Ce trebuie să știi ca să rămâi ÎNSĂRCINATĂ

Pericolul avortului

Majoritatea femeilor își doresc, la un moment dat, să rămână însărcinate și abia așteaptă să-și cunoască bebelușul. Sarcina nu apare însă mereu imediat, deși a rămâne însărcinată nu pare prea greu. Acest lucru depinde și de sănătatea vieții sexuale a cuplului, dar și de… voia lui Dumnezeu. Până atunci însă, e necesar să știi cât mai multe despre acest proces, pentru a-ți mări șansele ca visul să ți se îndeplinească.

Cât durează până rămâi gravidă?
3 din 5 cupluri tinere, fertile și norocoase concep copilul în 6 luni de încercări, 1 din 4 în aproximativ un an, iar restul în mai mult timp.

Dacă ați avut contact sexual regulat, de minim 2 ori pe săptămână și nu ați folosit nicio metodă de contracepție și nu ai rămas însărcinată într-un an, ar trebui să consulți un specialist.

Femeile sunt cele mai fertile între 20 și 24 de ani – după această vârstă, fertilitatea scade treptat. Cele mai în vârstă de 35 de ani ar trebui, de asemenea, să meargă la medic dacă își doresc să aibă un copil.

Să știi când să faci sex

Citește MAI JOS: 7 IMAGINI EMOȚIONANTE pe care le va înțelege orice MĂMICĂ


Contactul sexual nu te ajută să rămâi însărcinată dacă nu coincide cu perioada în care ești la ovulație. În fiecare lună, între 12 și 20 de ovule se maturizează înăuntrul ovarelor, iar cel mai sănătos dintre ele este eliberat în cavitatea pelviană, trecând prin tubul falopian.

FOLLOW ME

În trompa uterină/tubul falopian e necesar ca ovulul să întâlnească sperma, înainte ca acesta să moară. În plus, ovulul este fertil doar timp de 12-24 de ore după ce a fost eliberat. Din fericire, sperma poate trăi chiar și o săptămână în zilele de dinainte de ovulație în mucusul cervical fertil sau în vaginul femeii. De aceea, contactul sexual ar trebui să aibă loc inițial cu 2-3 zile înainte de ovulație.

Depistarea ovulației

Menstruația începe în prima zi de ciclu, iar ovulația apare, de obicei, cu 12-14 zile înainte de următorul început al noului ciclu menstrual. Fiindcă există luni în care ovulația nici nu are loc, poți folosi teste de ovulație, verificarea temperaturii sau a mucusului cervical.

Citește și: 7 SFATURI care te vor ajuta să rămâi GRAVIDĂ mai REPEDE și mai SĂNĂTOS

A şti cum să rămâi gravidă rapid şi sănătos e un subiect care le preocupă pe multe femei. Dacă vrei cât mai repede un copil, nu trebuie să devii anxioasă – e important să fii relaxată și să cunoște anumite informații prețioase, ca de pildă:

1. Ia acid folic (supliment alimentar) înainte
E mai probabil să ai o sarcină sănătoasă dacă iei acid folic, deoarece acesta trebuie să fie destul în organismul mamei, astfel încât fătul să nu aibă afecțiunea numită spina bifida.

2. Nu pierde timpul așteptând, fă teste
E important să știi exact când și dacă ai ovulație și să testezi sperma partenerului, dacă au trecut mai mult de 6 luni de activitate sexuală regulată și nu ai rămas însărcinată.

3. Fă sex de 2-3 ori pe săptămână și în fiecare din cele 5-6 zile fertile; fii atentă la semnele de fertilitate ale organismului
E adevărat că nu poți rămâne gravidă în ipsa ovulației, dar aceasta poate fi și spontană, așa că sexul regulat mărește șansele de a rămâne însărcinată.

4. Fă sex înainte de ovulație
După ovulație, oul trăiește 24 de ore, dar sperma 3-5 zile, așa că e important ca aceasta să existe în interiorul aparatului genital al femeii dinainte.

5. Află când ești la ovulație
Dacă ciclul tău este regulat, ovulația are loc cu 14 zile înainte de data următorului ciclu. Metoda calendarului îți va fi de mare ajutor.

6. Verifică-ți starea de sănătate
Înainte de a încerca să rămâi însărcinată, verifică-ți starea de sănătate – șansele de a rămâne gravidă scad dacă ai infecții netratate, boli cu transmitere sexuală sau alte afecțiuni.

7. Nu fuma, nu consuma alcool sau droguri
Fertilitatea e afectată de alcool, droguri și tutun. Acestea îi dăunează și copilului nenăscut. Oprește consumul lor înainte de conceperea copilului, nu după ce afli că ești însărcinată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.