Ce se va întâmpla pe PÂMÂNT dacă SOARELE ar dispărea

Să faci Soarele să dispară printr-un singur click este imposibil. Evaporarea lui, fără vreun motiv întemeiat, este și ea la fel de greu de crezut. Cu toate acestea, oamenii de știință au vrut să fie pregătiți. Astfel, ei știu de pe acum exact ce se va întâmpla asupra Pământului dacă Soarele nu va mai fi.

Iată ce ne-ar putea aștepta în această situație:

1. 8 minute și 20 de secunde

Astronauții Stației Spațiale Internaționale vor înțelege că ceva este în neregulă cu Soarele.

Dar asta nu se va întampla mai devreme de 8 minute și 20 de secunde după eveniment. Cam atât durează să ajungă lumina Soarelui pe Pământ.  După ce soarele dispare, va fi o continuă noapte. Oamenii nu vor mai putea fi capabili să vadă luna. Aceasta nu produce lumină, ci doar reflectă razele soarelui. La fel ca luna, nici celelalte obiecte cosmice nu se vor mai putea remarca.

2. Temperatura planetei

FOLLOW ME

Pământul va trece printr-o răcire spectaculoasă. Temperatura va scădea drastic și ar putea ajunge chiar la -240 de grade și așa să rămână.

3. Viața de pe Pământ

Plantele vor dispărea treptat. Cele de dimensiuni mici vor muri în câteva săptămâni, fără lumina solară, iar copacii vor putea supraviețui câțiva ani. Șansa oamenilor de a trăi în continuare ar putea fi să se mute sub pământ. Acolo, căldura nu va putea dispărea atât de rapid.  Chiar dacă oamenii nu vor putea trăi în aceste condiții, microorganismele individuale vor continua să existe, chiar și în cele mai nefavorabile condiții. Teoretic, viața de pe Pământ va continua.

4. Gravitatea

Dacă Soarele ar dispărea, nu ar mai avea cine să mențină Pământul și celelalte planete pe orbite. În final, toate se vor duce dincolo de sistemul solar și vor pluti până când se vor ciocni de orice obiect spațial mare, capabil să le distrugă.

5. Părți bune

În ciuda faptului că un astfel de eveniment are multe consecințe distrugătoare sau chiar fatale pentru omenire, există câteva aspecte pozitive:

– fără Soare,  comunicarea prin satelit ar fi mai bună ;

– fără observarea Soarelui, observatoarele de la sol ar putea  funcționa în permanență;
– fără Soare, ar fi mai ieftină tranzacționarea , deoarece nu ar exista diviziune de fus orar, pentru că ar fi noapte peste tot;

Ce se va întâmpla cu Soarele în realitate

După cum am spus deja, Soarele nu poate dispărea pur și simplu din Sistemul Solar.  Luminozitatea sa crește cu 1% la fiecare 110 milioane de ani datorită arderii de hidrogen. Oamenii de știință cred că în 4-5 miliarde de ani Soarele se va extinde și va absorbi sau va supra-încălzi Pământul. După aceea, luminozitatea sa va continua să crească până când Soarele va deveni cu 121% mai luminos și mai fierbinte decât este acum. Apoi va intra în faza gigantului roșu .

Dar dacă până atunci omenirea va reuși să supraviețuiască în vreun fel, vor apărea cu totul alte probleme, înaintea acesteia.

sursa: adme.ru

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.