#TIPS&TRICKS

Cel mai SIMPLU mod de a curăța TOATĂ CASA

Scris de Ela la 08 decembrie 2016

Simți că te simți sufocat la tine acasă? Ai vrea să te reorganizezi și să ai mai mult spațiu? Marie Kondo, o expertă în curățenie, consideră că este mai bine să cureți totul deodată decât să încerci să ordonezi lucrurile în fiecare zi. Trebuie să faci două lucrui esențiale:

1) Să scapi de lucrurile nefolositoare
2) Să găsești un loc în care să depozitezi lucrurile care chiar îți trebuie

Publicitate

Pasul 1. Îndepărtarea lucrurilor nefolositoare


Aruncă totul dintr-o lovitură

Cel mai bun mod de a decide ce să păstrezi și ce să arunci e să ții fiecare obiect în mână și să te întrebi: „Mă bucură asta?” Dacă da, păstrează-l. Dacă nu, aruncă-l.

Publicitate

Sistemul categoriei

În loc să te gândești să cureți niște camere, gândește-te să te ocupi de anumite categorii – haine, cărți. E crucial să strângi totul la un loc pentru că îți va arăta exact câte lucruri ai. Când faci curățenie, începe cu lucrurile mai ușoare, lăsându-le la urmă pe cele cu valoare sentimentală și darurile memorabile.

Nu-ți lăsa familia să intervină

Publicitate

Nu e bine ca părinții sau alți membri ai familiei să intervină, pentru că s-ar putea simți alarmați de câte lucruri vrei să arunci.

Nu păstra  haine care nu îți plac sperând că o să faci haine de casă 

Nu e bine să rămâi cu hainele care nu-ți plac, nu te vei relaxa purtându-le, iar timpul petrecut acasă este unul prețios.

Despărțirea de suvenirele inutile

Marie crede că scopul principal al unui cadou e să fie primit, el nu e un obiect, e un mijloc de a ne comunica sentimentele. Dacă privești lucrurile așa și îi mulțumești celui care ți-a făcut cadoul pentru fericirea adusă s-ar putea să scapi de sentimentul de vinovăție că îl arunci.

Pasul 2. Depozitarea inteligentă

Toate lucrurile dintr-o categorie ar trebui să fie păstrate într-un singur loc.

Depozitarea verticală e secretul principal – asta e valabil nu numai pentru cărți, documente și hârtii, ci și pentru haine. E util și dacă le aranjezi în funcție de culoare, de la cele mai închise la cele mai deschise.

Pentru depozitare, cele mai bune sunt cutiile de pantofi.

Casă curată = viață curată

Marie Kondo spune că a-ți curăța casa te ajută și la ordonarea trecutului și problemelor. După ce te ocupi de lucruri, scopurile și aspirațiile tale devin mai clare și poți înlătura ceea ce nu e esențial în viață.

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--