Cel mai SIMPLU mod de a curăța TOATĂ CASA

Simți că te simți sufocat la tine acasă? Ai vrea să te reorganizezi și să ai mai mult spațiu? Marie Kondo, o expertă în curățenie, consideră că este mai bine să cureți totul deodată decât să încerci să ordonezi lucrurile în fiecare zi. Trebuie să faci două lucrui esențiale:

1) Să scapi de lucrurile nefolositoare
2) Să găsești un loc în care să depozitezi lucrurile care chiar îți trebuie

Pasul 1. Îndepărtarea lucrurilor nefolositoare

Aruncă totul dintr-o lovitură

Cel mai bun mod de a decide ce să păstrezi și ce să arunci e să ții fiecare obiect în mână și să te întrebi: „Mă bucură asta?” Dacă da, păstrează-l. Dacă nu, aruncă-l.

Sistemul categoriei

FOLLOW ME

În loc să te gândești să cureți niște camere, gândește-te să te ocupi de anumite categorii – haine, cărți. E crucial să strângi totul la un loc pentru că îți va arăta exact câte lucruri ai. Când faci curățenie, începe cu lucrurile mai ușoare, lăsându-le la urmă pe cele cu valoare sentimentală și darurile memorabile.

Nu-ți lăsa familia să intervină

Nu e bine ca părinții sau alți membri ai familiei să intervină, pentru că s-ar putea simți alarmați de câte lucruri vrei să arunci.

Nu păstra  haine care nu îți plac sperând că o să faci haine de casă 

Nu e bine să rămâi cu hainele care nu-ți plac, nu te vei relaxa purtându-le, iar timpul petrecut acasă este unul prețios.

Despărțirea de suvenirele inutile

Marie crede că scopul principal al unui cadou e să fie primit, el nu e un obiect, e un mijloc de a ne comunica sentimentele. Dacă privești lucrurile așa și îi mulțumești celui care ți-a făcut cadoul pentru fericirea adusă s-ar putea să scapi de sentimentul de vinovăție că îl arunci.

Pasul 2. Depozitarea inteligentă

Toate lucrurile dintr-o categorie ar trebui să fie păstrate într-un singur loc.

Depozitarea verticală e secretul principal – asta e valabil nu numai pentru cărți, documente și hârtii, ci și pentru haine. E util și dacă le aranjezi în funcție de culoare, de la cele mai închise la cele mai deschise.

Pentru depozitare, cele mai bune sunt cutiile de pantofi.

Casă curată = viață curată

Marie Kondo spune că a-ți curăța casa te ajută și la ordonarea trecutului și problemelor. După ce te ocupi de lucruri, scopurile și aspirațiile tale devin mai clare și poți înlătura ceea ce nu e esențial în viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.