Cea mai bună rețetă de PASCĂ fără aluat – rețeta care îi va cuceri pe musafiri

Iubesc deserturile specifice sărbătorilor de Paște, iar Pasca este printre preferatele mele și nu ne lipsește niciodată de pe masă.  Am făcut anul acesta o rețetă foarte ușoară, fără blat, cu multe stafide și gust intens de lămâie. Bibi și Alesia mi-au zis că-mi dau nota 9 și că aș fi primit 10 dacă avea mai multe stafide, deci nu vă sfiiți să adăugați cu generozitate!

Vă las și vouă aici rețeta pentru tavă cu diametrul de 28 de centrimetri.

Ingrediente PASCĂ

  • 90 grame făină de grâu
  • 75 grame gris
  • un praf de sare
  • 180 grame unt topit și răcit
  • 750 grame brânză dulce
  • 675 grame smântână
  • 6 ouă
  • 6 linguri de miere
  • coaja rasă de la 2 lămâi bio
  • esență de vanilie
  • esență de rom
  • stafide

Modalitate de preparare PASCĂ:

 

 

Se bat cu mixerul ouăle, esența de vanilie și rom alături de miere (puteți folosi și zahăr, eu am preferat să înlocuiesc zahărul de data asta) și coaja de lămâie. Așa cum vă spuneam și în articolul 8 secrete care fac prăjiturile mai gustoase, este recomandat să alegi lămâi bio, care nu au strat de ceară pe coajă și nu au fost tratate cu chimicale. Se adaugă untul topit, smântâna și brânza, apoi se mixează din nou. În amestecul astfel obținut se adaugă făina și stafidele și compoziția e gata de pus la cuptor.

Eu am ținut-o aproximativ 90 de minute, la 180 de grade. Am așteptat să se răcească 4 ore la temperatura camerei, am ornat-o cu fructe proaspete și am servit-o. 

A ieșit extrem de cremoasă și a fost pe gustul întregii familii. 

Aștept să îmi spuneți în comentarii dacă voi preferați Pasca cu aluat sau varianta asta mai simplă, dar și ce alte prăjituri mai pregătiți de Paște.

Un comentariu pe “Cea mai bună rețetă de PASCĂ fără aluat – rețeta care îi va cuceri pe musafiri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.