Cele mai importante LECȚII pe care ar trebui să le știe o FEMEIE la 30 de ani


Se spune că femeile se simt cu adevărat împlinite la 32 de ani. E vârsta la care multe dintre noi au deja o familie, o casă, copii și au pus bazele unei cariere. Până la această vârstă se presupune că ai avut timp să înveți din greșeli, să experimentezi și să-ți dai seama de ce a nevoie.

Și, totuși, se întâmplă să avem foarte multe întrebări la care nu putem să găsim un răspuns. Scriitoarea Olesya Novikova împărtășește ce lecții de viață a învățat de-a lungul celor 32 de ani care ar fi trebuit să o ducă la împlinire.

1.Tuturor ne e frica de ceva. Până și cei mai talentați, frumoși sau deștepți oameni au câte o teamă și este perfect normal. Ne e frică să încercăm ceva nou, să ieșim din zona de confort și să ne asumăm riscuri. Ne tememe pentru familiile noastre, pentru locurile noastre de muncă, pentru viața noastră și pentru multe alte lucruri. Teama va exista întotdeauna. Nu contează cât de multă experiență, încredere, bani sau talent ai. Trebuie să mergem înainte și să ne depășim teama.

2. Lucurile se schimbă. Stabilitatea este o iluzie. Suntem în continuă schimbare. Acest lucru va continua să se întâmple mereu și nu putem face nimic pentru a opri asta.


3. Crează mai mult decât consumi. În caz contrar, vei avea un stil de viață fără speranță care nu te va duce la nicio concluzie semnificativă. O persoană trebuie să creeze întotdeuna ceva de bună voie, cu iubire, cu scopul de a fi util. Aceasta este o formă de sănătate mintală. Paradoxal, asta e singura modalitate prin care să te bucuri de plăcerea consumului fără să distrugi plăcerea în sine.

4. „Azi este ceea ce ai făcut și ai gândit ieri și mâine este ceea ce faci și crezi azi”. Repetă această frază suficient de mult încât să-ți dai seama că nimeni altcineva nu este responsabil pentru problemele tale.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

5. Bucuria și plăcerea nu sunt același lucru. Nu experimentăm o bucurie reală în timp ce mâncăm tort de ciocolată, când bem un pahar de vin sau când fumăm o țigară, când cumpărăm o pereche de pantofi sau un parfum nou. În aceste cazuri obținem plăcere. Prin natura sa, plăcerea este ceva foarte trecătoare. Nu-ți fie teamă să renunți la plăceri, teme-te că ratezi adevăratele bucurii.

6. Suferința există. Toată lumea suferă. Atât cei care au totul, cât și cei care nu au nimic. Vom găsi întotdeuna un motiv de a suferi. Acceptă că acest sentiment nu poate fi evitat și ignoră-l.

7. Nu oricine poate fi fericit. Oricine poate fi fericit? Da sigur! Dar numai în teorie. În practică, numai cei care sunt capabili să aibă grijă de lucrurile din jurul lor pot fi cu adevărat fericiți, calmi, echilibrați și binevoitori. O persoană care reacționează emoțional la orice incident mic nu poate fi fericită în interior.

8. „Corpul meu stie ce e mai bine pentru el”. Aceasta este una dintre cele mai mari capcanele ale vieții. Corpul unui alcoolic vrea să bea; corpul unui fumător visează la țigări și corpurile noastre doresc întotdeauna ciocolată și cartofi prăjiți. Cum se poate ca organismul să știe ce este mai bine? Trupurile noastre se supun obiceiurile noastre și impulsurile haotice.

9. Ai nevoie de bani pentru a nu te mai gândi la bani. Banii nu rezolvă problemele centrale ale omenirii și nici nu fac oamenii fericți, dar posibilitatea de a nu te gândi la bani salvează energie pentru alte lucruri în mod semnificativ.

10. Viața este o carte în care primul capitol nu este scris de tine.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.