Ce se întâmplă dacă tai o ceapă în patru și o lași în dormitor peste noapte! Puțină lume știe acest lucru, dar chiar funcționează!

Mulți dintre noi au început să plângă din momentul în care am început să tăiem ceapa. Ceapa se datorează aburului puternic pe care această legumă îl emite atunci când o tăiem. Și, teoretic, tocmai acești vapori ar fi cei care ne-ar ajuta să oprim tusea.

Astfel, remediul aplicat în mod natural constă în tăierea unei cepe în sferturi și lăsarea ei pe o farfurie lângă pat. În acest fel, dacă cel mic suferă o criză de tuse în miez de noapte, când va respira vaporii degajați de ceapă, se va calma.

Este un remediu sigur pentru copii și bebeluși mai ales pentru că nu presupune consumul de ceapă de către cel mai mic din casă.

Atunci când tăiem o ceapă în bucăți mici și o așezăm lângă noi, aceasta ajută la menținerea aerului umed, contribuind la expectorație și la ameliorarea simptomelor. Este dovedit că acest aliment este bactericid și poate contribui, de asemenea, la fluidizarea mucusului. Prin urmare, atâta timp cât tolerăm mirosul, putem așeza în cameră o farfurie cu ceapă proaspăt tocată mărunt.

Bineînțeles, ceapa singură nu va vindeca infecția. Ea trebuie folosită întotdeauna ca o metodă complementară pentru a obține o ușurare, niciodată ca un tratament propriu-zis.

În plus, în loc să recurgem direct la un antitusiv, cel mai indicat este să căutăm metode care ajută la subțierea și expulzarea mucusului, cum ar fi vaporii. În acest fel, se ajută la eliberarea căilor respiratorii și se obține o ușurare.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

De-a lungul secolelor, oamenii s-au bazat pe remedii casnice pentru răceli. Plasarea unei cepe tăiate în camera cuiva bolnav este un „remediu” sugerat care a fost transmis în unele familii și care este împărtășit pe rețelele de socializare în fiecare sezon de răceală și gripă.

Ideea este că ceapa are capacitatea de a absorbi bacteriile și virușii și va „scoate efectiv germenii” din persoana bolnavă. Nu există nicio posibilitate de a demonstra științific niciuna dintre aceste afirmații. Asociația Națională a Cepei din SUA, de fapt, a declarat că nu există nicio dovadă științifică că o ceapă crudă tăiată absoarbe germenii sau că eliberează aerul de toxine și otrăvuri.

Atunci când sistemul dumneavoastră imunitar observă acești germeni invadatori, el eliberează anticorpi (proteine speciale care atacă substanțele străine care intră în organism) pentru a încerca să lupte împotriva lor. Acest lucru provoacă inflamații și simptomele pe care le resimțiți atunci când vă îmbolnăviți, cum ar fi mucusul în exces, tusea, durerea de gât și durerile de cap. Aveți nevoie de sistemul dumneavoastră imunitar pentru a vă ajuta să vă simțiți mai bine și să învingeți o infecție.

Ceapa are unele utilizări medicinale și farmacologice recunoscute de Organizația Mondială a Sănătății. Ceaiul de ceapă este listat în literatura OMS ca fiind o modalitate de a ajuta în cazul nasului care curge, ca exemplu.

OMS indică patru articole științifice de-a lungul anilor în care s-a constatat că ceapa ucide agenții patogeni legați de intoxicațiile alimentare, o afirmație pe care o face și Asociația Națională a Cepei.

„Centrul pentru Siguranța Alimentară de la Universitatea din Georgia afirmă că se știe că sucul eliberat de ceapa tăiată ucide sau inhibă creșterea mai multor tipuri de microorganisme, inclusiv a unora dintre cele capabile să provoace intoxicații alimentare la om”, precizează grupul comercial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.