Toate beneficiile din lume în trei cuvinte: ULEIUL DE COCOS

Cei mai sănătoși oameni de pe planetă consumă zilnic ulei de cocos

O să vă spun clar și răspicat din capul locului că ADOR uleiul de cocos. Avem o relație de ceva amar de timp deja și încă îi descopăr efectele absolut miraculoase asupra sănătății, pielii și siluetei mele. Așa că azi am de gând să vă trec rapid prin experiența mea de descoperire și prin beneficiile acestui  “superaliment”.

Pe scurt, studiile arată că partea populației care consumă ulei de cocos din abundență este și cea mai sănătoasă de pe planetă. Locuitorii arhipelagului Tokelauans, din Sudul Pacificului, sunt cel mai bun exemplu în acest sens. Aceștia își iau peste 60% din aportul caloric din cocos și sunt printre cei mai mari consumatori de acizi grași saturați din lume. Sănătatea lor este în stare excelentă, fără nicio urmă de boli de niciun soi.

Cei mai sanatosi oameni din lume consuma zilnic ulei de cocos

E important să știți că uleiul de cocos poate fi aliatul vostru pe toate planurile: vă ajută să slăbiți, să vă mențineți colesterolul sub control, să aveți o piele curată și hidratată, ajută la igiena orală într-un timp record și fără tratamente invazive și, desigur, vă ajută în prepararea diferitelor rețete. Conținând o combinație unică de acizi grași, efectele sale asupra sănătății sunt nenumărate. Iată câteva dintre acestea:

  • Crește nivelul de energie și combate obezitatea (te ajută să arzi cu până la 120 mai multe calorii pe zi)
  • Acizii grași omoară diversele bacterii și viruși din corp, prevenind, astfel, infecțiile
  • Reduce grăsimea abdominală în mod vizibil
  • Acizii grași din uleiul de cocos reduc considerabil apetitul, ceea ce atrage, în timp, o scădere semnificativă în greutate
  • Reduce atacurile de epilepsie la copii
  • Îmbunătățește nivelul colesterolului și diminuează, astfel, riscul bolilor de inimă
  • Stimulează funcțiile creierului la bolnavii de Alzheimer
  • Hidratează intens și poate suplini cu succes orice loțiune de corp
  • Repară părul ars sau cu probleme, când este folosit ca masca
  • Albește dintii și îmbunătățește igiena orală

O linguriță de ulei de cocos consumată zilnic, pe stomacul gol, va genera rezultate palpabile siluetei voastre în mai puțin de 3 luni. Cu toate acestea, specialiștii ne recomandă să ne gândim la uleiul de cocos ca la un partener de cursă lungă și să îl includem zilnic în alimentația și întrebuințările noastre estetice.

Pentru igiena orală, puteți folosi uleiul de cocos pe post de “apă de gură”. Americanii numesc această procedură “oil pulling”. Luați o lingură de ulei de cocos și clătiți gura vreme de 15-20 de minute. Nu e tocmai ușor, dar vă veți obișnui în timp. Mai ales că, pe lângă eliminarea bacteriilor  și o respirație proaspătă, veți remarca faptul că dinții vi se vor albi simțitor după numai 10 zile.

În termeni de frumusețe, îl puteți folosi ca demachiant, anti-rid, exfoliant pentru față și corp, în combinație cu zahăr sau zaț de cafea. Dincolo de hidratare, acționează puternic asupra celulitei.

FOLLOW ME

De asemenea, puteți înlocui cu succes orice tip de ulei folosiți la gătit cu uleiul de cocos. Este ideal pentru salate, dulciuri sănătoase și orice fel de preparat.

La final, sfatul meu este să vă asigurați că uleiul pe care îl cumpărați este organic și extra-virgin, nerafinat. Deși poate fi un pic mai scump, vă asigur că beneficiile merită fiecare ban 🙂

Photo Credits: www.huffingtonpost.ca/ www.nypost.com

6 comentarii pe “Toate beneficiile din lume în trei cuvinte: ULEIUL DE COCOS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.