Se spune că femeile se simt cu adevărat împlinite la 32 de ani. E vârsta la care multe dintre noi au deja o familie, o casă, copii și au pus bazele unei cariere. Până la această vârstă se presupune că ai avut timp să înveți din greșeli, să experimentezi și să-ți dai seama de ce a nevoie.
Și, totuși, se întâmplă să avem foarte multe întrebări la care nu putem să găsim un răspuns. Scriitoarea Olesya Novikova împărtășește ce lecții de viață a învățat de-a lungul celor 32 de ani care ar fi trebuit să o ducă la împlinire.
1.Tuturor ne e frica de ceva. Până și cei mai talentați, frumoși sau deștepți oameni au câte o teamă și este perfect normal. Ne e frică să încercăm ceva nou, să ieșim din zona de confort și să ne asumăm riscuri. Ne tememe pentru familiile noastre, pentru locurile noastre de muncă, pentru viața noastră și pentru multe alte lucruri. Teama va exista întotdeauna. Nu contează cât de multă experiență, încredere, bani sau talent ai. Trebuie să mergem înainte și să ne depășim teama.
2. Lucurile se schimbă. Stabilitatea este o iluzie. Suntem în continuă schimbare. Acest lucru va continua să se întâmple mereu și nu putem face nimic pentru a opri asta.
3. Crează mai mult decât consumi. În caz contrar, vei avea un stil de viață fără speranță care nu te va duce la nicio concluzie semnificativă. O persoană trebuie să creeze întotdeuna ceva de bună voie, cu iubire, cu scopul de a fi util. Aceasta este o formă de sănătate mintală. Paradoxal, asta e singura modalitate prin care să te bucuri de plăcerea consumului fără să distrugi plăcerea în sine.
4. „Azi este ceea ce ai făcut și ai gândit ieri și mâine este ceea ce faci și crezi azi”. Repetă această frază suficient de mult încât să-ți dai seama că nimeni altcineva nu este responsabil pentru problemele tale.
FOLLOW ME
5. Bucuria și plăcerea nu sunt același lucru. Nu experimentăm o bucurie reală în timp ce mâncăm tort de ciocolată, când bem un pahar de vin sau când fumăm o țigară, când cumpărăm o pereche de pantofi sau un parfum nou. În aceste cazuri obținem plăcere. Prin natura sa, plăcerea este ceva foarte trecătoare. Nu-ți fie teamă să renunți la plăceri, teme-te că ratezi adevăratele bucurii.
6. Suferința există. Toată lumea suferă. Atât cei care au totul, cât și cei care nu au nimic. Vom găsi întotdeuna un motiv de a suferi. Acceptă că acest sentiment nu poate fi evitat și ignoră-l.
7. Nu oricine poate fi fericit. Oricine poate fi fericit? Da sigur! Dar numai în teorie. În practică, numai cei care sunt capabili să aibă grijă de lucrurile din jurul lor pot fi cu adevărat fericiți, calmi, echilibrați și binevoitori. O persoană care reacționează emoțional la orice incident mic nu poate fi fericită în interior.
8. „Corpul meu stie ce e mai bine pentru el”. Aceasta este una dintre cele mai mari capcanele ale vieții. Corpul unui alcoolic vrea să bea; corpul unui fumător visează la țigări și corpurile noastre doresc întotdeauna ciocolată și cartofi prăjiți. Cum se poate ca organismul să știe ce este mai bine? Trupurile noastre se supun obiceiurile noastre și impulsurile haotice.
9. Ai nevoie de bani pentru a nu te mai gândi la bani. Banii nu rezolvă problemele centrale ale omenirii și nici nu fac oamenii fericți, dar posibilitatea de a nu te gândi la bani salvează energie pentru alte lucruri în mod semnificativ.
10. Viața este o carte în care primul capitol nu este scris de tine.