Cel mai sănătos dulce: tort de mere cu cremă de zahăr ars. Fără pericol de îngrășare :)

Cel mai sănătos și mai rapid dulce: tort de mere cu cremă de zahăr ars. Fără pericol de îngrășare :)

Dragii mei prieteni, trebuie să vă dau o veste excepțională: am descoperit „invenția secolului” în materie de gătit.

Este aparatul care face din orice preparat unul cu totul și cu totul delicios. Fie că vorbim despre mâncăruri sofisticate, greu de pregătit,  care necesită nu doar timp, dar și îndemânare, fie că vorbim despre rețete pe care numai bucătarii cu mulți ani de experiență le pot face, ori despre rețetele de prăjituri, torturi și alte dulciuri la care orice detaliu contează, toate ies ca din mâinile unui adevărat profesionist.

Iar ciorbele și supele pregătite cu acest apart electric sunt ceva greu de descris în cuvinte. Ca să îți dai seama de diferență ai o singură cale: să prepari și să mănânci.

Stiu că deja sunteți foarte curioși, așa că nu am să vă mai țin și vă spun care este „invenția secolului”:). Nu stiu cati dintre voi ati  auzit de acest nou curent de gatit – slow cooking – gatesti mai sanatos si mai gustos. Eu am descoperit acest slow cooker Crock-Pot și este ajutorul neprețuit al oricărei femei care își dorește mai mult timp pentru ea și/sau pentru familie. Si in plus esti sigura ca gatesti sanatos – pentru ca, prin gătitul la temperaturi reduse, nutrienţii se menţin în întregime in mancare.

Știți că cea mai mare pasiune a mea sunt dulciurile, dar pentru că țin la silueta mea, pregătesc în casă tot felul de rețete. Și încerc pe cât mai mult posibil să renunț la zahăr sau măcar să reduc din cantitate. Cu aceasta jucarie pot renunța la acest „drog”, asa că am pus-o imediat  în funcțiune.

După primul contact cu aparatul, am descoperit o serie de beneficii:

  • Se poate prepara orice, limita este doar imaginația fiecăruia. Aici am descoperit o multime de retete.
  • Are un vas ceramic termic, detasabil in care poti gati pentru maxim 5 persoane
  • Gustul este ceva ce numai la cuptorul de lemne se obține. Am incercat si varianta de ardei umpluti si carnea este foarte frageda si legumele isi pastreaza textura
  • Este foarte simplu de folosit (eu am ales varianta digitala, dar exista si varianta manuala) si totul se face din 3 miscari: pui ingredientele, alegi setarea de gatire (High sau Low ) cf. reteta si timpul de preparare si gata. Crock-Pot-ul gateste pentru tine.
  • Poti lasa aparatul sa gateasca pentru tine pentru ca nu trebuie supravegheat ( asa cum lasi si frigiderul)
  • Consuma foarte putin, echivalentul unui bec.

Ce credeți că am ales să fac? Un desert, normal. Unul pentru care îmi consumam jumătate de zi pentru a-l face. De data aceasta au fost de ajuns doar 2 ore. Dincolo de faptul că am economisit timpul pregătirii ingredientelor, cel și cel mai mult m-a fascinat ideea că după ce am pus blatul la copt, am plecat să o iau pe Alesia de la grădiniță și să facem și piața, iar când m-am întors am adăugat crema de zahăr ars. Practic, pot face și altceva în același timp în care gătesc.

img_5118-8627038

Data viitoare mi-am propus să fac o ciorbă rădăuțeană pentru că îi place și soțului meu, dar și copiilor, și cât fierbe, eu să merg la manichiură.

Ce să vă mai spun? Este “prietenul de nădejde” al tuturor femeilor și nu numai! Mai multe informatii despre Crock-Pot gasiti aici: http://goo.gl/o7XRQz

Vă las în videoul de mai jos rețeta mea de tort de mere și cremă de zahăr ars și abia aștept să-mi arătați şi voi ce bunătăți mai pregătiți 🙂

  • Dacă ţineţi la siluetă, puteti înşocui yahărul cu Green Sugar. Este un îndulcitor natural cu 0 calorii, 0 indice glicemic. Eu îl folosesc cu încredere atunci cînd nu+mi pot stapâni pofta de dulce  🙂

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.