Cele mai bune soluții pentru a scăpa de MIZERIE!

Atunci când faci curățenie ai nevoie de multă determinare. Uneori îți poate lua o zi întreagă și poate necesita mult efort să faci casa să arate perfect curată:.

Pentru a te ajuta să eficientizezi timpul de curățenie, iată cele mai rapide lucruri pe care le poți face:

Mașina de spălat
1. Nu ai nevoie de produse de curățare scumpe pentru a curăța mașina de spălat. În schimb, poți utiliza oțet obișnuit. Toarnă niște oțet în sertarul pentru pulberea de spălare și setează mașina la o spălare lungă. Atunci când programul se va terminat, mașina de spalat va străluci.

2. Poți folosi oțet și atunci când speli hainele. Adaugă niște oțet (aproximativ o treime din cantitatea de pulbere), iar hainele se vor curăța mult mai bine. Acest lucru este valabil mai ales pentru haine colorate.

3. Unele tipuri de materiale sunt magneți pentru părul de pisică și de câine. Spală hainele realizate din aceste materiale cu oțe alb, iar blana nu se va lipi de ele din nou.

Pentru o cadă imaculată
Cum se poate curăța o cadă de baie fără a depune efort? Simplu! Mai întâi se încălzește niște oțet în cuptorul cu microunde (ar trebui să fie cald, mai degrabă decât prea fierbinte). Se amestecă oțetul, împreună cu săpunul într-o sticlă cu pulverizator, la un raport de 1: 1, dar nu se agită sticla – este suficient să se amestecă ușor substanțele împreună. Se pulverizează soluția rezultată pe cada de baie și se lasă timp de 30 de minute, apoi îndepărtează-o cu un burete. Rezultatul va fi mult mai bun decât dacă ai folosi produse chimice.

FOLLOW ME

Cum să cureți jucăriile copiilor
Fiecare părinte știe că atunci când sunt copiii acasă, jucăriile sunt împrăștiate în fiecare cameră. Cum stau foarte mult timp pe podea, e nevoie să fie curățate și dezinfectate destul de des. Dar există o modalitate prin care poți economisi timp făcând asta. Pune toate jucăriile într-un sac și se pune-le în mașina de spălat.

Îndepărtează petele invincibile

Mulți dintre noi s-au confruntat cu dorința copiilor de a deveni experți în arta desnului pe perete cu carioci și marker permanent. Iată cum poți scăpa de astfel de pete rapid și ușor:

1. Pentru a scapa de markerul permanent de pe podea sau de pe masa, stoarce niște pastă de dinți obișnuită pe o cârpă umedă (de preferință, una făcută din microfibre) și freacă pata.

2. Markerul poate fi eliminat cu ușurință folosind fixativ, deodorant, sau orice aerosol. Pur și simplu pulverizează pe zona afectată, și spală cu apă.

3. O altă metodă este aceea de a utiliza bicarbonat se sodiu și un burete. Presară bicarbonat pe burete, freacă zona afectată și  clătește cu apă. Acum pereții ar trebui sa fie curați – până când artistul decide să creeze o altă capodoperă!

Cum să elimini petele de ojă
Daca ai spart vreodată în mod accidental o sticla de lac de unghii, vei știi că este o dublă tragedie: nu numai că ti-ai pierdut nuanța preferată de ojă, dar, de asemenea, te-ai ales cu o pată care este practic imposibil de șters. Dar, totuși, există o serie de trucuri pe care le poți utiliza:

1. Înainte ca oja scursă să aiba timp să se usuce, poți scăpa de ea prin aplicarea unui dizolvant de ojă  pe care îl lași să acționeze timp de un minut. Apoi frecă pata cu un prosop de hârtie și scoate ceea ce a mai rămas din ea cu o gumă de șters din cauciuc. Dar, în cazul în care oja s-a uscat deja, se aplică niște fixativ și se șterge cu apă caldă și săpun.

2. Ce se întâmplă dacă oja a ajuns pe covor? Aplică Vanish sau orice alt detergent care îndepărtează petele și apoi șterge cu o cârpă umedă.

Cum să cureți cuptorul cu microunde
Taie o lămâie în jumătate, pune-o într-o ceașcă și adaugă niște scorțișoară. Acum plasează paharul în cuptorul cu microunde și pornește-l timp de 5-10 minute, la cel mai mic program. Lămâie va dezinfecta cuptorl, iar scorțișoara va îndepărta  mirosurile neplăcute.

Pentru a avea o bucătărie strălucitoare
Pentu a nu petrece ore în șir curățând bucătăria, folosește acest truc simplu:
amestecă bicarbonat de sodiu cu ulei vegetal până când rezultă o pastă groasă. Aplică amestecul pe orice tip de grăsime și lasă-l să acționeze timp de 5-10 minute. Apoi, pur și simplu șterge folosind o cârpă și săpun.

Alungă praful pentru totdeauna
Nu ai cum să eviți să își petreci o bună parte din viață ștergând praful. Aplică câteva picături de ulei într-un prosop de hârtie și șterge zona de praf. Apoi șterge încă o dată cu un prosop de hârtie curat. Stratul subțire de ulei rămas va proteja suprafața de praf și o va face strălucitoare.

0 comentarii pe “Cele mai bune soluții pentru a scăpa de MIZERIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.