#TIPS&TRICKS

Ce SEMNIFICAȚII ascunse au VISELE! 5 SEMNE pe care nu trebuie să le IGNORI niciodată!

Scris de Laura P la 10 mai 2017

Visele ne afectează, într-un mod sau altul. Poți avea coșmaruri, vise lucide, proiecți astrale și chiar vise care se împlinesc.

Mai mult decât atât, visele au ajutat la modelarea societății noastre. De exemplu, Niels Bohr, părintele fizicii cuantice, spune că a văzut clar compoziția atomului într-un vis; Albert Einstein a venit cu Teoria Relativității după ce a avut un vis despre cum funcționează universul, iar ideile unor romane le-au apărut în vis lui Stephen King, Mary Shelley, Robert Louis Stevenson și Stephanie Meyers. În plus, muzicieni ca Beethoven, Handel, cei de la The Beatles sau The Rolling Stones au spus că unele dintre compozițiile lor sunt bazate pe muzică auzită în vis.

Publicitate

Visele nu sunt doar niște imagini mentale. Psihologul Carl Gustav Jung credea că visele au legătură cu subconștientul și că, în timpul somnului, mintea încearcă să găsească soluții la problemele de zi cu zi. Pentru Sigmund Freud, fondatorul psihanalizei, visele sunt dorințe, nevoi sau gânduri reprimate.


Ce semnificație au cele mai comune elemente care apar în vis?

1. Apa
Visele în care apare apă sunt legate de emoții și subconștient. Înotul înseamnă că te lași în voia lucrurilor. Dacă te zbați în apă, ai probleme. Dacă ești sub apă te simți copleșit, iar dacă visezi că te îneci, ai prea multe dificultăți.

Publicitate

2. Căderea
Dacă te visezi căzând, acesta e un semn că ți-e frică de eșec sau să-ți asumi riscuri. Ai senzația că pierzi controlul asupra a ceea ce ți se întâmplă.

3. Zborul
Zborul presupune fericire, dar și faptul că muncești pentru a-ți atinge anumite țeluri și că ești plin/ă de speranțe.

4. Nuditatea
Interpretarea acesteia depinde de cum te face să te simți în vis faptul că ești dezbrăcat/ă. Dacă ai sentimente negative, acestea trimit la vulnerabilitate și insecurități. Pe de altă parte, dacă te simți bine, înseamnă că te simți liber/ă și confortabil/ă cu tine însuți/însăți.

Publicitate

5. Moartea

A visa moartea simbolizează de obicei sfârșitul a ceva – moartea anxietății și a furiei, a unei situații, a unei idei. Poate fi un indiciu legat de niște mari schimbări emoționale.

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--