Ce se întâmplă dacă renunți la șampon timp de un an de zile?

Auzim de multe ori poveştile celor care încearcă să ne convingă să renunţăm la produsele de igiena şi cosmetică din comerţ, motivând că acestea sunt ori periculoase, ori ineficiente. Recent, a fost întocmit un test care să demonteze mitul, sau să ajute oamenii să ia decizii mai sănătoase, iar rezultatele vorbesc de la sine.

Ce se întâmplă dacă nu mai foloseşti şampon, vreme de un an? Aparent… nimic! Specialiştii intenţionau să ne dea de gândit atunci când aflăm că este benefic firelor capilare să evităm spălarea cu şamponul.

tumblr_static_snsd_1-4206968

Măcar să se fi demonstrat faptul că producţia de sebum creşte din cazua substanţelor chimice conţinute de şampon, dar nici măcar asta nu este adevărat. Nu a fost remarcată nicio diferenţă între modul în care arata un păr spălat cu şampon şi un păr spălat cu oţet de mere, săpun sau praf de copt. Despre cele din urmă ingrediente se credea că nu ar mai lăsa părul uleios şi ar încetini producţia de sebum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.