Cele 7 minuni ale uleiului de cocos

Am mai scris pe blog anul trecut cât de mult îmi place uleiul de cocos și câte beneficii are, deci nu e un secret că sunt o fană înrăită a acestuia!

V-am pregătit astăzi o listă cu cele mai des folosite trucuri ce au la bază uleiul de cocos.

7 modalități de întrebuințare a uleiului de cocos:

1. Tratament pentru păr

Poate fi utilizat pe părul uscat sau ud și după ce a fost aplicat pe păr trebuie lăsat să acționeze măcar 30 de minute. Un plus este că poți să-l ții pe păr ore în șir ori chiar să dormi cu el, fără să îți fie teamă de miros. Folosit cu regularitate  va hrăni părul, va repara vârfurile despicate și va lăsa părul strălucitor, datorită puterii de hidratare.

2. Hidratează pielea după epilat

Poate înlocui cu succes și cremele hidratante pe care le folosești de regulă, dar îl recomand cu precădere după procesul de epilare. Indiferent ce modalitate de îndepărtarea părului alegi, uleiul de cocos hidratează pielea în profunzime și calmează iritațiile; folosit după epilarea cu ceara îndepărtează resturile de ceară.

3. Hidratant/ Demachiant  pentru buze și ochii

Pielea din jurul ochilor ori de pe buze este foarte sensibilă, motiv pentru care merită un tratament special.

Dacă nu obișnuiești să aplici o cremă în jurul ochilor înainte de culcare, ai putea să încerci să aplici câteva picături de ulei de cocos. Rezultatele te vor convinge că merită să respecți acest ritual. În cazul buzelor, poate fi folosit atât în anotimpurile reci, când buzele au tendința să se crape, cât și în anotimpurile calde, când sunt expuse la soare.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Totodată, dacă obișnuiești să demachiezi buzele și ochii cu șervețele umede sau demachiant obișnuit, vei vedea că uleiul de cocos îndepărtează machiajul eficient fără a agresa zona.

4. Bază pentru deserturi

Există numeroase rețete de prăjituri ce au în componență deliciosul ulei de cocos. Poți vedea aici și aici cum l-am integrat eu în bucătăria mea. 

5. Îndepărtează guma de mestecat din păr

Dacă ești mămică de năzdrăvani, cu siguranță știi câte pozne se pot face cu păcătoasa gumă de mestecat. Dacă se întâmplă să nimerească prin păr, nu trebuie neapărat să tai șuvița! Adaugă câteva picături de ulei de cocos, lasă-le să acționeze circa 30 de minute, apoi „frământă” guma de mestecat și vei scăpa cu ușurință de ea.

6. Efecte asupra tenului

Poate fi folosit atât pe post de demachiant, cât și pentru tratarea diferitelor probleme de ten (calmează iritaţiile precum psoriazis, dermatită şi eczeme, tratează cicatriciile). Înlocuiește cu succes și crema de noapte, așadar, apilică-l înainte de culcare și așteaptă-i rezultatele. Nu vor întârzia să apară!

7. Albește dinții și elimină bacteriile

Amestecat cu bicarbonatul de sodiu, poate înlocui pasta de dinți și ajută la albirea dinților, iar garagara cu o lingură de ulei de cocos dimineața, te va ajuta să scapi de bacteriile acumulate peste noapte. După garagră, spală dinții ca de obicei.

Acestea sunt doar câteva dintre obiceiurile pe bază de ulei de cocos pe care le poți integra în rutina ta zilnică. Este un aliat de nădejde și atunci când vrei să calmezi o rană, atunci când te arzi, vindecă acneea  iar partenerul îl poate folosi pentru a calma iritațiile de după bărbierit. 

Voi ce alte secrete îmi puteți împărtăși? 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.