desigur, igiena precară.

4. Excesul de piele moartă

Când faci un duș și îți cureți pielea, toate celulele moarte ale pielii sunt spălate pentru a le lăsa pe cele noi să crească. Dacă nu te mai cureți, o cantitate totală de 4 kg de celule moarte ale pielii se vor acumula peste tot în organism. Acesta nu este un lucru pe care cineva să și-l dorească.

5. Mirosul urât

În timp ce sudoarea în sine nu are nici un miros, bacteriile și germenii care sunt prezenți în ea cu siguranță au. Dacă miroși urât mai mult timp, cu siguranță vei dezvolta o imunitate față de acel miros și va deveni insesizabil- însă pentru cei din jur nu. Această condiție se numește oboseală olfactivă, ceea ce înseamnă că nu vei observa mirosuri rele din propriul corp, după ce ai fost supus mirosului pentru o lungă perioadă de timp. Cei din jurul tău nu vor avea același noroc.

6. Îngrijirea precară a organelor intime

Zona inghinală este probabil cea mai afectată parte a corpului atunci când acesta nu este curățat. Mai ales femeile, sunt foarte predispuse la infecți. O senzație de mâncărime din cauza mizeriei și a bacteriilor acumulate acolo se va dezvolta și va fi incredibil de incomodă.

7. Acnee

Acneea și coșurile vor începe să apară peste tot pe corpul tău. Bacteriile suplimentare vor provoca o inflamație a foliculilor și sebum excesiv produs pe piele, făcând ca coșurile să apară peste tot.

8. Pete maro

Atunci când pe piele apar zone de culoare maro, se numește dermatitis neglecta. Excesul de murdărie, transpirație, bacterii și sebum va provoca, de asemenea, această condiție.

9. Mâncărimea frecventă

Mâncărimea , așa cum a fost menționat mai sus, este una dintre principalele dezavantaje dacă nu îți faci duș în mod regulat. Pe măsură ce bacteriile, germenii, murdăria și transpirația se amestecă, vei avea senzația de mâncărime peste tot pe piele.

10. Aspectul părului

Părul va deveni, de asemenea, o problemă dacă renunți la duș, deoarece dușurile obișnuite ajută la curățarea scalpului de celulele moarte ale pielii și a uleiului. Părul tău va avea un aspect gras un miros și un aspect neplăcut.

Deci, este clar că dușul trebuie să fie făcut în mod regulat. Experții spun, de asemenea, că nu ar trebui să o faci în mod excesiv, deoarece expunerea extinsă la detergenții de curățare poate duce la alte probleme de păr și piele.


0 comentarii pe “Ce se întâmplă dacă nu faci duș două zile. Nu mi-aș fi imaginat…

  1. Hortensia Stefan says:

    Nu ma gandeam la aceste lucruri, dar nu ma gandeam nici la cum ar fi sa nu ma spal:)))
    Gandul ca nu sunt spalata nu ma lasa sa pun capul pe perna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.