Cele mai bizare ritualuri de frumusețe din lume – de la exfoliere cu nisip până la mască cu piper

Cele mai bizare ritualuri de frumusețe din lume - de la exfoliere cu nisip până la mască cu piper

Exfoliant brazilian cu nisip

În timp ce Brazilia găzduiește multe ritualuri de frumusețe, acest ritual organic și ușor ne-a atras atenția. S-ar putea să mergeți la plajă pentru a vă zbengui în apă și a construi castele de nisip, dar femeile braziliene se asigură că profită la maximum de împrejurimile lor. Ele își freacă întregul corp cu nisipul de acolo, tonificându-și mușchii și masându-i. De asemenea, își freacă picioarele și fesele cu scrub, făcându-le pe ambele super netede.

Poți încerca să amesteci nisipul de plajă cu ulei de măsline sau ulei de cocos data viitoare când te afli în apropierea mării și să vezi diferența!

Mască columbiană și mexicană de avocado pentru păr și față

Avocado conține un camion de grăsimi bune care hrănesc și înmoaie părul și pielea ca nimeni altul. Columbia și Mexic cultivă foarte mult avocado, așa că este firesc să valorifice la maximum această substanță.

Folosit ca măști de păr și măști de față, piureul de avocado conferă hidratare pielii uscate și terne. Atunci când este folosit în păr, este adesea combinat cu ulei de migdale sau de măsline și lăsat să stea timp de 20 de minute. Pentru față, se face piure și se aplică pe pielea curățată, apoi se spală cu apă. Avocado este scump în India, dar poate fi folosit în vreme aspră ca remediu unic.

Cremă hidratantă cu ulei de palmier pur din Camerun

Uleiul de palmier conține antioxidanți care pătrund în piele mai bine decât majoritatea celorlalte uleiuri. Aceasta este o calitate crucială la o cremă hidratantă, deoarece majoritatea agenților de hidratare sunt echipați doar pentru a pătrunde în straturile superioare ale pielii sau pentru a forma o peliculă deasupra pielii. Dar uleiul de palmier este capabil să o hidrateze efectiv din interior.

Acest lucru nu numai că menține pielea moale și suplă, dar combate și daunele cauzate de radicalii liberi. Nu este surprinzător, așadar, că femeile cameruneze au o piele frumoasă și strălucitoare. Uleiul de palmier este ușor de găsit în India și se numește tad tel sau gari ka tel.

FOLLOW ME

Mască de struguri și făină din Chile

Femeile din Chile folosesc această rețetă ori de câte ori constată că pielea lor pare ternă și obosită. Amestecați câțiva struguri negri sau roșii zdrobiți cu făină albă pentru a obține o pastă și aplicați-o pe piele.

Aceasta o luminează instantaneu și îi conferă o strălucire sănătoasă. Această rețetă de casă poate fi ușor de reprodus în India.

Tratament cu trandafir bulgăresc

Știați că faimoasa vale de trandafiri din Bulgaria contribuie la aproximativ 85% din producția mondială de ulei de trandafiri? Este evident, așadar, că locuitorii acestei țări jură pe trandafiri ca tratament de înfrumusețare, fie că este vorba de măști cu petale de trandafir zdrobite, de apă de trandafiri sau de ulei de trandafiri.

Uleiul de trandafir este unul dintre cele mai puternice uleiuri anti-îmbătrânire, iar floarea este, în general, un agent puternic și aromat de reparare a pielii. Nimic nu adaugă strălucire pielii mai bine decât niște apă de trandafiri. Acest lucru poate fi ușor de încorporat în rutina dumneavoastră în India, deoarece apa de trandafiri este ușor de găsit aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.