Toate beneficiile din lume în trei cuvinte: ULEIUL DE COCOS


Cei mai sănătoși oameni de pe planetă consumă zilnic ulei de cocos

O să vă spun clar și răspicat din capul locului că ADOR uleiul de cocos. Avem o relație de ceva amar de timp deja și încă îi descopăr efectele absolut miraculoase asupra sănătății, pielii și siluetei mele. Așa că azi am de gând să vă trec rapid prin experiența mea de descoperire și prin beneficiile acestui  “superaliment”.

Pe scurt, studiile arată că partea populației care consumă ulei de cocos din abundență este și cea mai sănătoasă de pe planetă. Locuitorii arhipelagului Tokelauans, din Sudul Pacificului, sunt cel mai bun exemplu în acest sens. Aceștia își iau peste 60% din aportul caloric din cocos și sunt printre cei mai mari consumatori de acizi grași saturați din lume. Sănătatea lor este în stare excelentă, fără nicio urmă de boli de niciun soi.

Cei mai sanatosi oameni din lume consuma zilnic ulei de cocos

E important să știți că uleiul de cocos poate fi aliatul vostru pe toate planurile: vă ajută să slăbiți, să vă mențineți colesterolul sub control, să aveți o piele curată și hidratată, ajută la igiena orală într-un timp record și fără tratamente invazive și, desigur, vă ajută în prepararea diferitelor rețete. Conținând o combinație unică de acizi grași, efectele sale asupra sănătății sunt nenumărate. Iată câteva dintre acestea:

  • Crește nivelul de energie și combate obezitatea (te ajută să arzi cu până la 120 mai multe calorii pe zi)
  • Acizii grași omoară diversele bacterii și viruși din corp, prevenind, astfel, infecțiile
  • Reduce grăsimea abdominală în mod vizibil
  • Acizii grași din uleiul de cocos reduc considerabil apetitul, ceea ce atrage, în timp, o scădere semnificativă în greutate
  • Reduce atacurile de epilepsie la copii
  • Îmbunătățește nivelul colesterolului și diminuează, astfel, riscul bolilor de inimă
  • Stimulează funcțiile creierului la bolnavii de Alzheimer
  • Hidratează intens și poate suplini cu succes orice loțiune de corp
  • Repară părul ars sau cu probleme, când este folosit ca masca
  • Albește dintii și îmbunătățește igiena orală

O linguriță de ulei de cocos consumată zilnic, pe stomacul gol, va genera rezultate palpabile siluetei voastre în mai puțin de 3 luni. Cu toate acestea, specialiștii ne recomandă să ne gândim la uleiul de cocos ca la un partener de cursă lungă și să îl includem zilnic în alimentația și întrebuințările noastre estetice.


Pentru igiena orală, puteți folosi uleiul de cocos pe post de “apă de gură”. Americanii numesc această procedură “oil pulling”. Luați o lingură de ulei de cocos și clătiți gura vreme de 15-20 de minute. Nu e tocmai ușor, dar vă veți obișnui în timp. Mai ales că, pe lângă eliminarea bacteriilor  și o respirație proaspătă, veți remarca faptul că dinții vi se vor albi simțitor după numai 10 zile.

În termeni de frumusețe, îl puteți folosi ca demachiant, anti-rid, exfoliant pentru față și corp, în combinație cu zahăr sau zaț de cafea. Dincolo de hidratare, acționează puternic asupra celulitei.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

De asemenea, puteți înlocui cu succes orice tip de ulei folosiți la gătit cu uleiul de cocos. Este ideal pentru salate, dulciuri sănătoase și orice fel de preparat.

La final, sfatul meu este să vă asigurați că uleiul pe care îl cumpărați este organic și extra-virgin, nerafinat. Deși poate fi un pic mai scump, vă asigur că beneficiile merită fiecare ban 🙂

Photo Credits: www.huffingtonpost.ca/ www.nypost.com


6 comentarii pe “Toate beneficiile din lume în trei cuvinte: ULEIUL DE COCOS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.