Ce SEMNIFICAȚII ascunse au VISELE! 5 SEMNE pe care nu trebuie să le IGNORI niciodată!

Visele ne afectează, într-un mod sau altul. Poți avea coșmaruri, vise lucide, proiecți astrale și chiar vise care se împlinesc.

Mai mult decât atât, visele au ajutat la modelarea societății noastre. De exemplu, Niels Bohr, părintele fizicii cuantice, spune că a văzut clar compoziția atomului într-un vis; Albert Einstein a venit cu Teoria Relativității după ce a avut un vis despre cum funcționează universul, iar ideile unor romane le-au apărut în vis lui Stephen King, Mary Shelley, Robert Louis Stevenson și Stephanie Meyers. În plus, muzicieni ca Beethoven, Handel, cei de la The Beatles sau The Rolling Stones au spus că unele dintre compozițiile lor sunt bazate pe muzică auzită în vis.

Visele nu sunt doar niște imagini mentale. Psihologul Carl Gustav Jung credea că visele au legătură cu subconștientul și că, în timpul somnului, mintea încearcă să găsească soluții la problemele de zi cu zi. Pentru Sigmund Freud, fondatorul psihanalizei, visele sunt dorințe, nevoi sau gânduri reprimate.

Ce semnificație au cele mai comune elemente care apar în vis?

1. Apa
Visele în care apare apă sunt legate de emoții și subconștient. Înotul înseamnă că te lași în voia lucrurilor. Dacă te zbați în apă, ai probleme. Dacă ești sub apă te simți copleșit, iar dacă visezi că te îneci, ai prea multe dificultăți.

2. Căderea
Dacă te visezi căzând, acesta e un semn că ți-e frică de eșec sau să-ți asumi riscuri. Ai senzația că pierzi controlul asupra a ceea ce ți se întâmplă.

FOLLOW ME

3. Zborul
Zborul presupune fericire, dar și faptul că muncești pentru a-ți atinge anumite țeluri și că ești plin/ă de speranțe.

4. Nuditatea
Interpretarea acesteia depinde de cum te face să te simți în vis faptul că ești dezbrăcat/ă. Dacă ai sentimente negative, acestea trimit la vulnerabilitate și insecurități. Pe de altă parte, dacă te simți bine, înseamnă că te simți liber/ă și confortabil/ă cu tine însuți/însăți.

5. Moartea

A visa moartea simbolizează de obicei sfârșitul a ceva – moartea anxietății și a furiei, a unei situații, a unei idei. Poate fi un indiciu legat de niște mari schimbări emoționale.

Un comentariu pe “Ce SEMNIFICAȚII ascunse au VISELE! 5 SEMNE pe care nu trebuie să le IGNORI niciodată!

  1. Pingback: Cele mai frecvente teme în visele lucide și semnificația lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.